• BIST 9131.16
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 21 °C

Başbakan'ın vazgeçemediği yiyecek...

Başbakan'ın vazgeçemediği yiyecek...
Sürekli toplantıdan toplantıya koşan ve bir günde bir kaç kez miting düzenleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ne ile beslendiği vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İşte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın beslenme tercihleri.
Yakın çevresinden Başbakan Erdoğan'ın nasıl beslendiği, nelere dikkat ettiği, hangi yiyecekleri tercih ettiği ve en sevdiği yiyecekler araştırıldı.

Genel itibariyle vücudu zinde tutacak yemeklerin verilmesine dikkat edilirken; Başbakan meşrubat türleri, çikolata, şeker, kuruyemiş ve lokum gibi atıştırmalık ürünleri sevmiyor.

KAHVALTIYA DİKKAT EDİYOR

Başbakan Erdoğan'ın iş yoğunluğu ne kadar çok olsa da kahvaltısını ihmal etmediği kesin. Erdoğan, özellikle kahvaltıda tuz oranı düşük peynir türlerini tercih ediyor. Kendisine reçel türü gıdalar verilmezken, ekmek ve benzeri hamur işi yiyecekleri tüketmiyor.

MEZGİT VE TRABZON KALKANI

Malumunuz, insan sağlığı açısından son derece önemli olan deniz ürünlerinin her biri adeta sağlık deposu. Başbakan Erdoğan da bu konuya ehemmiyet gösterenlerden. Kendisi, deniz ürünü çeşitlerinden özellikle Mezgit ve Trabzon Kalkan balığını tercih ediyor.

ÇORBALARDAN YAYLA VE SEBZE

Çorba türlerinden yağsız ve unsuz olanları tüketen Erdoğan'ın, yayla çorbası ve sebze çorbaları vazgeçilmezleri arasında. Erdoğan yemekten önce mutlaka taze sıkılmış portakal veya nar suyu içiyor. Böylece Başbakan'ın mide asidi düzenleniyor. Yemek mönüsünde kırmızı et ise hiç yok.

NİŞASTALI ÜRÜNLER YASAK

Hemen hemen her öğününde bol yeşillik ve salata çeşitleri bulunan Başbakan Erdoğan'a kolesterolü yüksek yiyecekler verilmezken, pirinç ve nişastalı ürünlerde yine yasaklılar arasında bulunuyor.

GÖSTERİŞLİ SOFRALARI SEVMİYOR

Erdoğan, içecek konusuna da dikkat ediyor. Gösterişli masa hazırlanmasını istemediği belirtilen Başbakan'ın, özellikle sunulan yemekleri ayırt etmediğini ve tatlı türlerini sevmediğini ifade ediyorlar.

Mıhlamadan vazgeçmiyor

Karadeniz yöresinin ünlü mıhlaması ise Başbakan Erdoğan'ın vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Aynı zamanda sabah kahvaltısında bol yeşillik türlerini de görebilmek mümkün. Anadolu gezilerinde ise yöresel yemeklere önem verirken, çeşitler arasından yağsız olanları tercih ediyor. Sebze yemeklerini seven Erdoğan'ın, en sevdiği türler ise brokoli ve taze fasulye.

En sevdiği meyve Trabzon hurması

Başbakan'ın sofrasında olmazsa olmazlardan biri de meyve. Erdoğan'ın sevdiği meyvelerden biri Trabzon hurmasıyken, en çok tükettiği meyve ise elma.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39