• BIST 9099.05
  • Altın 2324.746
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9694
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ HUNAT MAHALLE ESNAFI İLE

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ HUNAT MAHALLE ESNAFI İLE
Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Hunat Mahallesinde esnaflar ile sohbet ederek belediye çalışmalarını değerlendirdi ve Hunat Mahallesinde yapılacak çalışmalar ile imar planlaması hakkında bilgiler verdi.

Mahalle halkına memnuniyeti önemli…
Hunat Mahallesinde gerçekleştirilen belediye çalışmaları ile ilgili olarak mahalle halkına memnuniyetlerini soran Başkan Memduh Büyükkılıç, Hunat Mahallesinin Kayseri’nin eski semtlerden biri olduğunu önemli bir merkez olup adına türküler söylendiği bir mahalle olarak önem arz ettiğini söyledi.
Hunat Camisi, Medresesi,Hamamı, Çeşmesi ile tarihi bütünlük…
Hunat Mahallesine ismini veren Hunat Külliyesinin önemli bir merkez olduğunu ve bu mahallenin tarihi mekanına uygun bir planlama yapıldığını belirtenBaşkan Memduh Büyükkılıç, Mahallenin Hunat mahallesinin Kayseri’nin tam merkezinde olmasına rağmen hak ettiğini imar gelişimini sağlayamadığını kaydetti.
İmar hareketliliği kazandıracağız.
Başkan Büyükkılıç ” Melikgazi İlçe sınırları içerisinde semtler arasında farklılık ve hizmet kalitesi gözetmeksizin yatırımlar yapılmaktadır. Melikgazi Belediyesi yatırımları ve hizmetleri ile ilçenin her yerindedir. Semtler arası hizmet uçurumu olmadığından sosyal ayrımcılık ta olmamak da ve toplum da birlik ve beraberlik duyguları artmaktadır. Belediye olarak yapılan hizmetin kalitesine ve vermiş olduğu sosyal faydasını göz önünde bulunduruyoruz. Hunat mahallemiz son on yıldır gelişme gösteren bir bölgemizdir. Hunat’ın özelliği Kayseri’nin en seki semtlerden biri olması ve Tarihi mekânlar ile bilinen bir mahalledir. Miras konusunda mülkiyet sorunu olduğunun bir türlü yeni yapılanma yapılmamakta ve boş alanlar atıl olarak durmaktadır..” dedi.
Kültür yolu projesi ile …
Mahalle de bulunan esnafı ile sohbet eden, çocuklar ile spor konusunu konuşan ve derslerini soran Başkan Memduh Büyükkılıç, Hunat Mahallesinde yer alan balıkçı esnafı yeni bir planlama ile mahallenin misyonuna ve sosyal yaşamına renk kattıklarını sözlerine ekledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39