• BIST 9051.7
  • Altın 2298.322
  • Dolar 32.3144
  • Euro 35.1126
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

Başbakan'a dünyayı dar edeceklerdi

Başbakan'a dünyayı dar edeceklerdi
Adalet Bakan'ı Bekir Bozdağ paralel yapının yaptığı dinlemeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bozdağ 'Başbakan'a dünyayı dar ederlerdi' sözleri ile durumun ne derece ciddi olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Bir televizyon programına katılan Adalet Bakan'ı Bekir Bozdağ paralel yapının yaptığı dinlemeler hakkında şok açıklamalarda bulundu. Bozdağ Başbakan Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtları hakkında İskele Sancak programında konuştu.

Bekir Bozdağ, paralelcilerin skandal dinlemelerinin ortaya çıkmasının ardından planlarını değiştirdiklerini ve Erdoğan'a daha fazla zarar vermek amaçlı oluşturulan ses kayıtlarını ön plana çekerek yayınladıklarını söyledi.


Bozdağ CHP liderinin ses kayıtlarını grup toplantısında vekillere dinletmesini de ağır bir dille eleştirdi.


İşte Bekir Bozdağ'ın açıklamalarından satırbaşları;

* CHP'nin AYM'ye başvurusu evraktaki eksiklikler nedeni ile reddedildi.

* Atamalar HSYK'nın elinde bizim bir yetkimiz yok HSYK biliyorsunuz bağımsız bir kurul ne yapacaksa onlar yapacak. HSYK üzerinde yapılan düzenlemelerin anayasaya aykırı olmadığını gönül rahatlığıyla ifade ediyorum.

* Müfettişleri Adalet Bakanlığı'nın atadığı gibi bir olgu oluşturulmaya çalıyor bizim bir yetkimiz yok, böyle bir şey yok. Ama bir hakim ve savcı hakkında ihbar gelirse artık kurul başkanına bu dosya gelecek incelensin denirse de incelenecek. Ve de inceleme yapıldıktan sonra ceza gerekiyorsa cezayı kurul başkanı vermeyecek ilgili birim bu cezayı verecek. Yani ben ceza vermeyeceğim.

* Anayasa'nın 138. maddesinde hakimlerin görevlerini yaparken anayasa ve hukuka bağlı olarak görevlerini yapacağı söyleniyor. Tabi bunların hepsi büyük bir fedakarlık ve özveri ile çalışıyor. Biz bir şey biliyoruz eğer hakim ve savcı bu ilkelere bağlı olarak görevini yaparsa o zaman verilen kararlardan dolayı rahatsızlık duymazlar. Ama eğer bir hakim siyasal ve dinsel görüşlerini soruşturmaya yansıtırsa tereddüt içine düşebilir. Yani yargı içerisinde hukukun dışına çıkanlar varsa bunlar elbette karşılığını hukuk içinde bulurlar.

* Şeriatın kestiği parmak acımaz ama Türkiye'de son zamanlarda baktığımızda insanlar savcı ve hakim ismini duyduğunda bir tereddüt içine düşüyor. 

''BU NASIL OLABİLİR''

* TIR hadisesi gizli bir soruşturma olmasına rağmen kamuoyunda canlı olarak yayınlandı. Olayın olmasından daha 1 saat geçmeden bazıları tutanakları medyaya servis etti bunu yapan da bir gazeteci. Bu soruşturma gizli ise bu gazeteci bu tutanakları satır satır nasıl yayınlar, bu nasıl olabilir.

''BU KABUL EDİLEMEZ, BU BİR FELAKETTİR''

* Şu anda ortaya çıkan kayıtlar var. Dinlemeye bizim yasamız izin veriyor, belli şartlar altında dinleme kararı alınabilir. Bir savcı eğer derin bir şüphe içine girer ve eline bir delil geçiremez ise bunun için hakimden izin alır ve dinleme yapabilir. Ancak her ay hakim dinleme sonuclarını inceleyerek deliller ortaya konması lazım vede her ay için uzatma kararı verilmesi gerekiyor.

* Ama ortada bir olay bir örgüt olmadığı halde insanları yıllarca dinlemek kabul edilebilir bir şey değil. Mesela birini dinlemek istiyorlar ancak o kişi dinlenemiyor bu olmayınca o kişinin etrafındaki isimleri dinliyorlar. Bu kabul edilemez bir durum bu bir felakettir.

''KAYITLAR AÇIK NET BİR MONTAJ''

* Başbakanımızla ilgili ortaya atılan ses kayıtları çok açık net bir montaj bu yapılanlar ahlaksızlıktır. Sayın başbakanımıza kirletme politikası yeni değil, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olduğu zamanda evini villa diye göstermişlerdi ve buna benzer birçok olay vardı.

''BAŞBAKAN'A DÜNYAYI DAR EDECEK KİŞİLER VAR''

* Eğer Tayyip Erdoğan'ın bir kör kuruşunun olduğu bilinseydi emin olun darbe teşebbüsüne gidilmezdi böyle şeyler olsa dünyayı ona ve sevenlerine dar edecek kişiler var bulamadılar Başbakan ile ilgili bir şey.

''BİZİM ALLAH DİYEN HİÇBİR İNSANLA KAVGAMIZ OLMAZ''

* Allah rızası için çalışan, Allah resulune saygı duyanlarla bizim bir sorunumuz yok. Cemaatin içinde bir çok böyle insan var bildiğimiz. Bizim bu samimi insanlara saygımız sonsuzdur ama siyaset yapanlar var mesela bakıyorum, Türkiye-AB ilişkilerini, Türkiye İsrail ilişkilerini konuşanlar var Mavi Marmara'yı konuşanlar var ben bunların hiçbirinde Allah rızası görmüyorum. Gülen Hareketi'nin dini bir cemaatten siyasal bir örgütlenmeye dönüştüğünü düşünüyorum.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39