• BIST 8718.11
  • Altın 2242.741
  • Dolar 32.3254
  • Euro 35.1547
  • Kayseri 3 °C
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 7 °C

Başbakan Yıldırım, FETÖ'den ihraç olanların başvurusuna:

Başbakan Yıldırım, FETÖ'den ihraç olanların başvurusuna:
Son kez AK Parti Genel Başkanı olarak grup toplantısında konuşma yapan Başbakan Yıldırım Almanya'dan FETÖ'ye, PKK'dan Atatürk'e hakaret tartışamalarına dair bir çok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

Başbakan Binali Yıldırım son kez Ak Parti Genel Başkanı olarak kürsüye çıktı. Gündemi değerlendiren Başbakan KHK'dan ihraç edilenlerle ilgili OHAL Komisyonu üyelerinin belli olduğunu söyledi.

İşte o konuşmadan satır başları: Ülkemizi derinden üzen bu kaza araştırılıyor ve sebepleri ortaya çıkarılacaktır.

SOSYAL MEDYADA SAVCI TWEETLERİNE KINAMA

Bugün terörle mücadele ederken hayatını kaybeden askerimize ve bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Yaşanan bu olaylar karşısında ülkemizin birliğine gölge düşürmeye çalışanları kınıyorum.

YARGI MERCİLERİ GEREKENİ YAPACAK

Şehit düşen savcı arkasından yakışıksız ifade kullananlar hakkında ilgili yargı mercileri gerekeni yapacaktır. Önümüzde önemli meseleler var, demokratik ve ekonomik gelişmeler önümüzde duruyor. Bu ülkeyi seven herkes bütün toplumun paydaşları gelecek Türkiye vizyonuna katkı sağlaması gerekir.

 

KİMSENİN HADDİ DEĞİL

Son iki hafta içinde çok önemli dış temaslarda bulunduk. İlki Moldova'ydı. İkili ilişkileri kapsamlı bir şekilde ele aldık. Moldava ile ilişkilerimizi Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliğine dönüştürme kararı aldık. Soydaşlarımızla da hasret giderdik. Cumhuriyetin kurucularına dil uzatmak kimsenin haddi ve hakkı değil.

ABD'NİN YAPTIĞI KABUL EDİLEBİLİR DEĞİL

ABD Savunma Bakanı ile terör örgütü YPG ve DEAŞ hakkında kapsamlı görüşmeler yaptım. Adı ne olursa olsun, ister PKK, ister PYD, ister YPG ister DEAŞ olsun. Bunların hepsi terör örgütüdür, ölüm makinasıdır. Savunma Bakanı'nın bu konuda, bunun bir mecburiyet olduğunu bir seçim olmadığını ifade etmesi önemlidir. Ancak bir terör örgütü ile ABD'nin bir başka terör örgütünü yok etmek için işbirliği yapması kabul edilebilir bir şey değildir.Hala burada Türkiye'nin hassasiyetleri gerekli teminatlar verilmezse yapacağımız şey çok açık ve nettir. Terör nereden gelirse gelsin bu terörün kökünü kazımaya kararlıyız ve gereğini yaparız.

ALMANYA KARAR VERMEK ZORUNDA

Almanya'nın geçtiğimiz hafta, 15 Temmuz darbe girişimine dahli bulunan ve yurt dışına kaçan ya da yurt dışında olan askerlere sığınma izni vermesi, iltica hakkı vermesi, ilişkilerimizin tekrar gerilmesi için önemli bir gelişme olmuştur. Almanya artık bir şeye karar vermek durumundadır: Eğer Türkiye ile ilişkilerini geliştirmek istiyor ise Türkiye ile tarihten gelen dostluk bağlarını daha da kuvvetlendirmek istiyor ise o zaman yönünü, bölücülere, FETÖ'cülere değil, Türkiye Cumhuriyeti'ne dönmek zorundadır.

OHAL KOMİSYON ÜYELERİ BELLİ OLDU

FETÖ ile mücadelede taviz vermeden devam ediyoruz. Hukuk içinde temizliyor ve gereken düzeltmeleri yapıyoruz. Bugüne kadar itirazları değerlendirilip göreve iade edilenlerin sayısı 20 binin üzerindedir. İtirazlar artık tek bir kuruma değil, bu merkeze adeta bir mahkeme gibi çalışacak bu merkeze yapılacak karara bağlanacak. Müracaatları haklı görünenlerin hakları iade edilecek. OHAL komisyonu üyeleri belli oldu. Haklı görünmeyenler içinse yargı yolu açılmış olacak. Türkiye artık terörden arınmış bir şekilde, yeni bir ufka yelken açmaya hazırdır.

‘ERDOĞAN TEK ADAY’

“21 Mayıs’taki kongremizde kurucu genel başkanımızı liderimiz, Erdoğan’ı tek genel başkan adayı olarak teklif edeceğiz.

 
 
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39