• BIST 9118.67
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 21 °C

Başbakan'ın Kayseri Programında Yerel Basın İçeri Alınmadı

Başbakan'ın Kayseri Programında Yerel Basın İçeri Alınmadı
Anadolu Yayın Platformu Başkanı Sinan Burhan'ın Açıklaması!!!!

Başbakan'ı yerel medya da takip edebilmelidir.

 

Milli iradenin vazgeçilmez unsuru sivil toplum örgütleridir. Sivil toplum örgütleride özgür medyanın üzerinde yükselir. Ak Parti hükümetleri zamanında özgürlükler artmış, hukuk güçlenmiştir. Bu atılımların hızla devam etmesi gerekir. Bu bağlamda yerel medya ile ilgili bir amborga sorunu vardır. Sayın Başbakanımızın il ziyaretlerinde ulusal medya başbakanımızı takip edebilirken yerel medya bu programları takip edememektir.. Ulusal gazete ve televiyzonların girdiği ortamlara neden yerel medya girememektedir. Cumhuriyetle yaşıt bazı yerel medya kuruluşları vardır. Bugün nevzuhur ulusal medya kuruluşaları akredite olabilirken neden o ildeki köklü yerel medya kuruluşları başbakanın programına alınmamaktadır.

 

Mesele sarı basın kartı ise yerel medyada sarı basın kartı vardır. 100 yıllık yerel medya kuruluşları vardır. Mesele güvenlik ise önceden Başbakanlığa isimler bildirilebilir. Güvenlik sorunu varsa bu arkadaşlarımız bu programa giremezler.

 

Sayın Başbakanımız başarılı geçen bir Kayseri ziyareti yaptınız. Bu ziyarette eksik kalan tek yön bazı programlara ulusal kanallar ve gazeteler girerken kentin köklü kuruluşları giremediler. Bu durum son derece üzücüdür.

 

Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu öncelikle size sesleniyorum. Yerel medya kuruluşları başbakanların programlarına giremiyor. Oysa basın özgürlüğünden bahsedilen bir ortamda bu ambargo doğru değildir. Bir ilin sorununu öncelikle onlar bilir.. Bu kuruluşlar bu şehrin her sokağında vardır. Bu kuruluşlar bu şehirde yaşar bu şehirde ölürler. Bu yanlıştan vazgeçme sizin eseriniz olsun. Cumhuriyet tarihinde bir ilke imza atın. Hiçbir hükümet böylesine sembolikte olsa demokratik adımı atamadı. Bu sizin bir evet demenize bağlıdır. Lütfen yerel medyaya yardımcı olun.

Saygılarımızla

 

 

142 Yerel Medya Kuruluşu adına

Sinan Burhan

Kontv Ankara Temsilcisi

Anadolu Yayın Platformu Başkanı

 

Adres. 1377 Sok. No. 14: Kat. 1 Balgat

Tel.

0312-284 41 81

0532 542 76 99

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39