• BIST 9079.97
  • Altın 2308.611
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0449
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C

BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN KONUŞMALARI ALKIŞLARLA KESİLDİ

BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN KONUŞMALARI ALKIŞLARLA KESİLDİ


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CNR Fuar Merkezi'nde düzenlenen TÜMSİAD Uluslararası Kobi Şurası ve TÜMEXPO Genel Ticaret Fuarı'nın açlılışında konuştu. Konuşmasının başlarında 'Kefenini alıp yola çıkanlar için kurtaracak insana ihtiyaç yoktur.' diyen Başbakan Erdoğan'ın sözleri alkışlarla kesildi. Başbakan sözlerinin bir bölümünde ise bir alanda başarısız olduklarını belirterek 'Ana muhalefetin zihniyetini değiştirmede başarısız olduk, onu başaramadık.' ifadelerini kullandı.
VİDEO İÇİN TIKLAYIN
Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle;

2010'da 1 milyon tl'ye ulaşarak rekor kırdık. Milli gelirimiz 1,5 trilyon liraya ulaşmış durumda. Türkiye uyuyan bir devdi, uyuyan dev artık uyandı.Demokrasimiz sürekli ilerlemeye devam ediyor. Türkiye önüne koyduğu hedefleri mutlaka tutturacaktır.

'ALLAH'IN DA MİLLETİN DE TUZAĞI VARDIR'
Aylardır önemli bir ifade kullanıyorum. Onlar tuzak kuracaklar. Önce Allah sonra millet bu tuzağı bozacaktır. Eğer onlar tuzak kuracaksa, Allah'ın da milletin de bir tuzağı vardır. Kurulan bütün tuzaklar ilerleyişimizi engelleyemiyor. Hepsi tek tek alt üst oluyor. İlkesizce atılan manşetler, yayılan yalanlar tek tek sahiplerini utandırıyor. Biz aldatanlardan olmayacağız ama aldananlardan da olmayacağız. İnsani ve vicdani değerlerimizden taviz vermeyeceğiz.

'KEFENİNİ ALIP YOLA ÇIKANLAR İÇİN...'
Türkiye 12 Eylül ve 27 Mayıs'ta çok ağır bedeller ödedi. Şimdi yaşananlar 27 Mayıs günlerine dönme çabasından başka bir şey değildir. 27 Mayıs, Meclis, üniversite, STK ve toplumun üzerine karabasan gibi çökmüş ve 53 yıla rağmen dağılmamıştır. 27 Mayıs'ın izleri tamamen silinmediği için bugün aynı provolar tekrarlanmak istiyor. Geçenlerde arşiv taraması yaptım. 27 Mayıs'ta atılan manşetleri gördüm. Bugün atılanlardan inanın hiçbir farkı yok. “Demokrasi sadece sandık değildir” diyorlar. Gidin araştırın. Menderes'e de aynı şeyi söylediler. Bugün bize kalkıp sizi biz bile kurtaramayız diyorlarsa, aynı şeyin Menderes'e söylendiğini göreceksiniz. Kefenini alıp yola çıkanlar için kurtaracak insana ihtiyaç yoktur.

Allah'tan başka galip yoktur, tek galip o. Bugün nasıl manşetler atılıyorsa o gün de aynı manşetlerin atıldığını göreceksiniz. Bugün nasıl yalanlar dolanıyorsa, o gün de aynı yalanların atıldığını göreceksiniz. Gezi'de aynısını yapmadılar mı, gençler şöyle dövülüyor diye. Bugün aynısını yapmadılar mı?

“TÜRKİYE HALKIN GÜÇLÜ OLDUĞU BİR ÜLKE”
Hukuk içinde özgürlüklere sınırsız saygımız var. Ama hukuk dışında başkalarının özgürlük alanlarına müdahale edilirse, tüm güvenlik güçlerimizle biz de hukukun verdiği yetkiyi sonuna kadar kullanırız. Çünkü ülkemizin refahını, huzurunu bozmaya kimsenin hakkı yoktur. Eğer kamu düzenini bozmaya yeltenen varsa, kusura bakmasınlar. Karşısında kamu düzenini sağlamakla görevli olan güvenlik güçlerini bulurlar. Bugün demokrasiye sahip çıkan bir millet var. O bayat senaryonun Türkiye'de başarı sağlama imkanı kalmamıştır. Bunu bilmeleri lazım. Türkiye artık güçlünün haklı olduğu değil, haklının güçlü olduğu bir ülke konumuna yükselmiştir. Bir avuç elitin, seçkinin dayatmalarda bulunduğu bir ülke değil burası.

'BİR BAŞARISIZLIĞIMIZ VAR'
Ama burada samimi söylemek istiyorum. Bir alandaki başarısızlığımızı belirtmek istiyorum.Ana muhalefetin zihniyetini değiştirmede başarısız olduk, onu başaramadık. Üzerlerinde 12 Eylül'ün tozunu taşıdıklarını görürsünüz. Bu yıl dönümü Mısır'ı ziyaret ederek kutluyorlar Daha yeni darbe yapmış zihniyeti ziyarete gittiler. Mısır'da CHP heyetine en son ne zaman iktidar oldukları soruluyor cevap veremiyor. Geleceğe bakalım diyorlar. Bu millet CHP'ye ebediyen iktidar vermeyecektir. Bu millet darbeye çanak tutanları iktidara taşımamıştır. Bizler Allah'ın izniyle bu ülkede demokrasinin kesintiye uğramasına izin vermeyeceğiz. Azınlığın çoğunluğa zulm ettiği bir dönem yaşanmayacak. küçük azınlığın Türkiye'ye zarar vermesi mümkün değildir. Bu ülkenin sahibi artık bu millettir. Çoğunluklar azınlıkların haklarına saygı duyacak. Önce sandık sonrasında istişare ve konuşmayla çözeceğiz.

Dün saatlerce yeni demokratikleşme paketini görüştük. Önümüzdeki hafta demokratikleşme paketini açıklayacağız. 76 milyonun bir beraber yaşayacağı, herkesin yaşam tarzına saygı göstereceği bir ülke inşaa edeceğiz.

'GENÇLERİ SARHOŞ GEZDİRMEK İSTİYORLAR'
Bazıları diyor ki bu hükümet yaşam tarzımıza müdahale ediyor diyor. Nerde bu böyle bir şey var mı? Alkol düzenlemesi için diyorsan, git Amerika'ya git Batı'ya. Biz hala bu konuda gerideyiz. Bunları bildikleri halde genç çocuklarımızı sarhoş gezdirmek istiyorlar.Sonra trafikte ölüyor. Sadece içen de ölmüyor. İçmeyen de ölüyor. Taksirli suç sayılmıyor. Sarhoş olduğu için hafifletici bir suç oluyor. Diyorlar ki; bunlar din böyle emir ediyor diye yapıyorlar. Böyle bir şey olabilir mi? Her yasa dine uygun yapılmıştır denebilir mi?Bizim tek derdimiz var; insanın sağlığı. Biz bunun gereğini yapıyoruz.

“SURİYE REJİMİ HESAP VERMELİ”
Suriye'de yaşanan insanlık dramına değinmek istiyorum. 120 bin insan öldü. 7 milyon insan zorunlu göçe tutuldu. Suriye'ye uluslararası bir müdahalenin olacağı söylendi. Neticesi ölüm olan kimyasal silah kullanımı suç. Kimyasal kullanılmadı mı suç değil. İnsan ölüyor. Tankla tüfekle öldürülen insanların öldürülmesi suç değil. kimyasal ile öldürülen de silah izi yok.Ölüm ölümdür. Suriye'de yaşananlarla ilgili bu rejim hesap vermeli. 1700 kişi kimyasal ile öldürülüyor. 106 bin kişi ateşli silahlarla öldürülüyor. Biri suç biri değil. Böyle saçmalık olur mu? Esad yönetimi hiçbir şekilde hesap vermedi. Kimyasal ile ilgili rapora da güvenmiyoruz. Şam'ın katliamı devam edecek. Göç devam edecek. 500 bin insan. Biz bu kapıları kardeşlerimize kapatmayacağız.

'CHP, ESED'İN SIRTINI SIVAZLIYOR'
Ana muhalefet partisi çıkmış bizi savaş yanlısı olmakla suçluyor. Suriye'de 110 bin insan alçakça katledilirken siz neredesiniz. 7 milyon göçmen insan var neredesiniz? Çocuklar ölüyor siz neredesiniz? Suriye'de 2 yılı aşkın tarihin en büyük katliamı yaşanırken Esed'in sırtını sıvazlayan CHP ne utanmazsın. CHP öldürenin yanında biz mazlumun yanındayız. Ana muhalefete göre Esed'e operasyon yapmayın diyor. Reyhanlı'da 53 kardeşimizi katlettiler. Arkasında kim var? CHP. Buradaki olayların arkasında da CHP var. Fazla değil 6 ay kaldı. Sandık geliyor. Biz sandık kaçıranlardan değiliz. Şu anda CHP'nin savunduğu ülke yönetimleri hep sandık kaçıranlardır.

'CHP'Lİ VEKİLLER POLİSE TAŞ ATIYOR'
Kimse kimseyi aldatmasın. Uçağımız düşürüldüğünde susanlar Esed'i savunmak için aslan kesiliyorlar. Bazı illerimizde Esed'i savunanların başında CHP'nin milletvekilleri var. CHP basını kaç aydır sürekli provakasyon yapıyorlar. Çıkmış diktatör var diyorlar. Diktatörlerin olduğu yerde muhalif gazete mi olur? Sen dua et karşında siyasi biri var. Mahkemede bunun hesabını vereceksiniz. CHP'nin gözü dönmüş vekilleri polise taş atıyorlar. Sıkıysa Amerika'da yap. Elini kaldıramazsın. Milletvekili polise küfür ediyor. İki de bir CHP'yi Mustafa Kemal kurdu.

"CHP'Yİ TERÖR ÖRGÜTLERİNİN KUKLASI YAPTILAR"
Çanakkale'de Mustafa Kemal ne yaptı? Orda yurtta sulh cihanda sulh dedik mi? Kıbrıs hareketinde dedin mi? Ülkeme saldırı olduğu zaman Yurtta sulh cihanda sulh diyemezsin. CHP 90 yaşında. Gazi Mustafa Kemal'in partisini sadece birkaç sene içerisinde eli kanlı terör örgütlerinin kuklası yaptılar.Onların bu oyununa izin vermeyiz. Onlar gidip darbecileri savunsunlar. Biz mazlumun sesi olacağız, Hakkın yanında olacağız.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39