• BIST 9086.27
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C

Başkan Büyükkılıç kimsenin evini başına yıkmadık

Başkan Büyükkılıç kimsenin evini başına yıkmadık
Melikgazi Belediyesi Anbar’da 260 konutun temelini attı.

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kentsel dönüşüm projesi kapsamında Anbar mahallesinde başlatılan çalışma için 260 konutun temeli düzenlenen tören ile atıldığını söyledi. 

20170428aw053336_05..jpg


Anbar Mahallesi’nde temeli atılan sosyal konutların temel atma törenine Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayraktar, AK Parti Melikgazi İlçe Başkanı Sami Kadıoğlu, Kocasinan İlçe Başkanı Muammer Kılıç,Melikgazi Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Birim Müdürleri ile muhtarlar ve çok sayıda semt halkı iştirak etti.


Aziz Şehitlerimizin anısına İstiklal Marşı ve Dua sonrası başlayan törende; Semt halkının ve kentsel dönüşüm istediklerini ve bu projeye sahip çıktıklarını yine bir çok ev sahibinin gecekondularını kendilerinin yıktığını hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç “Bugün Anbar semtinde 8 bloktan oluşan 260 dairenin temelini atıyoruz.

20170428aw053336_04..jpg

Şimdiye kadar 4478 daire inşa ettik. Yine kentsel dönüşümde kullanmak üzere TOKİ’den 268, Bel-Sin’den ise 100 daire satın alarak hak sahiplerine verdik. Anbar mahallesi bu kentsel dönüşüm ile sosyal, ekonomik ve toplumsal değişime uğrayacaktır.

Bir anda ahırları kaldıramazsınız. Ancak kentsel dönüşüm projesini uygulayarak modern şehirleşmeyi sağlayabilirsiniz. Belediye olarak yolları açıyoruz. Kentsel dönüşüm için yeni binalar yapıyoruz. Semt pazaryeri inşa ettik.

Çok amaçlı parklar yapıyoruz. Yani Anbar artık eski Anbar Mahallesi değildir. Hayırlı olsun! Burada olduğu gibi hizmetler zincirini tamamlayarak, her hafta bir tesisimizi bölge halkının hizmetine sunuyoruz” dedi.


Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, konuşmasında Kayseri belediyelerinin geleceğe yatırım yaptığını ve seçimlik değil halkın gerçek ihtiyaç ve taleplerini yerine getirdiklerini belirtti.
Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, konuşmasında kentsel dönüşümün önemini vurgulayarak yapılacak olan bu çalışmanın çok detaylı ve uzman bir kadroya gerek duyulduğunu çünkü çalışmanın ekonomik, sosyal, toplumsal, çevresel gibi bir çok konuyu kapsadığını kaydetti.


Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar hep birlikte konutların temel atmasını gerçekleştirdi. Açılış sonrası tüm katılımcılara aşure ikramında bulunuldu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39