• BIST 8718.11
  • Altın 2246.456
  • Dolar 32.3338
  • Euro 35.1962
  • Kayseri 5 °C
  • Ankara 1 °C
  • İstanbul 9 °C

Başkan Çelik: “Gücümüzün farkına varalım”

Başkan Çelik: “Gücümüzün farkına varalım”
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Enerji ve Tabi Kaynaklar Eski Bakanı ve Kayseri Milletvekili Taner Yıldız ile birlikte televizyon programına katılarak gençlerin sorularını cevaplandırdı.

TV Kayseri’nin ‘Gençler Soruyor Referandum Özel’ programına Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı ve Kayseri Milletvekili Taner Yıldız ile birlikte katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, çok güçlü bir ülke olduğumuzu belirtti ve 15 Temmuz’u örnek gösterdi.

Gücümüzün farkına varmamız gerektiğini vurgulayan Başkan Çelik, “Türkiye’nin başına gelen 15 Temmuz olayının daha küçüğü Avrupa’nın gelişmiş devletlerinden birisinin başına gelseydi o devlet giderdi. Allah’a hamdolsun biz dimdik ayaktayız. Çünkü güçlü bir iktidar, istikrarın getirdiği büyüme, savunma sanayinden yol sanayine kadar her şeyini kendi üretmeye başlamış bir ülkemiz var. Avrupa bizim gücümüzü bizden daha iyi biliyor” dedi.

20170330aw025964_02.jpg
Kayseri Milletvekili Taner Yıldız da, dünyanın 26’ıncı büyük ekonomisinden 17’inci sıraya yükseldiğimizi hatırlatarak bu noktaya gelmemizin dünyanın bakışını değiştirdiğini söyledi. Yıldız, “Bize bu sıra yetmiyor. Ekonomide ilk 10 ülke arasına girmek istiyoruz” diye konuştu.
Sosyoloji bölümünde okuyan bir üniversite öğrencisinin sorusunu cevaplarken sosyolojinin önemini vurgulayan Başkan Mustafa Çelik, “Etkili güçler dünyayı sinema endüstrisi, finans ve sosyoloji ile idare ediyorlar. Siz toplumu ve dünyayı iyi yönetmek istiyorsanız toplum sosyolojisine hakim olmak durumundasınız. Bu yüzden Büyükşehir Belediyesi Stratejik Araştırmalar Merkezi’ni kurduk. Bu merkezde sosyologların fikirlerini almak istiyoruz. Bu merkezimiz vasıtasıyla bugün ‘Uluslararası Göç ve Suriye Algısı’ konusunda bir araştırma başlattık” dedi.
Konuyla ilgili görüşlerini açıklayan Kayseri Milletvekili Yıldız da zıtların buluşmasını sosyologların sağladığını ifade ederek Enerji Bakanlığı’nda sosyologlarla birlikte çalıştığını dile getirdi. Programın sonunda gençlerin görüşlerinin gelecekten ne kadar ümitli olmamız gerektiğini ortaya koyduğunu vurgulayan Yıldız, gençlerden kendilerini çok iyi yetiştirmelerini istedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39