• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.9406
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 13 °C

BAŞBAKAN ERDOĞAN,ERCİYES DAĞ'INDA 41 TESİSİN AÇILIŞINI YAPTI

BAŞBAKAN ERDOĞAN,ERCİYES DAĞ'INDA 41 TESİSİN AÇILIŞINI YAPTI
BAŞBAKAN ERDOĞAN, KAYSERİ'DE 41 TESİSİN AÇILIŞINI YAPTI BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN: “2023’TEN SONRA TORUNLARIMIZIN TORUNU 2071 YILINI DA FARKLI YAŞAYACAK”
Kayseri’de Erciyes Dağı’nda Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 41 tesisin açılışına katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "2023'ten sonra torunlarımızın torunu 2071 yılını da farkıl yaşayacak" dedi.
Başbakan, tesislerin Kayseri’ye ve Türkiye’de hayırlı olması temennisinde bulundu. Başbakan, “Bugün burada bu karlarla kaplı Erciyes’in yamaçlarında sizin gönlünüzün sıcaklığında farklı bir buluşmayı gerçekleştiriyoruz. Toplam 123 trilyon TL olan 41 tesis ve hizmeti Kayseri’ye kazandırıyoruz. Kayseri Büyükşehir Belediyesini ve ekibini bu yatırımlar adına tebrik ediyorum” dedi.




Başbakan, “Kayseri’ye ne yapsak az. Çünkü Kayseri dinamizmi, çalışkanlığı ile ülkemizin tamamına örnek olan bir şehir. Anadolu’da, Trakya’da kendi imkanları ile kendi potansiyelleri ile büyümek isteyen şehirlere Kayseri’yi örnek gösteriyorum. Enerji, turizm ve tarım gibi sadece bir sektöre sırtını dayamadan uluslar arası çapta başarılar ortaya koyan Kayseri ile iftihar ediyoruz. Kayseri’nin bu azmini karşılıksız bırakmıyoruz. Kayseri ile birlikte bütün iç Anadolu bölgesini simgesi olan Erciyes Dağı’nı ileriye taşıyacak tesisleri hizmete açıyoruz. Bunların içinde yer alan 6 ayrı kısımdan oluşan mekanik tesisleri bu gün burada hizmete sunuyoruz. Yapay karlama tesislerinin açılışını da yapıyoruz. Otopark, çevre düzenlemesi, sosyal tesis gibi ünitelerin de açılışını gerçekleştiriyoruz. İki adet kayak pisti ile birlikte gölet, kızak parkuru gibi alt ve üst yapı tesislerini de bugün hizmete alıyoruz. Bu güzel tesislerle birlikte Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin 12 ayrı yol yapım çalışmasını da gerçekleştiriyoruz. Tüm bu tesislerin hayırlar getirmesini diliyorum.Bu tesislerle İç Anadolumuzun simgesi olan Erciyes Dağı’nın turizm alanında ülkemizde ve dünyada önemli bir merkez haline dönüştürülmesi adına önemli bir adım atıldığına inanıyorum. Kayseri bu tesislerle ülkemizin önemli bir turizm merkezi haline gelerek dönüşecektir. Mimarından mühendisine kadar tüm arkadaşlarımı kutluyorum" dedi.
Kayseri'nin Türkiye'nin lokomotif şehirlerinden biri olmaya devam edeceğini belirten Erdoğan, "Bunun için Kayseri’ye her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Kayseri kendisi ile birlikte çevresindeki şehirleri de geliştiren ve kalkındıran bir şehir. Kayseri bir bilim yuvası ve bir bilim merkezi olması hasebiyle de Türkiye’nin parlayan bir yıldızıdır. Kayseri turizmde artık farklı bir vizyona bürünüyor. Kayseri siyasette Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’ü yetiştirmiş bir Kayseri. Kayseri tüm alanlarda elde ettiği başarı ile dünyada da ilgi ile izleniyor.






Kayseri’den aldığımız ilhamla Türkiye’yi büyütmeye devam ediyoruz, devam edeceğiz. Hükümet olarak 2023 yılına ilişkin çok yüksek hedefler belirledik ve bu hedeflere emin adımlarla ilerliyoruz. Bizden sonraki nesil için yine önemli bir tarihi 2071 yılını da bir hedef olarak koyduk. Biz bu yolda da hazırlıklarımızı yapıyoruz. Torunlarımızın torunu 2071’i farklı yaşayacak. Bir Selçuklu bir Osmanlı ve modern bir şehir olan Kayseri'nin 2023‘te olduğu gibi 2071’de de öncü olacağına inanıyoruz” diye konuştu.


  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39