• BIST 9044.53
  • Altın 2296.889
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0593
  • Kayseri 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 22 °C

BAŞKAN AKAY KARAKİMSE'DE YOĞUN İLGİYLE KARŞILANDI ÇAPA GÜNLERİNE KARAKİMSE KÖYÜNDE DEVAM EDİLDİ

BAŞKAN AKAY KARAKİMSE'DE YOĞUN İLGİYLE KARŞILANDI ÇAPA GÜNLERİNE KARAKİMSE KÖYÜNDE DEVAM EDİLDİ
Kayseri Şeker Yöneticileri tarafından geleneksel hale getirilen ve çiftçi ile pancar tarlasında buluşma günleri olarak görülen çapa günlerinde sırada Karakimse köyü vardı.

a7.jpga5-001.jpga4-005.jpga3-013.jpga2-026.jpg

Karakimse Köyünden Şükrü  Yaylacının pancar tarlasında çapa törenine katılan Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkan ve Yönetim kurulu üyelerinin köye varışlarında tarla sahibi tarafından adak koyun kesildi. Başkan Hüseyin Akay, Kesilen Kurbanın olduğu gibi eğitim kurumlarına verilmesini sağladı.

Kara kimse köyündeki Çapa günü törenine Karakimse köylüleri yanı sıra  komşu köylerden Kalkancık, Yukarı Hasinli, Düver ve Elmalı Köylülerinden de katılım olduğu görüldü.

Köylülerle pancar tarlasında çapa yapan Başkan Hüseyin Akay ve Yöneticiler köylülerden çapa dışında elle çapalama nasıl yapıldığı konusunda da bilgi aldılar. Köylülerden Şükrü Anık (74) eliyle nasıl çapa yaptığını anlattı.

Şükrü Anık ayrıca, köylerinin tarlalarında taş çok olduğundan dem vurarak biz tarlamızda taş olmasından memnunuz dedi ve bir atasözünü dile getirdi. “Tarlayı taşlı yerden, kızı kardaşlı yerden alacaksın” biz de tarlamızı alırken taşlı olmasını tercih ederiz dedi.

Gençliğinde yaptığı kazada kolunu kaybeden  bir pancar çifçisi Fatih Şahin de engelli olmasının pancar tarımı ile uğraşmasına herhangi bir engel olmadığını belirtti.

Pancar Çiftçisi Hasan Kılıç da 100 dekar pancar ekiminden yaklaşık 700 ton pancar elde ettiğini belirtti.

Karakimse köyündeki “Çapa Günü”ne Kayseri Pancar Kooperatifi, Yönetim Kurulu üyelerinden Başkan Vekili Avni Hokkaömeroğlu, İlhan Argun,Harun Halıcı, Abdulkadir Güneş, Niğmetullah Sevim, Şeker Genel Müdürü Levent Benli ve Ziraat Müdürleri ile Kayseri Pancar Merkez  Müdürlüğü yetkilileri de katıldılar.

Karakimse Köyündeki Çapa  günü etkinliğinde Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay yaptığı açıklamada; Çeşitli vesilelerle Pancar ekicilerimizle  bir araya geliyoruz ve karşılaşılan bir sorun ya da ürün hastalığı varsa yerinde çözüm üretmeye çalışıyoruz  dedi.

Başkan Akay ayrıca gelen sorular üzerine 2017 yılında Kotaların kaldırılmasının Pancar çiftçisine nasıl yansıyacağı ve şimdiden alınması gereken tedbirleri, Arazi toplulaştırması, Kooperatifleşme ve Gelir dağılımındaki eşitsizlik konularında da bilgiler aktardı.

Köylüler tarafından yapılan ikramlar sonrasında yapılan dualar ile karakimse köyü çapa günü sona erdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39