• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9427
  • Kayseri 10 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

Başbakan Erdoğan'ın: O posteri asan kişi istifa etti

Başbakan Erdoğan'ın: O posteri asan kişi istifa etti
Kocaeli'nin Kartepe İlçesinde bulunan, Cumhuriyet Halk Partisi'nin de kiracısı olduğu binasına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın posterini asan Zafer Öztürk isimli şahıs Ak Parti üyeliğinden istifa etti. Binadaki Başbakan posterini de kaldırıp,
Zafer Öztürk isimli şahıs Kartepe İlçesinde bulunan CHP'nin de kiracısı olduğu binasına iki adet başbakan posteri açmıştı. Bunun üzerine CHP Kartepe İlçe Başkanı Bülent Sarı ve parti yönetimi duruma itiraz etmiş, iki taraf arasında yaşanan gerginlik mahkemeye taşınmıştı. Yaşanan tartışmalar sonrası kendisini Ak Parti'nin kurduğunu düşünerek böyle bir şey yaptığını düşündükleri için Ak Parti üyeliğinden istifa eden Öztürk olaylar sonrası açıklamalarda bulundu.

Binaya Başbakan Erdoğun'ın afişini, başbakanın icraatlerini beğendiği için astığını ifade eden Öztürk, Ak Parti üyeliğinden istifa ettiğini belirterek şöyle konuştu:

"Binaya yaklaşık 15-20 gün önce Başbakan'ın resmini asmıştım. Bunu siyasi güdüm olarak değil, başbakanın icraatlerini beğendiğim için, barışı beğendiğim için asmıştım. Çünkü askere giden çocuklarımız kim olursa olsun öldü mü, kaldı mı diye telefon başında nöbet tutuyoruz. Kim inanır, inanmaz ben bilmem. Ak Parti beni kurup da milletin üzerine saldığını düşünrükleri için dün Ak Parti'den istifa ettim. Bundan sonra özgürüm, tek başıma mücadele edeceğim ve Bülent Sarı'yı çirkin siyaset yaptığı için kınıyorum. Ben oraya başbakanın resmini asmasaydım Mao'nun veya Stalin'in resmini mi asacaktım. Beni tehtid ediyorlar. Posteri oradan almazsan ya canına kastederiz yada belden aşağı vururuz. İstedikleri kadar vursunlar. Zaten onların yapacağı budur."

Binadaki başbakan posterini, eşlerinin dostlarının yanında başları dik gezmeleri için indirdiğini söyleyen Öztürk, başbakanın yerinde Bahçeli de olsa, Kılıçdaroğlu da olsa sahip çıkacağını ifade ederek şunları söyledi:

"Düşündüm taşındım. Bunu fazla uzatmak istemiyorum. Çünkü benim de çoluğum, çocuğum var. Onlara da saygı duyuyorum. Eşlerinin, dostlarının yanınna başı dik gezmelerini istiyorum ve bu nedenle kaldırdım. Çünkü bu başbakan benim kalbimde. Ben şuan Ak Parti'den istifa ettim ama başbakan herkesin başbakanı. Ak Parti'nin de başbakanı, BDP'nin de, CHP'nin de. Bugün onun yerine kim olsa ona sahip çıkarım. Bahçeli de, Kılıçdaroğlu da olsa sahip çıkarım. Doğru olan her şeye ben sahip çıkarım. Geçen gün büfede CHP'de görevli bir kızımızla konuşuyorduk. O da bana bu posterle ilgili sitem ediyordu. Bülent Sarı yanında 3-5 tane delikanlıyla dükkanın tam ortasında bana saldırdı. Ben de o zaman elime meyve bıçağı aldım. Çünkü benim iki ayağım da sakat, ameliyatlı. Beni darp edeceklerdi, canımı kurtarmak için bıçağı elime aldım. Utanmadan yüzüme baka baka yalan söylüyorlar ki; bize kapının önünde saldırdı, küfretti diye. Kim yalan söylerse namerttir. Bundan sonra adam gibi durmazlarsa yine resim asarım. Dururlarsa asmam. Gerekirse kendimi bile asarım, kendimi E-5'e çıkar yakarım. Çünkü ben hakkıma kemsi tecavüz edemez. Benim hakkımı yiyen kim olursa olsun kavga ederim. Cumhuriyet sevcılarına buradan çağrıda bulunuyorum. Kim haklı, kim haksızsa onun cezası verilsin. Kimse aile reisine saldıramaz, kimse onurunu, gururunu kırıcı şeyler kullanamaz. Fakat bu saatten sonra benim binamda kirli siyaset yapılmasını istemiyorum. CHP'nin buradan taşınmasını istiyorum. Beni tahrik ediyorlar. Yarın burda bir kan, bir nefret çıktığı zaman bunun sorumlusu onlardır."
iha
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39