• BIST 9054.59
  • Altın 2296.967
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0617
  • Kayseri 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 22 °C

Başbakan Erdoğan: Zahide Nine Analarını Ağlattı - VİDEO

Başbakan Erdoğan: Zahide Nine Analarını Ağlattı - VİDEO
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Milli İradeye Saygı" mitinglerinin üçüncü ayağında Kayseri'de konuştu. Konuşmasında İstanbul'daki eylemcilere tepki gösteren Zahide nineyi hatırlatan Erdoğan, "Zahide nine analarını ağlattı" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Milli İradeye Saygı" mitingleri kapsamında Kayseri'den tüm dünyaya seslendi. Konuşmasında Zahide ninenin çıkışını hatırlatan Başbakan Erdoğan Zahide ninenin dik durup eğilmediğini söyledi.
BU MEMLEKETİ SİZE Mİ YEDİRECEĞİM DEMİŞTİ
İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde eylem yapmak toplanan bir gruba 71 yaşındaki emekli hemşire Zahide Nine, "Bu vatanı altın tepside kimse bize vermedi. Her taşında her toprağında kan vardır. Bu memleket herkesin memleketi, artık yeter" demiş, gösterici gruptakilerinden birininin "Arka tarafta bir yerde söyle belki sana para verirler" şeklindeki sözlerine sinirlenen Zahide Özay, "Benim paraya ihtiyacım yok. Devletin emeklisiyim. Onurlu, şerefli, 35 yıllık memleketime hizmet etmiş namuslu bir insanım. Paraya satılacak biri değilim. Bu ülkenin öz evladıyım, gazi çocuğuyum. Memleketime sahip çıkmayayım mı, sana mı yedireceğim" ifadelerini kullanmıştı.



ZAHİDE NİNE ANALARINI AĞLATTI

İşte Zahide ninenin onurlu duruşunu ve verdiği cevabı hatırlatan Erdoğan, "Zahide nineyi gördünüz değilmi televizyonlarda. Zahide nine analarını ağlattı analarını... Ne dediler Zahide nineye. İstanbul'da vandalların önüne geçip yeter artık dedi. Bu çok önemli. Ama bu terbiyesizler ne dedi. Arkada konuş belki sana para verir dediler ve Zahide nineyi tahkir etmeye kalkıştılar. Zahide nine ben bu ülkenin emekli memuruyum param var dedi. Dik durdu be eğilmedi be! Tek başına bunu yaptı. O Zahide ninenin eli öpülür. İşte o Zahide nineler Nene Hatunlar'ın varisidir. Sizler bizler Nene Hatunlar'ın varisleriyiz. Artık Zahide nineler susmuyor ve bunların ağzının payını veriyor. Ama Millet artık susmuyor. Bunlara gereken cevabı veriyor" dedi.
Erdoğan'ın konuşmasında Zahide nineyi hatırlattığı anda ıslık ve alkış sesleri yükseldi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39