• BIST 9079.97
  • Altın 2324.15
  • Dolar 32.3591
  • Euro 34.9446
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 13 °C

BAŞKAN CABBAR BELEDİYE ÇALIŞMALARINI DEĞERLENDİRDİ

BAŞKAN CABBAR BELEDİYE ÇALIŞMALARINI DEĞERLENDİRDİ
DOĞALGAZ ÇALIŞMALARININ YÜZDE 60'I TAMAMLANDI

www.kayserinews.com  kayserinin en güncel haber sitesi mutlaka tıklayın facebook sayfamız ve twitter sayfamız'dan takip edebilirsiniz.

Kayserinews.com@Kayserinewscomtwittersayfamıztakip edebilirsinizTIKLAYIN,BEĞENİ,YAPIN-FACEBOOK-SAYFASI-HABER-TAKİP-SİSTEMİ .https://www.facebook.com/kayserinewscom-261415263889283/?fref=ts

 

 

Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, 2015 yılında hummalı bir çalışma yapılarak ilçenin bir çok eksiğinin giderildiğini belirterek doğalgaz çalışmalarının yüzde 60'lik kısmının tamamlandığı söyledi.

GÖRÜLMEYE DEĞER BİR İLÇE 2015 yılının genel bir değerlendirmesini KAYSERİNEWS.COM'A,yapan Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar,”Develi gerçekten gezilmeye görülmeye değer bir ilçe.

Eski tarihlerde dahi çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış kadim bir kent.Kültürel mozağiyimizde çok fazla, çünkü ilçemizde hem Ermeniler hem de Rumlar yaşamış.

Dolayısıyla Sultan Sazlığı, Erciyes dağı ve Develi cıvıklısıyla gerçekten görülmeye değer misafirperver bir ilçe.50 köyü ve 4 beldesi bulunuyor” dedi.

DEVELİ BELEDİYESİ 2015 YILI HİZMET HEDEFLERİNİ TUTTURDU ...

2015 yılında planladığı projeleri hayata geçirerek, hizmet anlayışındaki hedefini tutturan başkan Cabbar sözlerini şöyle sürdürdü.

“Göreve geldiğimizde yaptığımız ilk şey 5 yıllık plan doğrultusunda hem köylerimizde hem de ilçe merkezlerimizde nelerin eksik olduğunu tespit ettik ve bu doğrultuda bir hareket planı belirledik.

İlk önce 95 bin metrekare köylerimizde parke döşedik.70 km asfalt yol yaptık.Çöpleri de toplamaya başladık.Konteynırlarımızı dağıttık.

Taziye evleri yapıyoruz, bütün mahallelerimize.Geçen sene 11 tane mahallemize taziye evi yaptık.Göreve geldiğimizde vatandaşa verdiğimiz bir söz vardı.

Oda her köye bir park yapacağız demiştik.2015 yılı içerisinde 20 tane köyümüze verdiğimiz sözü tutmuş olduk.Kalan köylerimize de bu hizmetleri devam ettireceğiz.Mesela 21 bin saat iş makineleri ile çalışmalar yapmışız.

KASKİ’nin su ve kanalizasyon noktasında çalışmaları var.Kısacası bu yaptığımız hizmetlerin yanı sıra camisinde, okulunda Kuran kursunda ne gibi eksikler varsa gidermek için elimizden gelen gayretleri sarf ettik.

Mezarlığımızı 15 bin metre kare kamulaştırarak belediyemiz bünyesine kattık.Mezarlığımızın 5 bin metrekaresini rahmetli Şadi Kolay’ın ailesi tarafından bağışlandı.

O aileye de çok teşekkür ediyorum.Büyükşehir belediyemiz tarafından da kadın ve gençlik merkezi yapıldı.Biyolojik atık su artıma tesisleri bitirilmek üzere.

12 milyon harcamayla yapılan bu proje Develi’ye nefes aldıracak .

Yine Aksu mesire alanını düzenledik.Bu ay sonunda açılışını gerçekleştireceğiz. İnşallah bu çalışmalarımız 2016 yılında da devam edecek”

HAYALDİ GERÇEK OLDU

İlçedeki doğalgaz çalışmaları hakkında da bilgiler veren Başkan Cabbar,”hayallerimizden biri gerçekleşti, oda doğalgaz çalışmaları.

Biliyorsunuz bir çok ilde dahi doğalgaz yok ama hamt olsun milletvekillerimizin, teşkilatlarımızın destekleriyle 2015 yılının mart ayında doğal gaz çalışmalarına başladık ve inşallah hazırlanan raporlara baktığımızda sene sonunda ilçede % 60 dolayında vatandaşımız doğalgazı kullanabilecek vaziyette.

Geriye kalan %40’lık bölümüne de yine mart ayında başlandı ve inşallah 2016 yılındaki çalışmalarla tamamı doğalgaza kavuşmuş olacak” dedi

ANLAYIŞ VE SABIRDAN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Doğalgaz çalışmalarının ardından bozulan yolların toz, yağışla birlikte çamur içerisinde kaldığını sözlerine ekleyen Başkan Cabbar bu konuya özellikle hassasiyet gösterilmesi gerektiğini belirttiği konuşmasında,

"Bu çok büyük bir proje.Doğalgaz hatları döşenmesi sırasında yollarımız ciddi manada bozuldu.

Vatandaşlarımız çok zahmet çekiyor.Biz bu doğrultuda hareket ederek Kayseri gaz yetkilileriyle vatandaşlarımıza en az sıkıntıyla bu hizmetin gidebilmesi için gayretler sarf ettik.

Bunun için 52 bin metrekare doğalgazdan bozulmuş yollarımızı parkeledik.Bunun yanı sıra 45 bin metrekarelik sıcak yama asfaltlarımız oldu.

Bazı yolları ise tamamen yeniledik.Bunun içinde 118 bin metrekarelik bir sıcak asfalt çalışmamız oldu.

İnşallah 2016 yılında yine çalışmalarımız koordineli şekilde devam edecek.Vatandaşlarımıza ayrıca göstermiş olduğu anlayış ve sabırdan dolayı teşekkür ediyoruz." dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39