• BIST 8980.74
  • Altın 2276.601
  • Dolar 32.3101
  • Euro 35.0399
  • Kayseri 10 °C
  • Ankara 9 °C
  • İstanbul 16 °C

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ VE EKİBİ KAPALI ÇARŞI ESNAFI İLE

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ VE EKİBİ KAPALI ÇARŞI ESNAFI İLE
Meydan Bürüngüz Camisinde Cuma namazı sonrası esnaf ziyaretinde bulunan Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç,

Meydan Bürüngüz Camisinde Cuma namazı sonrası esnaf ziyaretinde bulunan Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri şehir merkezinin çok önemli detayları bir arada tuttuğunu ve bu detayların aslında dünya tarihi ve medeniyetleri için önemli bir unsur olduğunu söyledi. 
Cumhuriyet Meydanı, kapalı çarşı ve Kale civarında inceleme gezisine AK Parti Milletvekilleri Mehmet Özhaseki, Kemal Tekden, Havva Talay Çalış Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Melikgazi İlçe Başkanı Sami Kadıoğlu, Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları ve daire müdürleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda esnaf iştirak etti. Kayseri şehir meydanına bakıldığında Bizans, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet Dönemi eserlerin bir arada görüldüğünü bunun dünya tarihi açısından nadir bir merkez olduğunu belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, “Melikgazi Belediyesi olarak Kayseri kültür yolunu önemsiyor ve destekliyoruz. Bu amaç ile Meydan noktasından başlayan Kale, Kapalı Çarşı, Ulu Cami ve Hunat Külliyesi gibi yapıların bulunduğu alanda Kültür Yolu ve Turizm projesi uygulanmaktadır. Kazancılar çarşısını kültür yoluna uygun olarak yenileyeceğiz. Ulu Cami çevrisinde güzelleştirme ve iyileştirme çalışması yapıyoruz. Bu çevre esnafına da önemli görevler düşmektedir. Çünkü Kayseri’ye gelen turistlerin oturup dinleneceği, alış veriş yapacağı nostaljik işyerleri burada bulunmaktadır. Özellikle sucuk ve pastırma satıcılarının merkezidir. Kayseri şehir meydanı ilimizin bir aynası ve cazibe merkezidir” dedi. Kapalı çarşı ile Kazancılar esnafının kendilerine yüklendikleri misyonun farkında olduklarını ve şehir merkezine yapılan her yatırımın aslında tanıtıma, tarihe, turizme yapılan bir çalışma olduğunu söylediler.
Kayseri Kalesi, Kazancılar, Ulu Cami çevresi ve çarşı merkezinde yaya yolu ile yolların bakıma önem verdiklerini ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, çarşı içerisinde ve kültür yolunda tamamen bazalt yer döşeme taşları ile yaya yolu inşa ettiklerini sözlerine ekledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39