• BIST 9104.98
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • Kayseri 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C

Başbakan Erdoğan'dan köşk hamlesi! STK'lar davet edildi!

Başbakan Erdoğan'dan köşk hamlesi! STK'lar davet edildi!
Muhalefetin çatı aday olarak Ekmeleddin İhsanoğlu'nu aday olarak göstermesinden sonra gözler Başbakan Erdoğan'a çevrilmişti. Erdoğan harekata geçti ve STK'lar ile görüşmek için bir program düzenledi.

Başbakan Erdoğan Türkiye'nin önde gelen STK'ları ile biraraya gelerek fikir alış verişinde bulunacak. Bu STK'ların arasında TÜSİAD ve MÜSİAD gibi önemli kuruluşlar var...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dün AK Parti Grup Toplantısı çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, AK Parti Cumhurbaşkanı adayının açıklanmasının ay sonunu bulacağını belirterek, “Bu hafta TOBB’da (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) bir görüşme yapacağız” dedi. Ardından TESK ile de temaslarda bulunacağını açıkladı.

‘GELİRSE BAŞKAN GELSİN VEKÂLET KATILIM OLMASIN’

Başbakan Erdoğan’ın ilk işaretini verdiği iş dünyası ile ilgili buluşmanın ise bugün saat 14.00’te TOBB Genel Merkezi’nde yapılacağı öğrenildi. Katılımcı listesinde TOBB’un yanı sıra Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON), Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) başkanlarının adı dikkat çekiyor.Edinilen bilgiye göre Başbakan Erdoğan tarafından yapılan davette, STA yönetimlerine ‘sadece başkanlar davetli, vekil düzeyinde katılım olmasın’ bilgisi verildiği ifade ediliyor. 

Davetin geçen hafta içinde kurumlara bildirildiği, bazı isimleri de TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun bizzat aradığı belirtiliyor. Kulislerde konuşulanlara göre TOBB’da yapılacak toplantının ana gündem maddesi Cumhurbaşkanlığı seçimi olacak. Başbakan Erdoğan’ın başkanlardan, Türkiye için ‘nasıl bir cumhurbaşkanı istedikleri’ yönünde bilgi alacağı ifade ediliyor.

KATILIMCI LİSTESİNDE TUSKON’A YER YOK

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın bugün saat 14.00’te Ankara’da TOBB Binası’nda gerçekleştireceği Köşk zirvesinde birçok sivil toplum örgütüne özel davet giderken, Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu’nun (TUSKON) liste dışı bırakıldığı öğrenildi. 17 Aralık operasyonu sonrasında hükümete karşı söylemleri sertleşen ve Başbakan Erdoğan’ın da eleştirdiği TUSKON’un başkanı Rızanur Meral’e herhangi bir davet ulaşmadı.

İŞTE BAŞBAKAN'IN KÖŞK ZİRVESİNDE GÖRÜŞECEĞİ BAŞKANLAR:

- TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu
- TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer
- TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi
- MÜSİAD Başkanı Nail Olpak
- ASKON Başkanı Mustafa Koca
- TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy

Kaynak: Habertürk
 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39