• BIST 9075.66
  • Altın 2300.653
  • Dolar 32.3186
  • Euro 35.0795
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

BAŞKAN ÇELİK GECE 1'DE RAYLI HATTA GELDİ

BAŞKAN ÇELİK GECE 1'DE RAYLI HATTA GELDİ
BAŞKAN ÇELİK'TEN GECE YARISI TESTİ

www.kayserinews.com  kayserinin en güncel haber sitesi mutlaka tıklayın facebook sayfamız ve twitter sayfamız'dan takip edebilirsiniz.

Kayserinews.com@Kayserinewscomtwittersayfamıztakip edebilirsinizTIKLAYIN,BEĞENİ,YAPIN-FACEBOOK-SAYFASI-HABER-TAKİP-SİSTEMİ .https://www.facebook.com/kayserinewscom-261415263889283/?fref=ts

 

 

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, çalışmalarını gece yarısı da sürdürüyor. Raylı sistem seferlerinin tamamlanmasının ardından yeni raylı sistem aracı test edildi. Aracı kullanarak bizzat test eden Başkan Çelik, önümüzdeki günlerde her ay yeni raylı sistem araçlarını birer ikişer servise alacaklarını ve böylece toplu taşımanın çok daha rahat ve konforlu hale geleceğini söyledi. 

20160410aw713753_02.jpg
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, gece saat 01.00 sıralarında Raylı Sistem Ana Tamir Durağı'na geldi. Başkan Çelik'i Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Darendelioğlu karşıladı. Başkan Çelik, Büyükşehir Belediyesi'nin alım özleşmesini yaptığı 30 araçtan ilki olan ve kısa süre önce teslim alınan raylı sistem aracının testine katıldı. Çelik, bir süredir teste tabi tutulan araç ve yapılan testlerle ilgili Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Feyzullah Gündoğdu'dan bilgi aldı. Gündoğdu, aracın içerisine metrekareye 6 kişilik ağırlık sağlayacak şekilde toplam 276 yolcuya karşılık gelen 22 tonluk kum torbalarının konulduğunu söyledi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, daha sonra raylı sistem aracının vatman koltuğuna geçerek aracı bizzat kullandı.
Raylı sistem aracını test ettikten sonra bir açıklama yapan Başkan Mustafa Çelik, raylı sistem seferlerinin tamamlanması nedeniyle yeni araçların testini gece yarsından sonra yaptıklarını söyledi. Ay sonundan itibaren diğer yeni araçların da gelmeye devam edeceğini dile getiren Başkan Mustafa Çelik, "Şu an mevcut aracımızın yürüme ve durma zamanlarını, yürüyen takımlarını ve diğer teknik aksamını test ediyoruz. Araçta 276 yolcuya karşılık gelecek 22 ton yük var. Şu ana kadar yapılan testlerde olumsuz bir duruma rastlanmadı. Ay sonuna kadar bu testler sürekli yapılacak. Ay sonunda yeni araçlar da gelecek ve her ay birer ikişer servise alacağız. Hayırlı uğrulu olsun" dedi.
Aracın Türk mühendisler tarafından yapılmasının üzerinde de duran Başkan Çelik, "Bu aracın bir önemi de Türk mühendisleri ve Türk teknik ekibi tarafından tamamıyla yerli olarak yapılmış olması. Böyle bir sektörün Türkiye'ye kazandırılmasına Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak katkımız oldu" diye konuştu.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0352 231 31 39