• BIST 9090.66
  • Altın 2324.412
  • Dolar 32.3684
  • Euro 34.9498
  • Kayseri 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C

Başbakan Yıldırım teşekkür etti

Başbakan Yıldırım teşekkür etti
YENİ AKİT KÖŞE YAZISI SİNAN BURHAN

Anadolu Medyasını temsilen Anadolu Yayıncılar Derneği olarak bu toplantıda ben de vardım. Ulusal Medya temsilcilerinin katıldığı toplantıda ağırlıklı olarak 15 Temmuz ve sonrasında yaşanan gelişmeler konuşuldu. Öncelikle ulusal kanal temsilcilerinin yanında Anadolu Medyasını temsilen bizi de kabul ettikleri için tüm üyelerimiz adına şükranlarımızı sunuyoruz. Sayın Başbakanımızın böyle bir toplantıda Anadolu Medyasını da önemseyip kabul etmesi bizleri son derece onurlandırmıştır. Üyemiz bulunan medya kuruluşlarımızın heyecanını ve başbakanımıza ilettikleri şükranlarını buradan tüm kamuoyu ile paylaşmak isterim.

Anadolu Medyası, muhatap alınmasına, sorunları ile ilgilenilmesine müteşekkirdir.

Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ile daha önce de Anadolu Medyası olarak görüşmelerde bulunmuştuk. Bu görüşmelerin neticesinde Anadolu Medyası olarak önemli mesafeler kat ettik. Özellikle RTÜK Payının yüzden 3’ten yüzde 1,5’a indirilmesi medya camiasını son derece sevindirmiştir. Başbakanımız Sayın Yıldırım’a bu konudaki hassasiyetleri nedeni ile teşekkürlerimi ilettim.

Başbakanın özellikle Anadolu Medyasının 15 Temmuz sürecinde demokrasinin yanında milletin ve devletinin yanında dik duruşu dikkatini çekmiş.

Anadolu’nun farklı illerinde yayın hayatını sürdüren yerel ve bölgesel kanallarımız, radyo ve gazetelerimiz, ülkenin birliği ve bütünlüğü, memleketimizin dirliği ve selameti, demokrasi ve özgürlükler konusunda milli iradenin yanında daima dik durmuş, her daim gereken neyse üzerine vazife kılıp harekete geçmiştir.

15 Temmuz hain darbe girişiminde de şehirlerimizde, meydanlarda canlı yayınlarla nöbetteki yerini almış, hainlere darbecilere, teröristlere fırsat vermeme adına saatlerce canlı yayınlar yapmıştır. Her zaman dar bütçeler nedeni ile TÜRKSAT ve uydu maliyetlerinden şikayet eden Anadolu Medyasının bu süreçte maliyetleri ikiye katlanmıştır. Buna rağmen konu vatansa gerisi teferruattır bilinci ile yayınlarına ara vermeden devam etmişlerdir.

Sayın Başbakan Binali Beyle Çankaya Köşkünde yaptığımız görüşmede, TÜRKSAT ve uydu maliyetleri konusunu da dile getirdim. Anadolu da kıt kanaat bütçelerle yayın yapan kanalların maliyetlerinin ikiye katlandığını, buna rağmen meydanlardan yapılan canlı yayınlarla Milli iradenin yanında yer aldığımızı ilettim.

Binali bey şöyle bir gülümsedi ve anlaşıldı çözeceğiz dedi.

Çankaya Köşkü’nde yapılan toplantıda Binali Bey tüm medyaya özellikle teşekkür etti. Medyaya bu süreçteki tutumu ve yaptıkları yayınlardan dolayı şükranlarımızı ve teşekkürlerimizi iletiyoruz dedi.

Başbakan Binali Yıldırım darbe gecesi TV kanallarına bağlanarak bir açıklama yapmıştı. “Bu bir kalkışmadır. Bunu yapanlar en ağır şekilde bedelini ödeyeceklerdir.” Bu açıklama sonrası tüm kesimler;

Medyasıyla, milletiyle, siyasetçisi ve sivil toplumuyla tek vücut olmuş, o saatten sonra durumun vahameti anlaşılarak harekete geçmiştir.

Başbakan Binali Yıldırım medyayı unutmadı. Konuşmasına teşekkürle başladı. “O gece medya karşı bir darbe yaptı. Herkes durumdan vazife çıkardı medyanın hakkını teslim etmemiz gerekiyor. Bu nedenle hepinize sonsuz teşekkürler dedi.”

Yıldırım, darbecilerin hesapları tutmadı bunun iki nedeni var dedi; “Bir tanesi milletin bu işe bu kadar sahip çıkacağını tahmin etmediler ikincisi de medyanın bu kadar sıkı sağlam duracağını tahmin etmediler.”

Medya o gece tarihi bir sınav verdi. Yereli ve ulusalı ile darbecilere karşı bir dik duruş vardı.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39