• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3558
  • Euro 34.9403
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 13 °C

Başbakan Erdoğan'a sunulan dershane raporu

Başbakan Erdoğan'a sunulan dershane raporu
AK Parti'de dershane komisyonu, çalışmasını Başbakan Erdoğan'a sundu.
Raporda dershanelerin ekonomik boyutları, öğrencilerin eğitimine katkısı, velilerin talepleri, istihbarat ve resmi kuruluşların raporları değerlendirildi. Başbakan Erdoğan 'Raporu daha da olgunlaştırın ' talimatını verdi.

7 kişiden oluşan komisyon Türkiye'deki dershane gerçeğini masaya yatırdı. Mehmet Ali Şahin başkanlığındaki komisyon raporunun ayrıntılarına Akşam'dan Erhan Seven ulaştı. Hazırlanan raporda dershanelerin eğitime katkısı, ekonomik, sosyal, bölgesel özellikleri ele alındı.

DERSHANELERİN EĞİTİME KATKISI

Komisyon, eğitimin önemli bir parçası haline geldiğini dile getirdi. Nedenlerinden birinin eğitimdeki kalitenin zaman içerisinde düşmesi olduğu vurgulandı. Ekonomik boyuta da dikkat çeken raporda, yaklaşık 4 bin dershanenin büyük ekonomik kazançlarına vurgu yapıldı.
..
EK YÜK GETİRİYOR AMA VELİ RAZI

Bir rant kapısı olarak değerlendirilen dershanelerin, aile bütçelerine ek ve yeni yük getirdiği, ancak velilerin buna rağmen çocuklarını gönderdiği ifade edildi. Raporda velilerin de dershaneler konusunda beklentileri dile getirilirken, eğitimin kalitesinin arttırılması halinde dershanelere gerek kalmayacağı, isteklerin de bu yönde olduğu kaydedildi.

SINAVSIZ SİSTEME GEÇİLİRSE OLUR

Raporun önemli sonuç bölümlerinden biri dershanelerin kapatılması konusunda belli bir süreç gerektiği ve aslında dershanelere gerek duyulmayacak bir sınav sistemine geçişin sağlanması gerektiği. Dershanelerin çıkış noktasının, eğitimin her alanında sınav olması ve sınavların öğrencileri bunalttığı, sınavsız sisteme geçildiğinde dershaneye de ihtiyaç kalmayacağı belirtildi.

DOĞU VE GÜNEYDOĞU'YA VURGU

Dershanelerin bölgesel özellikleri de değerlendirildi. Özellikle Doğu bölgelerindeki dershanelerin eğitimin kalitesinin daha da düşmesi nedeniyle önemli bir işlev gördüğü ifade edildi.

Raporu değerlendiren Erdoğan, konunun çok fazla kesimi, öğrenci, veli, öğretmen, dershane çalışanlarını ilgilendirdiğini belirterek daha detaylı bir çalışma istedi. Komisyon çalışmasına devam edecek, daha sonra tekrar bir rapor sunacak.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39