• BIST 9079.97
  • Altın 2323.777
  • Dolar 32.352
  • Euro 34.9268
  • Kayseri 8 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

Başbakan Erdoğan'dan Birlik ve Beraberlik Çağrısı

Başbakan Erdoğan'dan Birlik ve Beraberlik Çağrısı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Vialand Tema Parkı ve Eğlence Merkezi'nin açılışını yaptı. Açılışta Erdoğan, birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.
Vialand Tema Parkı ve Eğlence Merkezi’nin açılışına katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

Erdoğan, “Bizde dinsel milliyetçilik olmayacak. Bize siyasi mezhepçilik sokanlara biz her zaman uzak duracağız. Siyasi etnisiteyi sokanlara biz hep uzak duracağız. İster siyasi Türkçülük olsun, ister siyasi Kürtçülük olsun biz hepsinden uzağız.” dedi.

Eyüp’te 600 dönüm arazi üzerine kurulan Vialand Tema Parkı ve Eğlence Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yanı sıra İçişleri Bakanı Muammer Güler, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu katıldı. Binlerce vatandaş da açılışta hazır bulundu.

Açılış öncesi bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, Haliç’in 10 yıl önceki duruma değindi. Haliç’ten çıkarılan balçıkların taşındığı yere dünyanın en önemli eğlence merkezlerinden birini kurduklarını hatırlatan Erdoğan, “ Bu eseri geçmişi itibariyle sorsan, ‘burası ne idi’ diye öyle sanıyorum tüm vatandaşlar, diyecek ki; ‘ki ne bileyim’. Burası bir taş ocağı idi. Haliç kokudan geçilmiyordu. Haliç’te artık deniz canlıları kalmamıştı ve balık yoktu. Bir zok hoca ile görüştük ama bize buranın temizlenmesinin imkansız olduğunu söylediler. Biz bunu uluslararası camia istişare ettik. Bir-iki cesur firma bu işe yürek koydular. Haliç’ten buraya petrol boru hattı gibi hat döşediler ve Haliç’teki çamuru buraya taşıdılar. Kimse bunun farkında değil. O çamur buraya toplandı şu anda. Önce burayı yeşil alan yaptık. Daha sonra temalı park kuralım dedik. Bu proje 650 milyon dolara mal oldu.” şeklinde konuştu.

Kentsel dönüşümle ilgili de konuşan Erdoğan, “Bu bölgede ayrıca kentsel dönüşüm başladı. Burada kavgalı yıkım yapılmadı. Vatandaşlar güle oynaya yaptı. Türkiye’nin değişik yerlerinde de bu yıkımları yaptık. Yaklaşık 35 bin binanın yıkımını yaptık. Neden gürültü olmuyor çünkü halk iktidara güveniyor. AK Parti iktidarı söz verdi mi sözünü yapar. Ne aldatan olduk ne de aldanan olduk.” İfadelerini kullandı.

10 yıl önce Eyüp ve Gaziosmanpaş’da oturanların böyle bir projenin olacağını hayal bile edemeyeceğini anlatan Erdoğan, şunları söyledi: “Ama bakın oldu işte. Demek ki eğer kararlıysanız inançlıysanız, eğer ülkenin evlatlarını seviyorsanız yaparsınız. Çünkü bütün bu işler bir sevda işidir, bir aşk işidir. İşte bu aşk bizi deli divane etti. Biz ‘güzele bakan güzel düşünür’ diyen bir medeniyetin temsilcileriyiz. AK Parti’nin belediyecilik anlayışı da bu. Biz sefalet sahnelerine razı olamayız. Artık standartları biz belirliyoruz. Seviyeler bizden soruluyor. Bugün de İstanbul’a dünya standartlarının üzerinde bir eseri kazandırdık. Çocukluklarını yaşayamayanlar inşallah burada yaşar.”

FİRMALARA SESLENDİ

Projeyi üstelenen firmalara bir çağrı da bulunan Erdoğan, Tabi patronlara da sesleniyorum. Zaman zaman öyle günler olmalı ki o günlerde de ücretsiz bazı uygulamalar da yapmalı. Çünkü birbirimizle dayanışmamızın ruhunda bu var.” dedi.

'BİRLİK BERABERLİK İÇİNDE OLACAĞIZ'

Hatay ziyaretinde terör mağduru vatandaşların oldukça mütevekkül olduğunu anlatan Erdoğan, “Hatay’da 51 kardeşimiz şehit edildi fakat orada ben tüm ailelerin mütevekkil halini gördüm. Bütün bunlara rağmen terörle mücadelede dikkatli olacağız. Biz birbirimizi seveceğiz. Türkü, Kürdü, Lazı , Çerkezi birbirine ayrı düşmeyecek. Biz yaratılanı yaratandan ötürü seven bir milletin mensuplarıyız. Bizde dinsel milliyetçilik olmayacak. Bize siyasi mezhepçilik sokanlara biz her zaman uzak duracağız. Siyasi etnisiteyi sokanlara biz hep uzak duracağız. İster siyasi Türkçülük olsun ister siyasi Kürtüçülük olsun biz hepsinden uzağız. Bizim için önce insan. Biz buna bakacağız. Bir olacağız. Beraber olacağız.” ifadelerini kullandı.



  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39