• BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • Kayseri 10 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş
Kurtulmuş: 'Türkiye siyasetinin üzerine düşen temel sorumluluk...'

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "Türkiye siyasetinin üzerine düşen temel sorumluluk, 12 Eylülün bu anti demokratik sistemini kaldırıp atmaktır. Bu sistemin içerisinde etkin bir yönetim modelinin kurulması da yer alıyor. Bu etkin yönetim modelinin kurulabilmesi için başkanlık sistemi bir teklif olarak getirilebilir, gündeme getirilebilir. Bu asla şahıslarla ilgili bir mesele değildir. Israrla söylediğimiz bir şeyi bu vesileyle bir kere daha tekrarlamak istiyorum, bu mesele Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanımızın şahsıyla ilgili bir mesele değil" dedi. 

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, Ankara Arena Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti 26. Dönem Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını cevapladı.
Seçimlerin Türkiye'ye hayır getirmesini temenni eden Kurtulmuş, "Huzur içerisinde barış içerisinde Türkiye'de demokrasiyi daha ileriye götürecek ve 7 Haziranda yarım kalmış olan seçimleri tamamlayacak bir süreci inşallah gönül huzuruyla tamamlarız. Ben bu seçimlerin Türkiye demokrasisine katkı sunacağına yürekten inanıyorum" dedi.
Kurtulmuş, "Öncelikli olarak teröre karşı hepimizin yek vücut olarak durmamız lazım. Bu sadece AK Parti'nin değil bütün siyasi partilerin ortak vazifesidir. Sandığın güvenlik içerisinde ortada olması lazım, seçim güvenliğinin olması lazım ve inşallah teröre karşı bütün partilerin yan yana, kol kola, omuz omuza bir mücadele vermesi lazım" şeklinde konuştu.

"SİYASET BİR REKABET İŞİDİR, DÜŞMANLIK İŞİ DEĞİL"

Seçim kampanyasının tartışmaya, kavgaya, kutuplaşmaya vesile olmaması gerektiğini vurgulayan Kurtulmuş, "Siyaset de bir rekabet işidir, düşmanlık işi değildir. Siyasi partiler olarak bu seçimde yarışacak olan bütün siyasi partiler bu ülkenin partileridir, bu partilerden aday olan insanlar da bu ülkenin evlatlarıdır. Dolayısıyla burada rekabet ruhuyla hareket edeceğiz ama asla düşmanlık, çatışma ruhuyla, çatışma kültürüyle hareket etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.
Diğer siyasi partilerin kabul etmesi halinde bu seçim kampanyasında çevre ve gürültü kirliliği oluşturmayacak şekilde nezih bir kampanya olmasını sağlayacaklarını dile getiren Kurtulmuş, buna yönelik çağrı yapıldığını söyledi.
1 Kasım seçimlerinde Türkiye'nin, AK Parti'nin tek başına iktidarını getireceğine inandıklarını söyleyerek, "Sonuç olarak sandıktan ne sonuç çıkarsa çıksın bu sonuca karşı biz nasıl saygılı olacaksak bütün siyasi partilerin de saygılı olmasını temenni ediyoruz" dedi.

SEÇİM BEYANNAMESİ

Kurtulmuş, tüm milletvekili adaylarına başarı dileklerini ileterek, seçim beyannamesi ve başkanlık sistemine yönelik soru üzerine, "Beyannameyi çok titiz bir şekilde çalışıyoruz. 4 Ekim tarihinde beyannameyi Ankara'da açıklayacağız. Orada şu anda çalışmalar devam ediyor. Biz biliyorsunuz başkanlık sistemini tek başına başkanlık sistemi olarak ele almadık. Başkanlık sistemi Türkiye'de daha iyi, daha yönetebilir bir yönetim sisteminin olabilmesi için, etkin bir yönetimin olabilmesi için gündeme getirilecek çok fazla konudan sadece bir tanesi. Oradan cımbızla başkanlık sistemini çekip alarak Türkiye'de etkin bir yönetim sisteminin, Türkiye’de daha iyi işleyen bir demokrasinin oluşmasını sağlamak mümkün değil" açıklamasında bulundu.
Kurtulmuş, Türkiye'de hala 12 Eylül'ün seçim yasası ile anti demokratik yasalarının hala devam ettiğine dikkat çekerek, şöyle devam etti:
"Türkiye siyasetinin üzerine düşen temel sorumluluk 12 Eylül’ün bu anti demokratik sistemini kaldırıp atmaktır. Bu sistemin içerisinde etkin bir yönetim modelinin kurulması da yer alıyor. Bu etkin yönetim modelinin kurulabilmesi için başkanlık sistemi bir teklif olarak getirilebilir, gündeme getirilebilir. Bu asla şahıslarla ilgili bir mesele değildir. Israrla söylediğimiz bir şeyi bu vesileyle bir kere daha tekrarlamak istiyorum, bu mesele Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanımızın şahsıyla ilgili bir mesele değil. Biz ve Sayın Cumhurbaşkanımız da Türkiye'nin meselelerini fani insanlar üzerinden tartışmayız, bu topraklarda bu millet kıyamete kadar inşallah yaşayacak. Biz baki olan kıyamete kadar var olacak olan bu milletin daha ileriye gitmesi için yönetim bakımından da siyaset bakımından da tekliflerimizi yaparız. Başkanlık sistemi bunlardan sadece bir tanesi."  

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39