• BIST 9131.16
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 21 °C

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ OSMANLI MAHALLESİ SAKİNLERİ İLE İFTAR YAPTI

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ OSMANLI MAHALLESİ SAKİNLERİ İLE İFTAR YAPTI
SOSYAL BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI İLEBAŞKAN DR.MEMDUH BÜYÜKKILIÇ İFTAR SOFRASINDA“MAHALLEMDE İFTAR VAR”

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Ramazan Ayı içerisinde Melikgazi Belediyesince başlatılan ve amacında beraberlik ve paylaşma gibi değerlerin yer aldığı “Mahallemde İftar Var” etkinliğinin Eskişehirbağları bölgesi, Osmanlı Mahallesi’nde gerçekleştirildiğini bildirdi. 


Melikgazi Belediyesi olarak çeşitli vesilelerle mahalle halkını bir araya getirdiklerini hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, Ramazan Ayı olması münasebeti ile bu sosyal çalışmayı “Mahallemde İftar Var” etkinliği ile sosyal belediye hizmetini yerine getirdiklerini belirtti.

20160608aw770996_04.jpg
AK Parti Melikgazi İlçe Başkanı Sami Kadıoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları, Daire Müdürleri, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve mahalle halkının iştirak ettiği iftar sofrasında Başkan Memduh Büyükkılıç, masaları tek tek gezerek vatandaşlarla sohbet etti.
Başkan Memduh Büyükkılıç, semt halkına yaptığı konuşmada konu ile ilgili olarak şunları söyledi:
”Ramazan Ayı’nda paylaşmanın ve yardımlaşmanın en güzel örneklerini sergilemek istiyoruz. ‘Sosyal Belediyecilik’ anlayışımız ile mahallelerde kültürel, sportif, eğitimsel ve geleneksel pilav günleri ve etkinlikler düzenliyoruz. Amaç; birlik, beraberlik içinde insanlarda dostluk duygularını geliştirmek ve pekiştirmektir. Çünkü Anadolu’da komşuluk önemlidir. İnancımızda ‘Komşusu açken kendisi tok yatan bizden değildir’ Hadis-i Şerifi, komşuluk ilişkilerinin önemini vurgulamaktadır. İşte Ramazan’ın güzelliği burada, pişirilen bir kap çorba komşu ile paylaşılır. Özellikle bu tür mahalle ve toplu iftarlarda vatandaşlar bir araya gelerek sohbet eder, tanışır ve dostluklar kurar. ”dedi.
HER KARIŞI YEŞİL ALAN YAPACAĞIZ
Mahalleli çocuklarla bol bol hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Memduh Büyükkılıç, Osmanlı Mahalle halkına, bölgede her karışı yeşil alan haline getirileceğini ve sabah sporları için yürüyüş alanları oluşturulacağını sözlerine ekledi.
 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39