• BIST 9079.97
  • Altın 2323.508
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9461
  • Kayseri 11 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C

Başbakan'dan Kılıçdaroğlu'na İsrail Tavsiyesi

Başbakan'dan Kılıçdaroğlu'na İsrail Tavsiyesi
Başbakan Erdoğan, 'Türkiye'de ifade özgürlüğü yok' diyen Paul Auster'e destek veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi.
AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşan Başbakan Erdoğan, Amerikalı yazar Paul Auster ile ilgili çıkan habere göndermede bulunarak, "Amerikalı yazar çok yanlış yönlendirilmiş. Biz buna güler geçeriz. Ancak burada gözden kaçırılan bir durum var. CHP Genel Başkanı tarafından bu sözler cımbızlandı iç politika haline geldi. Bu tartışmayı, polemiği başlatan biz değiliz, Kılıçdaroğlu'dur. Türkiye'yi antidemokratik bir ülke olarak değerlendiren o yazarın en son İsrail'e gittiğini hatırlatınca, bu yazar 'İsrail'de tutuklu yazar ve gazeteci yok' dedi. Anamuhalefet partisi lideri bu ifadeleri papağan gibi tekrarladı. 'İsrail'de tutuklu gazeteci kaç?' diye sordu. Bu tarihe geçecek ifadelerinden dolayı tebrik ediyorum. Bu sözleriyle Kılıçdaroğlu, birilerinin takdirine, hayranlığına mazhar olmuştur. İsrail'e arka çıkan bu sözleriyle birilerinin gözüne girmiştir. Mavi Marmara'nın olaylarından sonra eleştirilerimize Tel Aviv değil Kılıçdaroğlu Keşan'dan cevap vermişti. 'Ben olsam Mavi Marmara'yı Gazze'ye göndermezdim' diye tarihe geçecek bir laf etti"




"İSRAİL'DE TUTUKLU GAZETECİ YOK DEMEK FİLİSTİN DAVASINA HAKSIZLIKTIR"

Kılıçdaroğlu'nun, kendi cümlelerini kuramadığını, bir gün BDP'nin papağanı vagonu olduğunu, bir başka gün yazarın peşinden gittiğini söyleyen Başbakan, sürgünde yaşamını yitiren Mahmud Derviş'in şiirini okuyarak şu açıklamaları yaptı: "O yazar CHP'nin davetine icabet eder buraya gelirse, lütfen Türkiye'den sonra birlikte İsrail'e gidin aksi taktirde bu seyahat eksik kalır. Gazze'yi gören tepede piknik yapsınlar. İsrail'de tutuklu gazeteci, yazar yok desinler. İsrail'de tutuklu gazeteci yok diyen en hafif tabiriyle yalancılıktır. Gazze'ye haksızlıktır, Filistin davasına, Filistin şehitlerine, sürgünlerine haksızlıktır. Öyle şairler, yazarlar var ki sürgünde. Filistin sokaklarında ölemeyen İsrail hapishanelerini göremeyen sürgünde ölen nice yazar, şair gazeteci var. İsrail'de tutuklu gazeteci yok demek 30 yıl ülkesine gidemeyen yazarlara haksızlıktır. Filistinlileri insan, yazar, gazeteci olarak görmüyorlarsa İsrail'li gazetecileri, İsrail askeri sansür komisyonuna sorsunlar."

KILIÇDAROĞLU'NA ROJ TV'Yİ SAVUN ÖNERİSİ

Son derece art niyetli senaryo ve kampanya yürütüldüğünü dile getiren Erdoğan, bazı yazarları yedeğine alan Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'yi lekeleyerek son derece çirkin kampanya yürüttüğünü söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun, kendi ülkesini zedelemek adına bu kampanyayı yürüttüğünü ifade eden Erdoğan, "Asıl önemlisi, CHP, Ergenekon davasını önemsiz hale getirmek adına bu kampanyayı yapıyor. Cebinden basın kartı çıkan teröristi savunuyorsun da ROJ TV'yi de savun. Git Danimarka'ya savun. Batıda gazeteciler darbe planlarının içinde yer almıyor. Darbeye zemin hazırlamak için birilerine kitap, haber yazdırıp parti kapatma davalarına delil olarak koymuyorlar. Bu andan itibaren bu kara propaganda ile mücadele edeceğiz. Mücadeleyi yoğunlaştıracağız. Yürütülen bu kampanyayı da boşa çıkaracağız. Tüm dünyaya Türkiye'de gazetecilerin, yazarların değil, darbe eğiliminde olanların yargılandığını tekrarlayacağız. Acziyetli bir genel başkan böyle olaylara önayak olamaz. Fransa'da hükümete destek veriyorsunuz. Senin yıllardır içine ait Dersim meselesini sen hariç tüm insanlar konuşuyor. Dersim konusunu konuşmayı yasaklayacaksın, Diyarbakır il yönetimini görevden alacaksın, Türkiye'de özgürlük yok diye makale yazacaksın. Bırakın Türkiye'yi, CHP, bile böyle bir genel başkanı hak etmiyor" dedi.

BAŞBAKAN'DAN "DİNDAR GENÇLİK" YORUMU

Başbakan Erdoğan, 'dindar nesil yetiştirme' açıklamasının ardından başlatılan irtica kampanyalarının periyodik aralıklarla kamuoyunun önüne getirildiğini dile getirdi. İrtica diyerek insanların idam edildiğini, hükümetlerin elinin, kolunun bağlandığını dile getiren Erdoğan, Türkiye'nin dini, milli, manevi değerlerinin ayaklar altına alındığını vurguladı.

İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy'un 'Zulmü Alkışlayamam' şiirini okuyan Erdoğan, kendisini eleştirenlere 'İrticanın şu sizin lehçede manası bu mu?' diye sordu. Kendilerine mürteci yaftası vurmaya çalışıldığını, Türkiye'nin hiçbir zaman irticaya prim vermediğini kaydeden Erdoğan, şunları söyledi:

"İrtica korkusuna, kampanyasına çok ama çok büyük bedeller ödendi. Kimi aşağılamak istedilerse yobaz dediler. 31 Mart'ta, 27 Mayıs öncesi, 28 Şubat, AK Parti kapatma davası öncesinde yürütülen kampanyanın tıpkısının aynısıdır. Kusura bakmayın, biz bunları yutmayız. Biz siyasi mücadelemiz boyunca bu kampanyaları aşarak bugünlere ulaştık. Biz bu yolda, elinden irtica oyuncağı alındığı için kimlik bunalımı yaşayan yazarlarla değil, biz milletimizle gidiyoruz. Bize milletimizden başka hiç kimse yol çizemez. Televizyonlarda veryansın ediyorlar, sizin veryansınınız değil halkımın veryansı önemli. Onun da ölçüsü sandıktır. Hem demokrasi diyeceksin hem başbakan niye böyle konuşuyor diyeceksiniz. Milletimin diliyle konuşuyorum ben. Siz milletin dilini anlamadınız, bu ülkede 10 yıllardır iktidar olamadınız, olamayacaksınız. Anayasa'nın 24. maddesini açın okuyun. Anayasayı kabul etmiyorsunuz, o zaman bir dindar insanın çağdaş olabileceğini neden düşünmüyorsunuz. Hem dindar hem çağdaş olamaz mı bir insan. Ama bunların dindarlık anlayışı da farklı. Bunlar çağdaşlığı da anlamış değiller."

"FATİH PROJESİ'YLE HEPSİNE DERS VERDİK"

Çağdaşlık konusunda Fatih Projesi'yle kendilerini eleştirenlere ders verdiklerini söyleyen Erdoğan, "İnternet, bilgisayar yeni mi icat oldu. Niçin bunları okullarımıza, yavrularımızın önüne koymadınız. Yüzde 10 faizi bile yüksek gören iktidar var. Hiç kimse çok bilmiş edasıyla bize istikamet gösteremez, efendilik taslayamaz. Bizim rehberimiz millettir. Bu hükümetin gizli ajandası var, ensemizde boza pişirilmesine asla ve asla müsaade etmeyiz. Bizim iktidarımızda ikna odaları yok. Bu ülkede 10 yıllar boyunca dindarlara ikinci sınıf muamelesi yapıldı. Namaz kılanlar, oruç tutanlar, başörtüsü takanlar, selam verenler dışlandı, aşağılandı" diye ifade etti.

"GENÇLİK ZARARLI ALIŞKANLIKLARA ÖZENDİRİLDİ, KENDİ DEĞERLERİNE YABANCI EDİLDİ"

Daha önceki dönemlerde gençlik zararlı alışkanlıklara özendirilirken, kendi değerlerine yabancı hale getirildiğini söyleyen Erdoğan, "Çok uzağa gitmeye gerek yok, 2000'li yıllarda başörtülü öğrencileri ikna odalarına alanlar CHP tarafından ödüllendirildi. Elinizde dindarlığı ölçecek alet mi var diyorlar. Dindarlığı ölçecek değiliz. Bizim uluhiyyet kavgamız yok. O ancak Kadir-i Mutlak olan Allah'a aittir. Siz bu ülkede yıllarca laikliği nasıl ölçtünüz, hangi cihazı kullandınız. Üniversitelerde başörtülü kızların laikliğini nasıl ölçtünüz. Başörtüsüyle ilgili düzenlemeyi neden Anayasa Mahkemesi'ne götürdünüz ey Kılıçdaroğlu. Siz önce millete bunu anlatın. Dindar bir nesil derken neyi kastettiğimi anlıyor musunuz. İmam hatiplerle sorununuz ne. Katsayı konusuna neden bu kadar takıldınız. Siz önce bunu anlatın. Sadece bize oy verenlere değil, herkese biz 9 yıldır hiçbir dayatmanın içinde olmadık, bugün de değiliz, yarın da olmayacağız. Biz geçmişte yaptıkları gibi öğrenci formatlama gayretinde değiliz. Örneği olmayan Fatih Projesi başladı" şeklinde konuştu.

"ZİHİNLERİ DEĞİL BİLGİSAYARLARI FORMATLARSINIZ"

Bilgisayarın, internetin olduğu okulda dayatma olamayacağını kaydeden Erdoğan, "Televizyonlarda konuşan, adının önünde Prof. yazanlara sesleniyorum. Haberin var mı hoca. Olsa olsa bilgisayarları formatlarsınız ama zihinleri asla formatlayamazsınız. Elbette her siyasi partinin nesil tasavvuru vardır. Dini, milli, manevi gençlik tasavvurun neresi yanlış. Hiçbir parti kendi tasavvurunu topluma dayatamaz. Biz toplum mühendisliğine de siyaset mühendisliğine de karşıyız. Sorun, diğer partilerin böyle bir vizyonu olmamasıdır. Bizler milletimizin rızası istikametinde anayasa ve yasalar çerçevesinde 9 yıldır ne yaptıysak onu yapmaya devam edeceğiz. Devletin, zihinleri tek tipleştirmesine karşıyız. Aynı şekilde çocuğu ateist olarak yetiştirmek isteyenlerin dayatmalarına da karşıyız. Bize oy verenler kadar vermeyenler de müsterih olsun. Bu hükümet 75 milyonun hükümetidir. Milletimiz, bize inansın, bize güvenmeye devam etsin. Milletin rotasında ilerleyeceğiz" diye konuştu.

samanyoluhaber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39