• BIST 9093.58
  • Altın 2324.208
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9781
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C

"Basın Şike Yapmalı"

"Basın Şike Yapmalı"
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'nin yenilenebilir enerji kaynakları konusunda basına büyük görev düştüğünü belirterek, "Bu konuda basın taraf olmalı ve şike yapmalı" dedi.
Kayseri'de düzenlenen toplantıya Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Grup Başkanı Vekili Mustafa Elitaş, Vali Mevlüt Bilici, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, AK Parti Milletvekilleri İsmail Tamer, Yaşar Karayel ve davetliler katıldı. "Kayseri son 20 yılda siyaseti, turizmi, sportif faaliyetleri ile hemen hemen her sektörde kendini göstermiştir. Güç yalnızca para ve siyaset demek değildir. Kültür faaliyetleri de ayrıca bir güçtür" diyen Bakan Yıldız, "Hangi şehir olursa olsun iktisattaki kural işliyor. Siyasi istikrar aslında bütün sektörlerin büyüklüğünden büyüktür. Bu her zaman görülebilen bir konudur. 2002 yılında dünyadaki kriz global rakamlarla açıklanamıyordu. Siyasi istikrarın kesintiye uğradığı zamanlar bütün sektörleri etkileyen zamanlardır. Siyasi kriz sadece siyasileri değil bütün toplumu etkiliyor. Bu manada Kayseri sorunsuz bir şehirdir" dedi. Bakan Yıldız, şu şekilde konuştu:

"Türkiye'nin yerel kaynaklarına ağırlıklı olarak eğildiği bu dönemde basına da büyük görevler düşüyor. Yerli kaynaklar aleyhine tencere tava alarak ortaya çıkanlar var. Basın bu konularda taraf olmalı. Tehdit zaten yanlı bir tehdittir. Bu da ithalat ile alakalı bir konudur. İthalat ile alakalı tek doğrular konuşuluyor ama çözümü konusunda kimse konuşmuyor. Nükleer santral konusunda Enerji kaynaklarına mı yoksa kalkınmaya mı itiraz olduğu konusunda tereddüt yaşıyorum. Paris'te yaklaşık 90 kilometre çapta 5 tane santral var. Onların yeşili zedelenmez ama bizim yeşilimiz biter. Türkiye'nin nükleer santral kuracağı zaman turistleri etkilenir, suyu kirlenir. Türkiye mademki büyüyecek Türkiye'nin yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarından daha büyüktür büyüme hızı. Türkiye'nin yeşili, doğası ülkenin zenginlikleri ama enerji kaynakları da bu ülkenin zenginlikleridir. Basın şike yapmak durumundadır. Yerli ve yenilenebilir kaynaklar konusunda bunu yapmalıdır. "
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39