• BIST 8980.39
  • Altın 2284.818
  • Dolar 32.3279
  • Euro 35.0498
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 19 °C

Başbakan Erdoğan'dan Bahçeli'ye Sert Tepki

Başbakan Erdoğan'dan Bahçeli'ye Sert Tepki
Açılış töreni için Adana'ya giden Başbakan Erdoğan sert açıklamalarda bulundu. Erdoğan özellikle MHP'ye sert eleştirilerde bulundu.
İşte Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları;

'Kafatası milliyetçiliği ile ülkeler kalkınmaz' diyen Başbakan, " 'Türküm' dediler, Türkiye'nin itibarını yerlerde süründürdüler. Doğruyum dediler Türkiye’yi yolsuzluklara muhtaç ettiler. Çalışkanım dediler yıllarca yan gelip yattılar. Bal, bal demekle ağız tatlanmaz. Balı yersen ağız tatlanır. Mesele slogan atmak değil iş yapmak." dedi.




Osmanlı'dan kalan dış borçları ödedik. Türkiye başı sıkıştıkça uluslararası para fonundan borçlanmaya başladı. Türkiye'nin dış borçları ile ilgili yanıltıcı bilgiler veriliyor. Bizden önceki iktidar döneminde 100 lira borçlanırken 63 lirası faizdi. MHP , DSP, ANAP döneminde böyledi. Şimdi bu oran yüzde 7'ye düştü. Yalan yanlış konuşanların bunu yüzüne çarpmak lazım. Türkiye'nin bu düşüşten elde ettiği tasarruf 642 milyar lira. Faizleri düşüdüğümüz için Türkiye 624 kattrilyon tasarruf etti.

"BİZ SLOGAN MİLLİYETÇİSİ DEĞİLİZ"

Adana'ya gelip Milliyetçilikten bahsedenlere sesleniyorum ülkesini milletini sevmek nefret dolu nutuklar atmakla olmaz. Bunların millet için yaptıkları ortada bizimki de ortada. Kıyas bile kabul etmez.

Biz slogan milliyetçisi değiliz. Bizim için milliyetçilik millet için hizmet üretmek, milletin ihtiyaçlarına cevap vermektir. Her sabah çocukları yağmurun, karın altına sıraya dizip geri kalmış ülkeleri çağrıştıran sloganlar arttırmak milliyetçilik değildir. Milliyetçilik o çocuklara okul inşaa etmektir, o çocuklara insanca eğitim görecekleri sınıf yapmaktır, milliyetçilik çocuklara slogan attırmak değildir.

"TÜRKÜM DEDİLER TÜRKİYE'NİN İTİBARINI YERLERDE SÜRÜNDÜRDÜLER"

Kafatası milliyetçiliği ile ülkeler kalkınmaz. 'Türküm' dediler, Türkiye'nin itibarını yerlerde süründürdüler. Doğruyum dediler Türkiye’yi yolsuzluklara muhtaç ettiler. Çalışkanım dediler yıllarca yan gelip yattılar. Bal, bal demekle ağız tatlanmaz. Balı yersen ağız tatlanır. Mesele slogan atmak değil iş yapmak.

"ARTIK İSİMLERİNİ AĞZIMA ALMAYACAĞIM"

Geçenlerde bir programda ne dedim. Artık ana muhalefetin de yavru muhalefetinde liderlerinin ismini ağzıma almayacağım dedim. O işleri genel başkan yardımcılarıma bıraktım. Kendimizi yormaya gerek yok.

DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ

Biz sağdan soldan ne denildiğine değil sizin ne dediğinize bakarız. Milletimiz bize yetki verdi. Biz o emnetin hakkını veriyoruz. Sizin onaylamadığınızı biz onaylamayız. Biz milleitn hakkını, hukukunu pazarlık konusu yapmayız. Değişime direnenler, Türkiye'yi haklarından mahrum edenler kaybedecek. Ama Türkiye kazanacak. Yeni reform paketinin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39