• BIST 9079.97
  • Altın 2330.986
  • Dolar 32.3639
  • Euro 34.9782
  • Kayseri 11 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C

Başbakan kabul etti, Oda başkanlığı 1 dönem olacak

Başbakan kabul etti, Oda başkanlığı 1 dönem olacak
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı Ve Başbakan Tayyip Erdoğan karar verdi. Bakan Yazıcı Oda ve Borsa başkanlığı süresinin 1 döneme indirileceğini söyledi. Odalar ve Borsalarda seçimler yaklaşmıştı.
Bakan Yazıcı, Oda ve Borsalarda 2 dönem başkanlık yapmanın da yanlış olduğunu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile konuştuklarını yeni torba yasada bu süreyi 1 döneme indireceklerini söyledi. TOBB Yasası’ndaki ‘iki dönem’ kısıtlamasına yapılan itirazın Anayasa Mahkemesi’nde görüşülüp sonuçlandırılması beklenirken yapılan bu açıklama, hükümetin bu konudaki görüşünü netleştirmiş oldu. Anayasa Mahkemesi, 10 Ocak (yarın) gündeminde konuyu esastan görüşecek ve büyük ihtimalle nihai kararını açıklayacak.

Karar, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başta olmak üzere iki dönem başkanlık yapan pek çok oda ve meclis başkanının tekrar seçilebilme olasılığını yakından ilgilendiriyor. Bakan Yazıcı’nın bu açıklaması, Anayasa Mahkemesi’nin ‘iki dönem engelini’ kaldırması halinde bile, hükümetin yeni bir yasal düzenleme yapacağı ihtimalini güçlendirdi. Bakan Yazıcı şunları söyledi: “İki dönem oda başkanlığı yapan, iki dönem ara vermedikçe yeniden olmaz. Davalar açılmış onu bir yere bırakalım. Bana göre oradaki 2 dönemlik süre fazla. Çünkü sizler tarafından bir öneri gelmiş, yasaya girmiş, parlamento da kabul etmiş. 2 dönem, 4+4=8 sene. Bana göre bu süre uzun. Bunu Sayın Başbakanımızla paylaştık, yeni bir torba yasamız var. Orada onu 1 döneme indiriyoruz.”

Kefalet olduğunda eş onayına gerek yok

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Bakan Yazıcı, Borçlar Kanunu’nda sorun olarak gösterilen ‘eş onayı’ konusunu da ilgili bakanlarla görüştüklerini dile getirerek, “Kişinin yöneticisi ya da ortağı olduğu işletmenin kullandığı kredilerle onun borçlarıyla alakalı bir kefalet durumu varsa, eşin iznine gerek yok” dedi. Esnaf ve sanatkarlar ile zirai krediler kullananların bu konuda çok sıkıntı yaşadığını belirten Yazıcı, bu kredileri de kapsam dışına çıkardıklarını dile getirdi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39