• BIST 9057.89
  • Altın 2292.138
  • Dolar 32.3126
  • Euro 35.0981
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

BAŞBAKAN TARİHİ VERDİ!

BAŞBAKAN TARİHİ VERDİ!
Başbakan Erdoğan, BDP’nin yemin kararı için ‘Geleceklerini söylemiştim’ dedi, grup kurarlarsa BDP’den de randevu isteneceğini ve anayasa çalışmalarını 2012’nin ilk 6 ayı içinde bitirmeyi amaçladıklarını söyledi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dün eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ve bazı milletvekilleriyle birlikte Makedonya’ya gitti.
Erdoğan, Üsküp’e hareketinden önce Esenboğa Havalimanı’nda düzenlediği basın toplantısında gezisiyle ilgili bilgi verdi, yeni anayasa görüşmeleri, BDP ve terör konularındaki soruları da yanıtladı.
Bağımsızlığının 20. yılının kutlandığı bir dönemde Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski’nin konuğu olarak heyetiyle Makedonya’ya resmi ziyaret yaptığını belirten Erdoğan, “Şu anda Makedonya ile siyasi ilişkilerimiz mükemmel düzeyde seyretmekte. Makedonya Cumhuriyeti’ni, Balkanlar’daki barış istikrar ve refahın sürdürülmesinde önemli bir aktör olarak görüyoruz. Türkiye, Makedonya Cumhuriyeti’ni her alanda desteklemiştir. Bundan sonra da aynı kararlılıkla desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

BDP’ye mektup şartı grup
Yeni anayasa süreci konusunda bilgi veren Erdoğan, anayasa çalışmalarını 2012’in ilk 6 ayı içinde bitirmeyi amaçladıklarını, grup kurmaları halinde BDP’den de randevu isteyeceklerini belirterek şunları söyledi:
“Meclis’in açılmasıyla birlikte de yoğun bir şekilde buna odaklanacağız. Süratle de yine temenni ediyorum ki 2012’nin ilk yarısı içerisinde biz bu işi bitirelim istiyoruz.
Biz ilk etapta Meclis’te grubu olanlarla adımı attık. Fakat ABD seyahati dönüşünde de bir şeyi söyledik. ‘Terörle mücadele, siyasi kurumlarla da müzakere’ dedim. Çünkü neyin olacağını zaten biz biliyoruz, kestiriyoruz. Nitekim şu anda böyle bir durum oldu. Yemin ettikten sonra gruplarını oluşturmaları halinde, eğer üçüncü bir grup parlamentoda oluşursa beşli heyetimiz, aynı şekilde onlara da randevu mektubunu yazar. Randevu vermeleri halinde de heyetimiz onları da ziyaret eder.”

Meclis dışındaki partiler
Yeni anayasa çalışmaları çerçevesinde Meclis Başkanı’nın başkanlığında bir uzlaşma komisyonu oluşturulacağını söyleyen Erdoğan, bu komisyonun parlamento dışı siyasi partilerin görüşlerine başvuracağını da belirtti.

‘Geleceklerini söylemiştim’
Erdoğan, BDP milletvekillerinin yemin edecek olmalarıyla ilgili soru üzerine, “Siz beni yakından aslında izliyorsunuz. Ben bu konuda biliyorsunuz daha önce BDP’nin de Meclis’e geleceğini söylemiştim. Aynısını CHP için de söylemiştim. CHP geldi. BDP’nin de geleceği noktasındaki düşüncelerimi ifade etmiştim ve dün de bu beklentimiz yaptıkları açıklamayla gerçekleşti” dedi.



Yazıcıoğlu yanıtı: Görüntüyü izlemedim
Erdoğan, eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun öldüğü kazayla ilgili soruşturmada bazı görevlilerin gözaltına alınmalarıyla ilgili soruyu şöyle yanıtladı:
“Benim görüntüyü izleme imkanım olmadı. Şu anda da zaten konu ilgili savcılığa gelmiş vaziyette. Yargı süreci içerisinde temenni ederim ki süratle bunun neticelendirilmesi suretiyle netlik kazanır ve herkesin de gönlü bu konuda rahat etmiş olur.”



‘Terör konusunu konuşturmayın reklam olmasın’
Erdoğan, terör örgütünün sivil vatandaşları hedef alması konusunda ise şu değerlendirmede bulundu:
“Dün (önceki gün) zaten konuyla ilgili değerlendirmelerimizin hepsini Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda yaptım. Benim sizlerden de bu noktadaki özellikle ricam şudur. Bu işleri ne kadar biz yazılı ve görsel medyada fazla tutarsak, bu işe fazla değer verirsek, görüntülersek, terör örgütünün propagandasını o kadar fazla yaparız. Onun için bizi bu konuda fazla konuşturmayın.”
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39