• BIST 9079.97
  • Altın 2309.209
  • Dolar 32.3485
  • Euro 35.0814
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C

Başbakan Müjdeyi Verdi,Vergi borçları 18 eşit taksitle ödenebilecek

Başbakan Müjdeyi Verdi,Vergi borçları 18 eşit taksitle ödenebilecek
Başbakan Erdoğan, madencilerin emeklilik yaşının 55'ten 50'ye indirileceğini, yıpranma payıyla emeklilik yaşının 43 olacağını bildirdi. Erdoğan, vergi borcu faizlerinin yeniden yapılandırılacağını belirterek, “Vergi borçları 18 eşit taksitle ödenebilecek”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu’nun (TŞOF) Ankara’da düzenlenen Genel Kurulu’nda konuştu: 

İşte Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

Bu paralel yapı bizim istiklalimize, istikbalimize kastetti. 30 Mart’ta siz bunlara gereken cevabı verdiniz. Grup toplantımızda bazı müjdeler açıklayacaktım ama bazı müjdeleri burada açıklamanın daha uygun olacağına karar verdim. Zira bu düzenlemeler bu salondaki kardeşlerimi doğrudan ya da dolaylı olarak ilgilendiriyor. TBMM’de bazı tasarı ve teklifler görüşülecek. Bunların yasalaşmasıyla Türkiye’de çalışanları yakından ilgilendiren düzenlemeler yürürlüğe girecek.

"MAAŞ ŞARTLARINI DEĞİŞTİRİYORUZ"
Sigortalı bir işçi hayatını kaybettiğinde yakınlarına maaş bağlanıyordu. Ancak bunun için belli bir süre çalışması gerekiyordu. Soma’da 67 şehidimizin ailesi maalesef şartları karşılamadığı için maaş hakkından yararlanamıyordu. Şimdi şartları değiştiriyoruz. Bir gün bile çalışsa vefat eden madencilerimizin yakınlarına bu maaş hakkını getiriyoruz. Vefat eden madenci kardeşlerimizin prim borçlarını da siliyoruz.

"MADENCİLER 43 YAŞINDA EMEKLİ OLABİLECEK"
Şehitlerimizin yakınlarından muhtaçlık şartını kaldırıyoruz. Maden kapalı olduğu süre içinde madencilerimiz tam maaş alacak. Çalışamadıkları dönem boyunca işsizlik sigortası fonundan net maaşları kadar ücret ödeyeceğiz. Soma’daki madencilerimizin yakınlarına istihdam hakkı getiriyoruz. Madencilerimizin emeklilik yaşını 55’ten 50’ye çekiyoruz. İzinde geçirdikleri günler ve tatilleri de yıpranmaya dahil etmek suretiyle yaş itibariyle emekli değil de önce emekli olmak istiyorsa bu yıpranma payını da dahil ederek madencilerimizi 43 yaşında emekli olması mümkün olabilecek.

"4 MİLYON VATANDAŞIN BORCU YENİDEN YAPILANDIRILACAK"
Gelir testine başvurmayan 4 milyon vatandaşın borcu yeniden yapılandırılacak. İş sağlığı ve güvenliği şartlarını çok köklü şekilde değiştiriyoruz. Yeraltında çalışan işçilerin yıllık izinlerini 4 gün artırıyoruz günlük çalışma saatini 8 saatten 6 saate düşürüyoruz. Kamu alacakları ile sosyal güvenlik prim alacaklarını yen iden yapılandırıyoruz. Mükelleflerin vergi dairesine olan ödenmeyen vergi, resim, harçlar ile vergi cezaları, faiz, cezai ve gecikme faizi gecikme zamları yeniden yapılandırılacak.

Askerlik, nüfus, trafik para cezası gibi para cezaları da bu yasa teklifiyle yeniden yapılandırılacaktır. Çıkaracağımız bu kanunla en az 2 aylık başvuru süresi verilerek mükelleflerin yararlanması sağlanacak. Borçlar yapılandırılarak 18 eşit taksitte ödenebilecek.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39