• BIST 8733.32
  • Altın 2234.448
  • Dolar 32.3362
  • Euro 35.1042
  • Kayseri 6 °C
  • Ankara 5 °C
  • İstanbul 10 °C

Başbakan Yıldırım Başkan Sinan Burhan'a teşekkür ediyorum

Başbakan Yıldırım Başkan Sinan Burhan'a teşekkür ediyorum
3. Anadolu Medya Ödülleri Görkemli Bir Şekilde Gerçekleşti.

3. Anadolu Medya Ödülleri programı gerçekleştirildi. Ödüller, 340 Anadolu medyası tarafından verildi. Programa Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleymen Soylu, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ulaştırma, Denizlcilik ve Haberlerşme Bakanı Ahmet Arslan,Ak Parti Grupbaşkanvekili Mustafa Elitaş, Bakanlar, Ak Parti Genel Başkan Yardımcıları, Bakan Yardımcıları, STK temsilcileri, Anadolu Yayıncılar Derneği Genel Başkanı Sinan Burhan, yerel medya temsilcileri, gazeteciler ve Elazığ’dan ise Anadolu Yayıncılar Derneği Başkan Yardımcısı, Kanal Fırat, Kanal E ve www.elazigsonhaber.com internet haber sitesinin Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık, Kanal Fırat katıldı.

“UYDU FİYATLARININ YÜKSEKLİĞİ KONUSUNDA ÖNEMLİ ADIMLAR ATILIYOR”

Anadolu Yayıncılar Derneği Genel Başkanı Sinan Burhan yaptığı konuşmada, uydu fiyatlarının yüksekliğini hatırlatarak, bu konuda önemli adımlar atılmasını umut ettiklerini söyledi.Başkan Burhan yaptığı konuşmada, “Ocak ayında yapmış olduğumuz böyle bir toplantıya geldiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Yurdun dört yanından gelen medya mensuplarına da çok teşekkür ediyorum. Anadolu Yayıncılar Derneği yerel medyanın teknik sorunlarını çözmek için değil sosyal ve sivil anlamda da çalışmalarını sürdürüyor.

142 televizyon kanalı ile destek verdik görüştük. 15 Temmuz’da başbakanlıkta kabul ettiniz akşam da hain darbe oldu. Halkı meydanlara davet ettik. O dönem yerel televizyonlar olarak yayınladık. Bizler bu topraklara bağlıyız. Anadolu yayıncılarının en büyük sıkıntıları uydu fiyatlarının yüksekliği bu konuda önemli adımlar atılıyor.

Ancak frekans değişikliği olduğu zaman izlenemeyeceği endişeleri var. AK Parti de kurulun bir komisyon var. Her daim destek oluyor. Anadolu soruyor programına destek oldukları için Numan Kurtulmuş beye çok teşekkür ediyorum” dedi.

   “BASIN ŞEHİDİ MUSTAFA CAMBAZ VE BÜTÜN ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUM”

Başbakan Binali Yıldırım yaptığı açıklamada, “Anadolu Yayıncılar Derneği’nin 3. Anadolu medya ödül töreni. Bu törende sizlerle birlikte olmaktan bahtiyarlık duyuyorum. Bizi bir araya getiren Başkan Sinan Burhan ve arkadaşlarına da teşekkür ediyorum.

Medya dünyası yaptığı değerli çalışmalarla ödüle layık görülen bütün gazeteci arkadaşlarımızı da kutluyorum. Basın şehidi Mustafa Cambaz ve bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum” dedi.

“BASIN KURULUŞLARI 15 TEMMUZ GECESİ, DURUMDAN VAZİFE ÇIKARAK YAYIN YAPTILAR” Medyanın önemine dikkat çeken Başbakan Yıldırım, “Demokrasilerde, siyasi partiler, STK’lar ve medyanın basının önemli bir yeri var.

Türkiye’nin gelişim tarihi, demokrasi tarihi sadece partilerin değişimi ile olmamıştır. Aynı zamanda basın medya ve yayın dünyasının da bu değişime önemli katkıları olmuştur. Bunun en son ispatı 15 Temmuz’dur. 15 Temmuz gecesinde basın yayın kuruluşlarına televizyonlara kimse bir şey demedi. Biz arayıp şöyle yayın yapın darbe karşısında duruş sergileyin demedik.

Milletini, bayrağını, demokrasisini seven basın kuruluşları adeta o gece durumdan vazife çıkarak yayın yaptılar ve bu darbenin bastırılmasında hayati bir görev üstlendiler. Bu münasebetle yaptığınız o gece büyük işten dolayı bir kez daha hepinizi kutluyorum.

Milletimin adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

  “CİDDİ BİR İNDİRİME GİDİYORUZ” Türksat’ın frekans ücretlerinin pahalı olduğu yönünde bir şikayetin olduğunu belirten Yıldırım, “Bu konuda da Ulaştırma Bakanımıza söyledik, o da bir çalışma yaptı Türksat’la beraber. Burada ciddi bir indirime gidiyoruz.

2 grup, tabii frekansın, bandın genişliğine göre, daha dar bir bant genişliğinde 7 bin 200 dolar artı KDV, daha geniş bant olunca 12 bin 500 artı KDV. Yani yüzde 40 ile 60 arasında bir indirimden bahsediyoruz. Burada sorun ne? Frekans yer değişikliği olursa kalite bozulur mu, rahatımız kaçar mı? Bu, 3 oda bir salon daire Kavaklıdere’den kalkıyor Oran’a gidiyor. Değişen bir şey yok. Aynı daire aynı manzara aynı kalite. Bunu test edecekler.

Yarın Türksat'ta gösterecekler. Onun için burada endişe edecek bir konu yok. Geçtiğimiz senelerde bir iyileştirme daha yaptık. Dolardaki, kurdaki oynaklığın yansımaması için yıl boyunca kuru sabit tuttuk. Uplink ücretlerinde 12 bin 500 dolardan aynı bant genişliğinde 7 bin 250 dolara düşürüyoruz. Bu, ciddi bir indirim.

Artık sürümden kazanacaklar, daha fazla kayıt yapacaklar” diye konuştu. Gazetecilerin yıpranma payı konusunda talebi olduğunu anlatan Yıldırım, “Yıpranma payı fena bir talep değil. Bizim de işimize yarıyor. Bunun peşini bırakmamak lazım” dedi.

“MEDYA HER GEÇEN GÜN ÇEŞİTLENİYOR” Başbakan Yıldırım konuşmasına şöyle devam etti; son 15 yılda birçok alanda ne kadar önemli işlemler sağladığını hepiniz biliyorsunuz.

Bu gelişmeler aynı zamanda basın ve yayın sektörünün de içinde yer aldığı katkı sağladığı gelişmelerdir. Haber alma kaynakları medya her geçen gün çeşitleniyor, zenginleşiyor niye çünkü iletişim alt yapısı gelişti.

Elinde cep telefonu olan herkes bir medya mensubu bir gazeteci, televizyonların altında kendi haberinizi yapmanız için Whatsappdan ilanlar veriyor. Medya patronları teknolojiyi kullanarak işi ucuza getirmenin yollarını arıyorlar. “KARARI İLAÇ FAZLASI ZEHİR” İnternetin alt yapısının gelişmesini ve onun getireceği sonuçları anlatmıştım. O zaman birçok arkadaş gülümsemişti. Ama geçtiğimiz süre içinde bunların hepsi tek tek gerçekleşti.

Bu demokrasi adına güzel bir şey milletin tek kaynaktan değil bir çok kaynaktan bilgi alması doğrulaması çapraz sorgulaması imkanı veriyor. Ama sosyal medya internet güzel bir platform. Ama aynı bir antibiyotiğe benziyor. Kararı ilaç fazlası zehir.

Burada sosyalleşmeden uzaklaşmamak gerekiyor. Yalnızlaşmamak gerekiyor. Sosyal medya sorumsuz medya değildir. Sanal dünya yalan dünya da değildir.

“GERÇEK HAYATTA NE SUÇ İSE SANAL ALEMDE DE AYNI ŞEY SUÇTUR” Gerçek hayatta ne suç ise sanal alemde de aynı şey suçtur. Onun için bu mecrayı kullananların bu hassasiyeti göz etmemeleri gerekir. İnternet iletişiminin uluslararası hukuku da oluştu.

Hangi ülkede olursa olsun hangi isim altında olursa olsun ona erişmek ve hakkında hukuki işlem yapmak mümkün hale geliyor. Bu alanı kullananların dikkatli olması lazım. Daha sorumlu davranması lazım. İlerde ne kendinin ne de başkalarını mağdur etmemesi lazım. Bu hususta hatırlama yapma ihtiyacı duydum.

“MEDYA ÖNEMLİ, VAZGEÇİLMEZ” Medya önemli, vazgeçilmez. Azı karar çoğu zarar gibi bir şey. Bazen gazetelere bakarken rahmetli Erdal İnönü’nün sözü aklıma geliyor. Çok temiz bir insandı. O derdi ki ben gazetede başkaları hakkında bir haber gördüğüm zaman hemen inanıyorum kendi hakkımda gördüğüm zaman hiç inanamıyorum. Doğru kimse kendisi ile ilgili yapan habere inanmaz tepki gösterir.

Onun için burada kanunlarla kısıtlamalar değil medyanın basının yayının kendi etik değerlerinin gelişmesi lazım. Medyaya basına güveni arttırmanın itibarını yükseltmenin yolu bu başka türlü olmaz. Bu konuda hepimize büyük görevler düşüyor.

“DEMOKRASİ YERELDEN BAŞLAR” Bu ülkenin demokrasi kültürünü geliştirmek adına epey çaba sarf ettik sarf etmeye devam ediyoruz. Medya toplumun sesidir.

Medyaya sadece Ankara olarak bakmıyoruz. İstanbul olarak bakmıyoruz Anadolu’nun her köşesinde vücudun kılcal damarları gibi orada yaşayan vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi ve orada görev yapan yerel yöneticilerin iş ve işlemlerinin vatandaş adına izlenmesi denetlenmesi görevini Anadolu medyası yapıyor.

Demokrasi yerelden başlar. Ulusla medya kadar hatta daha fazla yerel medyanın sesini sözünü çok önemsiyoruz. Ve bunula ilgili her türlü katkıyı desteği vermeye çalışıyoruz. Demokrasinin en ayırt edici özelliklerden biri çok seslilik diğer alanlarda olduğu gibi medya alanlarda da en demokratik standartları yakalayana kadar değişimi devam ettireceğiz.

  “SİYASETÇİ İLE GAZETECİNİN KADERİ AYNI” Bir iyileştirme daha yaptık. Yol boyunca kuru sabit tuttuk. Bu 3.60’ı geçmeyecek 2018 sabit kur üzerinden yapılmış olacak. 15 bin 500 dolardan 7 bin 250 dolara düşürüyoruz. Bu ciddi bir indirim. Anadolu’nun dinamiği siz yerel medyasınız. Türkiye’de özgürlük alanı sizler sayesinde genişliyor.

Siyasetçi ile gazetecinin kaderi aynı. Biz varsak siz varsınız. Biz yoksak bir noktada işler azalıyor.

“DEMOKRASİ EN ÖNEMLİ KAZANIMIMIZ” Geçen Çalışan Gazeteciler gününde bir espri yaptım. Biz de yıpranma almıyoruz dedim. Siyasetçi nerde ise gazeteci orada. Dolayısıyla bu talep fena talep değil bizim de işimize yarıyor. Demokrasi en önemli kazanımımız. Bu kazanımımızı gözümüz gibi koruyacağız. Yerel medyaya çok ihtiyaç var.

Anadolu merkezlik internet sitelerin kıt imkânlar ile neler başardığını görüyoruz. Seçim zamanı kampanya sürecinde hiçbir ölçü anlayışı tanımayan medya yerine istikrarlı şekilde görev yapan medyaya ihtiyacımız var. Bunu da yine medya ve basın yayın etiği çerçevesinde en güzel şekilde yön aldığına inanıyoruz.  

“YERLİYİ İHMAL EDEN BAŞARILI OLAMAZ” Sizler yerelin ruhuna hitap ediyorsunuz.  Siyasette yerliyi ihmal eden başarılı olamaz. Dolayısıyla size geviyoruz. Sizin o büyük emeğinize saygı duyuyoruz. Son zamanlarda toplumsal psikoloji bozan haberleri görüyoruz.

Şiddet ile mücadelenin bir yolu ona reklam vermemek. Medyamız şiddete karşı çok özel bir şey geliştirmesi lazım. “BOL BOL ÖDÜL VERİN” Marifet iltifata tabidir. Ödül bir başarıyı daha güzelini yapmaya teşvik eden bir şeydir. O yüzden bol bol ödül verin. Bizim ödülümüz de alkıştır. Çok pahalı değil. İki elinizi birleştiriyoruz.

Bu vesile ile işlerinizde kolaylık diliyorum. Bütün katılımcılara şükranımı sunuyorum.

” YILIN ENLERİ SEÇİLDİ Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından yılın enleri ödüllendirildi ve ödül töreni büyük bir coşku içerisinde gerçekleşti. 


 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39