• BIST 9093.9
  • Altın 2324.48
  • Dolar 32.3555
  • Euro 34.9625
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C

BAŞKAN ÇELİK ENGELLİ YAŞAM MERKEZİ YAPACAĞIZ

BAŞKAN ÇELİK ENGELLİ YAŞAM MERKEZİ YAPACAĞIZ
“ENGELSİZ KAYSERİ, ENGELSİZ HİZMET”

 Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir açıklama yaptı. Toplumun daha konforlu bir şehirde yaşaması için gayret gösterdiklerini ifade eden Başkan Çelik, engel çıkaran değil engelleri kaldıran projeleri hayata geçirdiklerini kaydetti. 
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, toplumsal yaşamda engellilerin de rahatlıkla yer almasının en temel hakları olduğunu söyledi. Engellilerin, engelsiz bir hayat sürmesi için en başta kamuya önemli görevler düştüğünü dile getiren Başkan Çelik, “En büyük engel, engellemektir ve yeni engeller koymaktır. En büyük engel, engellileri görmezden gelmek ve onların sesine kulak vermemektir. Bizler bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da engel koyan değil yol açan olacağız. Engellilerimizle istişarelerde bulunarak onların günlük yaşantılarını etkileyen her engeli kaldırmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Çünkü hedefimiz bu güzel şehrimizi engelliler için de yaşanabilir en güzel şehir yapmaktır” dedi.
BUGÜN ENGELLİ DEĞİLİZ, PEKİ YARIN?
Engelliler için toplumun her ferdinin daha duyarlı olması gerektiğini de vurgulayan Başkan Mustafa Çelik, “Şu anda elimiz ayağımız tutuyor ama bir saniye sonra durumumuzun ne olacağını sadece ve sadece Rabbim bilir. Dolayısıyla her insan aynı zamanda bir engelli adayıdır. Hal böyle olduğuna göre engellilere yönelik yaptığımız ve yapacağımız tüm düzenlemeler aslında toplumun tamamı içindir” diye konuştu.
“ENGELLİ YAŞAM MERKEZİ YAPACAĞIZ”
Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, engellilerin yaşadıkları sorunları gidermek için düzenli olarak tüm engelli derneklerinin yöneticileri ile bir araya geldiklerini ve sürekli istişare içinde olduklarını dile getirdi. Kayseri’yi engelliler için de daha konforlu bir hale getirmeye gayret gösterdiklerini vurgulayan Çelik, engellileri toplumsal hayata hazırlayacak olan engelli yaşam merkezini önümüzdeki yıl yapacaklarını belirtti. Proje üzerinde hassasiyetle çalıştıklarını ve hazırlanan projede engellilerin hayatını kolaylaştıracak detaylar için revizyonlar yaptıklarını dile getiren Başkan Çelik, Engelli Yaşam Merkezi'nde engellilerin rehabilitasyonu, eğitimi ve sosyal ihtiyaçlarına yönelik birimlerin yer alacağını kaydetti.
ENGELLİLER GÜNÜ’NDE NİHAT HATİPOĞLU GELİYOR
Büyükşehir Belediyesi Dünya Engelliler Günü’ne özel bir program hazırladı. Kültür Sanat etkinlikleri kapsamında hazırlanan programa Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu konuşmacı olarak katılacak. 4 Aralık Cuma günü Kadir Has Kültür Sanat Merkezi’nde yapılacak olan söyleşi programı saat 19.00’da başlayacak.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39