• BIST 8733.32
  • Altın 2234.448
  • Dolar 32.3362
  • Euro 35.1042
  • Kayseri 6 °C
  • Ankara 5 °C
  • İstanbul 10 °C

Başbakan Erdoğan'ın evindeki böcek

Başbakan Erdoğan'ın evindeki böcek
Evdeki ‘Böceğin’ İzini Silmişler

Başbakan Erdoğan’ın Keçiören’deki evindeki ofisinde bulunduğu belirtilen dinleme cihazının İngiliz yapımı olduğu tespit edildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yasadışı dinlendiği iddiaları üzerine açılan soruşturmalar sürerken Erdoğan’ın Keçiören’deki konutunda bulunan dinleme cihazının İngiliz yapımı olduğu ve seri numarasının silinmiş olarak bulunduğu ortaya çıktı.

Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı’nca yürütülen soruşturmada sona yaklaşıldı. Bu arada kulislere yeni bilgiler yansıdı. Milliyet’in ulaştığı bilgiye göre, Başbakan Erdoğan’ın Keçiören’deki evinin özel çalışma ofisinde bulunduğu ifade edilen ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) uzmanlarınca incelenen dinleme cihazının İngiliz yapımı olduğu tespit edildi.

Uzmanların “son derece profesyonel” diye tanımladığı, dinleme cihazının üzerindeki seri numarası ve üretim kodunun silinmiş olduğu anlaşıldı. Böylelikle, Erdoğan’ın gizlice dinlenmesi amacıyla yerleştirilen cihazla ilgili “iz sürülmesi”nin önlenmesinin amaçlandığı ifade edildi. Seri numaralarının silinmesinin cihazın kimden, hangi partide alındığının ortaya çıkarılmasını engellemeye yönelik olduğu değerlendirildi.

Komisere ulaşıldı

Bu arada, MİT’in teknik destek verdiği araştırmalarda, halen adı gizli tutulan bir komisere ulaşıldığı iddia edildi. Daha önce Başbakanlık’ta görev yaptığı ifade edilen komiserin, emniyet teşkilatından ayrılarak iş hayatına atıldığı anlaşıldı. Müfettişlerin, geniş kapsamlı araştırma çerçevesinde dönemin Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkanı Ömer Altıparmak’ın da bilgisine başvurduğu öğrenildi. Altıparmak’ın müfettişlerin sorularına verdiği yanıtlarda, Emniyet İstihbaratı’nın yürüttüğü bazı faaliyetlerle ilgili bilgilendirme yaptığı kaydedildi.

Yansıtıcı bulunmadı

Anadolu Ajansı’nın haberine göre, Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı, Erdoğan’ın makam odasından çıktığı iddia edilen dinleme cihazının sinyallerini yansıtan bir aparatın, Yargıtay binasının çatısında bulunduğu iddialarına ilişkin, Yargıtay bina ya da binalarında herhangi bir tespit bulunmadığını bildirdi. Teftiş Kurulu, Yargıtay Başkanlığı’nın bu konuyla ilgili Başbakanlık Müsteşarlığı’na gönderdiği yazıda bu yanıta yer verdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39