• BIST 9079.97
  • Altın 2299.857
  • Dolar 32.3206
  • Euro 35.0966
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

Başbakan'ın kızı albayrak: 'Korkuyorum'

Başbakan'ın kızı albayrak: 'Korkuyorum'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Esra Albayrak, Sultangazi'de 'Benim Çocuğum Yapmaz Deme' projesine katıldı.

Sultangazi’de madde bağımlılığını önlemek amacıyla gerçekleştirilen ‘Benim Çocuğum Yapmaz Deme’ projesinin tanıtımına katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Esra Albayrak, madde kullanımı yaşının 13,8’e kadar düştüğünü dile getirerek, “Çocuğu olan bir anne olarak bunu son derece korkuyla karşılıyorum” dedi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Türkiye Yeşilay Cemiyeti ve Sultangazi Belediyesi’nin ortaklaşa yürüttüğü, madde bağımlılığına karşı bilinçlendirmek amacıyla hayata geçirilen ‘Benim Çocuğum Yapmaz Deme Projesi’nin tanıtımı Sultangazi Belediyesi Nikah Salonu’nda gerçekleşti. Projenin tanıtım toplantısına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı, aynı zamanda Türkiye Yeşilay Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi olan Esra Albayrak onur konuğu olarak katıldı.Slaytlarla tanıtılan projenin tanıtım toplantısında Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri, gençlerin maddeyi arkadaşları aracılığıyla öğrendiğini belirterek, aileleri çocuklarının arkadaşları konusunda uyardı.

“ANNE OLARAK KORKUYORUM”
Esra Albayrak yaptığı konuşmada; özellikle sigara bağımlılığına dikkat çekerek, aileleri uyardı.Albayrak, birbirleriyle ilgili kurumların toplumun yararına projelerde daha yeni yeni işbirliği yaptığını belirterek, “Türkiye’nin bir talihsizliğidir. Kurumlar birbirleriyle etkili çalışmaya alışık değildir” dedi.

Esra Albayrak, Anayasanın 58. Maddesi’nde madde bağımlılığıyla ilgili devletin vatandaşını korumakla yükümlü olduğunu belirterek, sigara bağımlılığına işaret etti. Sigaranın diğer madde bağımlılıklarında başı çektiğini dile getiren Esra Albayrak, dünyada her yıl 6 milyon insanın sigaradan hayatını kaybettiğini söyledi. Albayrak, tütün ve alkol gibi maddelerin kullanımına yönelik yapılan yasal düzenlemelerin toplumun kazanımı olduğunu söyledi.

Esra Albayrak, madde kullanım yaşının düştüğünü belirterek, “Önemli bir veri, yasa dışı bir maddeyi ilk kullanma yaşının 13,8’e kadar düşmüş olmasıdır. Doğrusu bu ürkütücü bir rakam. Çocuğu olan bir anne olarak bunu son derece korkuyla karşılıyorum” dedi.

ESRA ALBAYRAK, TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞINA VURGU YAPTI
Genç nüfusların unutulmaması gerektiğini belirten Esra Albayrak, STK’lara da çok iş düştüğünü söyledi. Esra Albayrak, “Bağımlılık kişinin bedensel ruhsal hayatını olumsuz etkiler. Bağımlılık bir hastalıktır” şeklinde konuştu.
Esra Albayrak, bağımlılığın topluma ve aileye maliyetinin yüksek olduğunu belirterek sürdürdüğü konuşmasında bağımlılığın sadece maddeyle sınırlı kalmadığını belirterek, teknolojinin de günümüzde bağımlılık yaptığını vurguladı. Albayrak, “Teknoloji de toplumsal bağlılıkları zayıflatan, farklı bir metotla yaklaşmamızı gerektiren bir konu” dedi.

“EN SON ANNE BABALAR DUYUYOR”
Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ise, çok yararlı bir projeye ortaklık ettiklerini ifade ederek, “Herşey olmadan önce ön tedbirler alınmalı. Burada çok anlamlı bir çalışma yapıyoruz” dedi.Vatandaşların belediye hizmetlerinden daha çok uyuşturucu, hırsızlık ve buna benzer vakalar konusunda yardım talep ettiklerini belirten Başkan Altunay, madde bağımlılığının toplumda farklı sorunlara yol açtığını örnekler vererek anlattı.

Belediye olarak madde bağımlılarını tedavi ettiklerini dile getiren Cahit Altunay, “Sadece bağımlı olan biri kendisine zarar verir düşüncesinden soyutlanmamız lazım. Sosyal denge bozuluyor. Kardeşleri durumdan muzdarip oluyor. Bir anne baba olarak ilk fark eden bizim olmamız lazım ama ne yazık ki en son duyan biz oluyoruz. Yavrularımızın arkadaşlarını tanımamız lazım” diye konuştu.
Başkan Cahit Altunay, ilçe genelinde madde bağımlılığına karşı bilinçlendirme çalışmaları yapacaklarını ifade etti.
Yeşilay Genel Merkez Kadın Komisyonu Başkanı Nejla Sümer, çocuğun gelişmesinde en büyük rolün annede olduğunu belirterek, kadınların çocuklarıyla daha da ilgilenmesi gerektiğine dikkat çekti. Programın sonunda Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Esra Albayrak’a teşekkür plaketi sundu.

iha

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39