• BIST 9050
  • Altın 2298.879
  • Dolar 32.3126
  • Euro 35.0755
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

Başkan Büyükkılıç halkı ile iftar sofralarında…

Başkan Büyükkılıç halkı ile iftar sofralarında…
Ramazan Ayının Özü; Paylaşmak, Kaynaşmak ve Yardımlaşmak İle Beraberlik…Başkan Büyükkılıç halkı ile iftar sofralarında…KARACAOĞLU MAHALLESİNDE1000 KİŞİLİK İFTAR SOFRASI
Belediye den 1000 kişilik mahalle iftarı…

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Ramazan ayının özünde birlik, beraberlik ile paylaşma ve yardımlaşma gibi ulvi değerlerin olduğunu bu amaç ile belediye olarak mahalle iftarları ile mahalleyi bir araya getirdiklerini söyledi.
Halk piknikleri ile başlayan beraberlikler
Melikgazi Belediyesi olarak yaz aylarında aynı fırından, aynı bakkaldan, aynı toplu ulaşım araçlarından faydalanan ancak yanı mahallede oturmalarına rağmen birbirlerini tanımayan mahalle sakinleri için mahalle piknikleri düzenlediklerini hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, belediye olarak ramazan ayı içerisinde olmamızdan dolayı bu geleneğimizi MAHALLE İFTAR SOFRALARINA dönüştürdüklerini kaydetti.

Bugün Karacaoğlu mahallesindeyiz…
Belediye Başkan yardımcıları, Daire Müdürleri ile birlikte Karacaoğlu Mahallesi Milli Egemenlik İlköğretim Okulu bahçesinde 1000 kişilik iftar çadırına konuk olan Başkan Memduh Büyükkılıç, iftar alanında bölge halkı ve özellikle ev hanımları ile gençler tarafından yoğun ilgi ile karşılandı ve onlarla sohbet ederek iftar yemeğini dağıtımına bizzat katıldı.

Milli Egemenlik İ.Ö.O Müdürü Âdem Altuner ile okul idareciler ve Mahalle Muhtarı Timur Gülmez’in iştirak ettiği iftar sofrasında misafirler ile tek tek ilgilenen ve sohbet eden Başkan Büyükkılıç, konu ile ilgili şunları söyledi.
Bizler bir bütünün parçasıyız, özümüz Anadolu’dur…
”Ramazan ayı bereket ayıdır. Bu ay içerisinde insanlar nefis muhasebesi yapar. Ayrıca toplumda yerini bulmaya çalışır. Çünkü toplum birlik ve beraberlik içerir. Ramazan ayı paylaşmanın ve yardımlaşmanın en güzel örneklerini sergiler. Günlük koşuşturmada birey çoğu zaman komşusunu tanımıyor. Selamlaşmıyor bile çünkü komşusundan bir haber. İşte ramazanın güzelliği burada pişirilen bir kap çorba komşu ile paylaşılır. Teravide birlikte olunur. Özelikle bu tür mahalle ve toplu iftarlarda bir araya gelerek sohbet eder, tanışır ve dostluklar kurar. İftar sofraları dostlukların, arkadaşlıkların vesiledir. Bu açıdan bundan sonra mahalle iftarlarını süreklilik haline getireceğiz”
İftar sonrası mahalle halkı ile çay içen Başkan Büyükkılıç’a Mahalle Muhtarı Timur Gülmez bu anlamlı hizmet ve mahalleye yapılan yatırımlardan dolayı mahalle halkı adına bir plaket takdim etti.


  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39