• BIST 9142.4
  • Altın 2325.583
  • Dolar 32.3735
  • Euro 35.0075
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C

Başkan Akay çiftçilerle ile bir araya geldi

Başkan Akay çiftçilerle ile bir araya geldi
ALTINYAYLA PANCAR SÖKÜM GÜNLERİ ŞENLİĞE DÖNÜŞTÜ

Kayseri Şeker tarafından tarlalarda yapılan pancar söküm günleri etkinliği pancar ekicilerinin iştiraki ile Altın yayla İlçesindeki Aşık Talibi Kültür merkezinde yapıldı. 
Tarihi, kültürel değerleri, yöresel lezzetleri, halk ozanları, cana yakın, çalışkan, insanları ile tanınan eski adı Tonus olan Altınyayla ilçesinde pancar çiftçisi kadınlar tarafından çiçeklerle karşılanan Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı ve diğer yöneticileri yöresel lezzetler ve tarihi mekanlarının ziyaretleri de eklenince pancar söküm gününü adeta şenliğe dönüştü.
Başkan Akay, Aşık Talibi adına yapılmış olan Tonus kalesi içerisindeki Kültür merkezinde pancar çiftçileri ile bir araya geldi.
Altınyayla pancar çiftçisi Mevlit Öksüz, "Başkanımızın buraya gelmesinden dolayı çok memnunuz. Hiçbir başkanın buraya gelip de bizleri ziyaret ettiğini görmedim Hüseyin Başkanım geldikten sonra sanki kendi ailesi gibi her sorunumuzu dinliyor. Hava soğuk ve yağmurlu olmasına rağmen bugün de çıktı geldi, bizim sorunlarımızı dinledi" diye konuştu.
Altınyayla Taşıyıcılar Kooperatif Başkanı Necmettin Demirkaynak ise, "2015-2016 Kampanya döneminde ilçemizde üretilen pancarı maus makinesi ile yükleme yapıp 18 TIR ile Kayseri Şeker Fabrikamıza pancar taşımak suretiyle ekmeğimizi kazanıyoruz. İşimizden memnunuz" dedi.
STK Başkanları ve pancar çiftçilerini tek tek dinleyen Başkan Akay, "Altınyayla Kayseri Şeker Fabrikasına oldukça uzak bir ilçe fakat adı üstünde gerçekten altın gibi bir yayla. Buranın insanları da altın kalpli, altın yürekli, altın gönüllü insanlar. Buranın insanının isimden etkilendiklerini düşünüyorum. Sohbet ettikçe bende onlardan etkileniyorum. Bu kadar uzak bir yerleşim yerinde hayat mücadelesi veriyorlar. Tarımla uğraşarak geçimlerini sağlıyorlar. Diğer bölgelerdeki çiftçilerimizde olduğu gibi bu bölgedeki çiftçilerimizde daha çok pancar ekmek istiyor. Biraz geçmiş yıllara göre kotalarında düşüş yaşanmış. Biz de bunlara nasıl bir çözüm buluruz bunun bir değerlendirmesini yapıyoruz. Buradaki insanlara yardımcı olmak herkesin görevidir. Çünkü bu kadar uzakta bir yaylada yaşamak çok kolay değil bu mücadeleyi veren insanlara yardımcı olmak gerekir. Bu çiftçilerimize her şekilde yardımcı olacak ve elimizden geldiği kadar onların daha çok kazanması, çocuklarının daha iyi bir geleceğine sahip olması açısından elimizden geleni ortaya koyacağız" dedi.
Belediye Başkanı Necmettin Mermer Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer, Kayseri Pancar Kooperatifi Başkan Vekili Avni Hokkaömeroğlu, Üyeler Harun Halıcı, Nizamettin Çatak, Denetim Kurulu Üyelerinden Menderes Baran, Kayseri Şeker Fabrikası yönetim kurulu üyesi Abdulkadir Güneş, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli, Kayseri Pancar Kooperatif Müdürü İsmet Aksoy ve diğer yetkililerin de katıldığı Söküm günü etkinliği şenlik havasında geçti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39