• BIST 9090.36
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3697
  • Euro 34.9682
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş'a Kayseri Halkından Yoğun İlgi

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş'a Kayseri Halkından Yoğun İlgi
BAŞBAKAN YARDIMCISI NUMAN KURTULMUŞ KAYSERİ'DEBaşbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'a Kayseri Halkından Yoğun İlgi Çok sayıda konvoy eşlik etti.

xxxxx.jpgo2-020.jpgo1-007.jpg

Kayseri’nin Develi ilçesinde hayırseverlerin katkısı ile yaptırılan Mahmut Karaca Eğitim Bloğu’nun temel atma törenine katılan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “İrfan olmayan bilgi kuru bir ağaç gibidir. İrfan kendini bilmek demektir” dedi.

Erciyes Üniversitesi Seyrani Eğitim Fakültesi'nde düzenlenen temel atma törenine Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Vali Orhan Düzgün, AK Parti Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Develili hayırseverler Mustafa Karaca, Şükrü Karaca, Nevzat Çulhaoğlu, Hamdi Özdamarlar, Sait Erdal Metiner ve Şükrü Kulak’ın katkıları ile yapılan temel atma töreninde konuşan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Allah razı olsun bütün bu hayırların içerisinde Kayserili akıllı insanlar vardır. Öte tarafa yatırım yapmayı da iyi biliyorlar. Burada sadece hayırseverlerin payı var. Hayırseverleri tebrik ediyorum. Burada bugün 6 değerli kardeşimiz Mahmut Karaca adına yaptırdıkları parayı kaybetmiyorlar EFT yapıyorlar. Bunun karşılığını alacaklardır. Özellikle yeni Türkiye’nin bu tür manzaralara ihtiyacı var. Her şeyin devlet tarafından beklenmesi çok doğru değil. Devlet artık vatandaşı ile bir arada olan bir devlet. Çok şükür devlette halkına yan gözle bakmıyor. Kimsenin baş örtüsüne, diline karışmıyor. Tam tersine vatandaşındaki değişiklikleri zenginlik olarak kabul ediyor. Atılması gereken adımları onun için daha fazla atıyor. O açıdan bu projenin hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Kayseri üniversiteleri bakımından zengin bir kentimiz. Kayseri çok eski eğitim merkezlerinden birisi. Kayseri ticari hayatı güçlü olduğu gibi eğitim hayatı da çok güçlü. Kayseri 4 üniversitesi olan bir şehir. İnşallah bu şekilde başka fakültelerde olur. Çok şükür Türkiye üniversitelerin her tarafa yayıldığı önemli bir eğitim hamlesini başarmış bulunuyor. Üniversitelerimiz kalite bakımından da artıyor. İnşallah dünyanın en iyi doktorlarını, meslek erbaplarını Türkiye’nin üniversiteleri yetiştirecektir. Bunan inancımız tamdır. Araziyi tanımayan ya da hayvanları tanımayan nasıl ziraatçı olamıyorsa, halkın çarşısından geçmeyen bir sosyoloji hocası da olmayacak. Üniversiteler sadece bir fiziki mekan olmadığı gibi sadece bilgi evleri de değildir. Eğer böyle olursa buda eksik olur. 2014 yılında insanlık tarihi bilgi bakımından en üstün seviyelerinden birisini yaşıyor. Dünyanın her yeriyle görüntülü ve sesli olarak büyük gelişmeye sahibiz. Teknoloji de en iyi seviyelere gelmiş durumdayız. Bu insanlığın geldiği çok iyi seviyedir. Bu bir bilgi seviyesi. Belki de insanlığın en fazla şeyleri ürettiği dönemdeyiz. Bu kadar çok bilgiye teknolojilere rağmen neden insanlık tarihinin mutsuz çatışmalı dönemlerinden geçiyor. Bilgimi eksik? hayır. Üniversiteler mi eksik? Hayır. Bilgi olarak her şey var” ifadelerini kullandı.
"Bilgiyi hayatın merkezine koymuş medeniyete sahibiz" diyen Kurtulmuş, “Bilgi önemli. Bilgi hayatımız kolaylaştıran bir unsur. Tek başına bilgi yeterli değil. Onun için medeniyetin yanına irfan gelir. İrfan olmayan bilgi kuru bir ağaç gibidir. İrfan kendini bilmek demektir. İnsanoğlu bu anlamda irfan sayesinde bilgisini anlamlı hale getirir. Bilgi hayatı kolaylaştırır irfansa hayatı anlamlaştırır. İrfanda yetmez. Büyük medeniyet kurabilmek için üçüncü yanına koyduğumuz şey hikmettir. Hikmetse varlığın dengelenmesi demektir. Yeryüzünde bilgi irfan ve hikmeti aynı eksende birleştirseniz barış olur. Orada insanların kainata zarar vermediği bir evreni kurar medeniyeti kurarsınız. Bizim üniversitemizin adı hayat üniversitesidir. Biz hayat boyu süren eğitimimizde her gün ilim adına bir şey öğreniriz. Bizim üniversitemizde insan bilgi, hikmet ve irfan üzerinden mutluluğu üretiyor” şeklinde konuştu.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39