• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 13 °C

Başbakan'dan ekonomiye güven mesajı!

Başbakan&#39dan ekonomiye güven mesajı!
“Kriz psikolojisinin bizi esir almasına izin vermeyeceğiz”
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Siz bakmayın Türkiye'nin sevincine gölge düşürmek isteyen ehliyetsiz, liyakatsiz insanların bir bardak suda kopardıkları fırtınaya... Bakınız, memleket adına, millet adına, ülke adına ne pozitif bir cümle kurabiliyorlar, ne gelecek için bir umut olabiliyorlar. Türkiye'nin onurunu yaralamak pahasına, ülkenin itibarına gölge düşürmek pahasına muhalefet ediyorlar. Ne acıyı, ne sevinci paylaşabiliyorlar'' dedi.

Başbakan Erdoğan, partisinin genel merkezinde AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında yaptığı konuşmada, il başkanlarını daha çok gönül kazanmaya, halkla bütünleşmeye çağırdı.

Gelecek dönemde Türkiye'yi daha çok demokrasi ile taçlandırmak, milletin barış ve huzur özlemini eksiksiz olarak hayata geçirmenin en büyük idealleri olacağını belirten Erdoğan, ''Siz bakmayın Türkiye'nin sevincine gölge düşürmek isteyen ehliyetsiz, liyakatsiz insanların bir bardak suda kopardıkları fırtınaya... Bakınız, memleket adına, millet adına, ülke adına ne pozitif bir cümle kurabiliyorlar, ne gelecek için bir umut olabiliyorlar. Türkiye'nin onurunu yaralamak pahasına, ülkenin itibarına gölge düşürmek pahasına muhalefet ediyorlar. Ne acıyı, ne sevinci paylaşabiliyorlar'' diye konuştu.

''Gözümüzü Türkiye'nin büyük hedeflerinden bir an olsun ayırmayalım'' diyen Erdoğan, ''Dedik ya uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece... Gideceğiz gündüz gece... Durmak yol, yola devam'' ifadelerini kullandı.

Yola çıktıkları ilk günden beri milletin aklından ve vicdanından hiç ayrı düşmediklerini, milletin beklentilerine tek bir an bile bigane kalmadıklarını ifade eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Kendimizi bu ülkenin insanlarının dışında, uzağında bir yere de asla ve asla konumlandırmadık. Hiç bir zaman bu ülkenin dertlerine, toplumun taleplerine gözümüzü kapamadık. Kulaklarımızı tıkamadık, tıkamayacağız. Kendimizi kapalı kapılar, aşılmaz duvarlar ardına saklamadık. Millet idaresinin vesayet altına alınmasına asla rıza göstermedik, göstermeyeceğiz. Ülkemizle, milletimizle alakamızı, irtibatımızı kesmedik, kesmeyeceğiz.''

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ekonomik gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İşte o açıklamalar:

Dünyanın en hızlı büyüyen ülkesiyiz. Dünyada iflaslar yaşanırken OECD ülkeleri içinde en yüksek büyüme hızına biz ulaştık. Kişi başına gelirimiz 10 bin doların üzerine çıktı. Enflasyonu tek haneye indiren, ihracatında 130 milyar dolar üzerine çıkmak üzere olan bir ekonomiden bahsediyoruz. IMF ile anlaşma yapmaya gerek duymuyoruz. Darboğaza giren ülkeler IMF ile anlaşma yarışına girerken biz buna ihtiyaç duymuyoruz. Bugün Türkiye dünyanın gıpta ettiği ülkedir.





KRİZ İŞPORTACILIĞINDAN MEDET UMUYOR
Kriz psikolojisinin bizi esir almasına izin vermeyeceğiz. Dün ekonomi kurmaylarıyla son gelişmeleri değerlendirdik. Zira milletimizin cebinden çıkan her kuruşun peşindeyiz. Ama ana muhalefet lideri, 'madem ekonomi iyi arkası arkasına bu toplantıları niye yapıyorlar' diyor. Biz tedbirimizi önceden alıyoruz. Ana muhalefet partisi lideri kriz işportacılığından medet umuyor.

Bizim yaptığımız etkileri minimuma indirerek, milletimizin cebinden tek kuruşun boşa gitmemesi içindir. Yapılan istişareler Türk ekonomisindeki panikten değildir. Bunu düşünenler ülkesi ve milletine karşı büyük bir sorumsuzluk örneği sergiliyor.

TEĞET BİLE GEÇMEYECEK
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Hükümetimiz, önleyici bir yaklaşımla sorunlar kapımızı çalmadan bunları nasıl bertaraf edeceğimizin mücadelesini veriyor. Bu çerçevede önlemlerimizi alıyoruz. Küresel ekonomide yaşanan son gelişmeler orta ve uzun vadede Türkiye'yi bu kez inşallah teğet bile geçmeyecektir. Benim bu noktada milletimden tek bir ricam var. Ramazan ayını da bir imkan bilerek lütfen israftan kaçının. Bakın, birilerinin dediği gibi 'harcama yapmayın' falan demiyorum. Ne demek harcama yapmayın. Tabii ki harcama yapacaksınız. Piyasada bu hareketlilikler olacak. Ama israf etmeyeceksiniz. Biz israf etmeyeceğiz. İsraf ekonomisinden yana değil, verim ekonomisinden yana olacağız'' dedi.

LÜKSE EVE GİRMEYİN
Başbakan şöyle devam etti:

Harcama yapmayalım falan demiyorum, tabii ki harcama yapacaksınız. Ama israf etmeyelim. Biz verim ekonomisinden yana olacağız.

Diyelim ki iki seçenek çıktı. Bir araba, bir de satın almak istediğiniz bir ev. Arabayı almayın diyorum. Sizin için israf olur. Evi alacaksınız, kiradan kurtulacaksınız. Bence bu dönemde lüks bir eve girme. Verim ekonomisinin gerekliliği bunu ifade ediyor. Bu süreç bizler için artı yazacaktır. Firmalarında verimliliği esas alan ihracat odaklı bir üretim pazarlama ve stratejileri izlemeleri Türk ekonomisinin de trendini koruması bakımından da yararlı olur.Ak Parti hükümeti Türk ekonomisini istikrar ve güven zemini üzerinde asla taviz vermeden büyütmeye devam edecektir.

haber türk
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39