• BIST 9089.58
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 21 °C

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş:

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş:
Kurtulmuş, “Hem bütün Türkiye halkı, hem rehinelerin akrabaları fevkalade olgun bir dönem geçirdiler. Milletimizin şanına yaraşır bir şekilde onurlu bir şekilde durdular” dedi

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, IŞİD tarafından serbest bırakılan Türk rehinelerle ilgili yaptığı açıklamada, rehinelerin sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. Kurtulmuş, “Hem bütün Türkiye halkı, hem rehinelerin akrabaları fevkalade olgun bir dönem geçirdiler. Milletimizin şanına yaraşır bir şekilde onurlu bir şekilde durdular” dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, IŞİD tarafından 101 gün alıkonulan Musul Başkonsolosu ve beraberindeki 49 kişinin serbest bırakılmasını değerlendirdi. Dolmabahçe Başbakanlık Çalışma Ofisi’nde STK temsilcileriyle yapacağı toplantı öncesi açıklama yapan Kurtulmuş, rehinelerin bırakılmasından dolayı mutluluk duyduğunu dile getirdi.

“Ülkemiz için fevkalade sevinçli bir günün sabahına uyandık” diyen Numan Kurtulmuş, “Bütün milletimize geçmiş olsun diyorum. 49 rehinenin kurtarılmış olması, kardeşlerimizin salimen Türkiye’ye gelmiş olması, Türkiye’nin gücünü göstermesi bakımından da çok önemli. Yeni göç dalgası ortaya çıkar çıkmaz, göçmenlere yardım konusunda koordine edeceğimiz sivil toplum kuruluşlarımızla İstanbul’da hızlı bir şekilde toplantı yapmak için toplanmıştık. Bu vesileyle bugün iki konumuz oldu. Birisi göçmenler meselesi. Diğeri ise rehinelerin serbest bırakılması ile ortaya çıkan durum” diye konuştu.

“TÜRKİYE HALKI VE REHİNELERİN AKRABALARI OLGUN BİR DÖNEM GEÇİRDİ”
Rehinelerin yakınlarının ve basının süreç boyunca olgun davrandıklarını belirten Kurtulmuş, “Dün gece yarısından itibaren temaslar ilerleme kaydetti ve sabah saat 05.00 civarında kafileler ülkemize giriş yapmaya başladı. Şanlıurfa’ya getirildiler. Rehinelerimizin durumunun iyi olduğunu da bir kere daha gördük. Bu süreçte gerçekten hem bütün Türkiye halkı, hem rehinelerin akrabaları, basınımızın geneli fevkalade olgun bir dönem geçirdiler. Milletimizin şanına yaraşır bir şekilde onurlu bir şekilde durdular” dedi.

“TÜRKİYE’YE HUZURLU ŞEKİLDE GETİRİLMİŞ OLMALARI HER TÜRLÜ TAKDİRİN ÜSTÜNDEDİR”
Serbest bırakılan rehinelerin sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, şunları söyledi: “Başta rehinelerimizin aileleri olmak üzere Türkiye’deki bütün ilgili taraflar, bütün halkımız büyük bir teşekkürü hak ediyor. En çok teşekkürü hak eden yaklaşık 3 aylık bir süre içerisinde zor şartlarda tutulan kardeşlerimiz. Onları da tebrik ediyoruz. Çok şükür sağlıklarının iyi olması, Türkiye’ye huzurlu şekilde getirilmiş olmaları her türlü takdirin üstündedir. Sürecin başından itibaren büyük bir titizlikle süreci yürüten bütün devlet kurumlarımıza, Dışişleri Bakanlığımıza, İçişleri Bakanlığımıza, Milli İstihbarat Teşkilatımıza ve ilgili birimlere yürekten teşekkür ediyoruz. İnşallah milletimiz bir daha böyle vahim bir olayla karşılaşmaz diye temenni ediyorum. Milletimizin gözü aydın. İnşallah hep birlikte Türkiye bu sıkıntıları bir daha yaşamayacaktır.” 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39