• BIST 8718.11
  • Altın 2247.714
  • Dolar 32.332
  • Euro 35.1694
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 3 °C
  • İstanbul 8 °C

Başkan Çelik, "Hedefimiz Kayseri'yi en fazla okuyan şehir yapmak"

Başkan Çelik, "Hedefimiz Kayseri'yi en fazla okuyan şehir yapmak"
"Seneye iki misli büyüklükte bir fuar yapacağız"

 1. Kitap Fuarı'na vatandaşların gösterdiği büyük ilgiden dolayı memnun olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, "Demek ki yaptığımız iş o kadar düzgün bir iş ki bunun karşılığını görüyoruz. Hedefi şimdi değiştirdik, Türkiye de en fazla okuyan şehir yapma gayreti içerisindeyiz" dedi. 
Kitap fuarında vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, "Bizde doğrusu çok memnunuz. Halkımızın gösterdiği bu ilgiden dolayı. Demek ki yaptığımız iş o kadar düzgün bir iş ki bunun karşılığını görüyoruz. Biz Kayseri’yi okuyan ve okutan şehir yapma gayreti içerisindeyiz. Gördük ki imkan sağlanırsa bu şehir okuyan bir şehir. Hedefi şimdi değiştirdik, Türkiye de en fazla okuyan şehir yapma gayreti içerisindeyiz. Ne eksik ? Kütüphane eksik, en iyisini biz yapacağız. İşte Kiçikapı dak ki Meryem Ana Kilisesi en iyi araştırma kütüphanesi yapıyoruz. Üniversitemiz içerisine çok büyük belki de Türkiye’de ki en büyük üniversite kütüphanesini biz yapıyoruz. Yine belediyemizin önünde ki cafeyi kitap cafe haline çeviriyoruz. Yani benim kütüphanem yok okumadım diyemeyecek. İyi bir kitap fuarı olsa da gelsek dedik diyemeyecek. İşte Türkiye de mübağala yapmadan söylüyorum. Sabahtan beri hem konuklarımız, dışarıdan gelen şair, yazar, edebiyatçı konuklarımız kanaatleri hem de gelen şehir dışından gelen ziyaretçilerin ortak kanaati Türkiye de ki en başarılı en kapsamlı kitap fuarı diye söylüyorlar. Demek ki kütüphanen var, fuarını yaptık. Başka ne istiyorsun okumak için ? BÜSAM’ı kurduk. Biz orada şehir akademisini kurduk.Bilim akademisini kurduk. Orada da okumaya gayret ettirecek organizasyonları faaliyetleri yürütüyoruz. Biz üzerimize düşeni yapıyoruz. Bundan sonrasında da halkımız artık bu imkanlardan faydalanarak okuyacak. Bizde bu karşılığı görünce halkımızdan demek ki iyi yoldayız dedik. İnşallah seneye göreceksiniz bunun iki misli büyüklükte bir fuar yapacağız inşallah" dedi.
"İNŞALLAH SENEYE DAHA BÜYÜĞÜNÜ YAPACAĞIZ"
Vatandaşların olumlu tepki verdiğinin altını çizen Başkan Çelik, "Aman ne olur biraz daha geniş yapın, biraz daha büyük yapın ve bunun sayısını da arttırın diye söylüyorlar. Bu tip faaliyetlerin sayısını da arttırın diye söylüyorlar. Bakın bugün 10’dan fazla önemli ulusal çapta yazarımız bugün burdalar. 4 ayrı salonda söyleyişi, konferans yapıyorlar. 7 farklı noktada imza günleri yapıyorlar. Burada ki gelen talepte gerek yayınevlerinin, o yazarlarımızın kanaati de aynı şekilde başkanım biz Türkiye’de ilk defa bu kadar kapsamlı bir fuar gördük dediler. Hele yazar Bahadıroğlu üstad bahsetti ki konferansın sonunda ilk defa insan yerine konduk dedi. Havalimanından inerken belediyeden yetkili arkadaşlar bizi karşıladılar. Çiçekler ile şehir turu yaptırdılar. Yemeğimiz , içmemiz, otelimiz hiçbir eksiğimiz yok. O kadar mükemmel bir organizasyon dediler. Salon da ki yerlere kadar stantlara kadar son derece profesyonel bir iş çıkardık. Bu da şundan dolayı oluyor heralde biz bunu ticari kaynaklar için değil para kazanmak kaygısı ile yapmadık. Biz bunu kültürel kaygı ile şehri okuyan şehir yapma kaygısı ile yaptık. Dolayısı ile böyle güzel bir iş ortaya çıkıyor. Duyusunu da ulusal çapta yaptık. Kayseri’nin çevresinde bir saat uzaklıkta ki benim Sarız’dan Pınarbaşı’ndan yakın komşu vilayetlerim var. Onlar da buraya gelsinler diye, Ankara’dan, Nevşehir’den sadece kitap fuarını gezmeye gelenler var. İşte sevdiği yazar kim ise onu izleyelim, kitabımızı imzalatalım diye geliyorlar. Bide insanların kendine rol model olarak aldığı gençlerin, çocuklar, insanlar olur. Futbolcuyla stat da bir araya gelir. Şarkıcı ile konserde bir araya gelir. Yazarlar ile de kitap fuarında bir araya geliyorlar. Elini sıkıyor, kitabını imzalatıyor, sohbet ediyor. Onun yaptığı konferansı dinliyor. Gerçekten burada halkımız kültürel faaliyete susamış olduğunu bize gösterdi. Demek ki bizimde daha iyisini yapmamız gerekiyormuş. İnşallah seneye daha büyüğünü yapacağız" diyerek şunları söyledi:
"Ben objektif gözle söyleyeyim, hepsi de Türkiye ‘de bunların hepsi Türkiye’yi gezen insanlar, Türkiye’de bir çok vilayete giden insanlar hepsinin de ortak kanaati şu düzgün, planlı rahat bir şehir biz daha görmedik diyorlar. Belediyecilik anlamında siz aşmışsınız diyorlar. Bir çok konuyu halletmişsiniz diyorlar. Hem düzgün imar planları, eserler, ulaşım ile ilgili yapılan işler tamamında yeşil alan bunların tamamı gözle görülebilir, hissedilebilir yapıda ki hep bunlardan takdir ile bahsediyorlar.
Organize Sanayi Başkanlığımızın yeni fuar alanı yapma konusunda çalışmaları var bu konuda. Bizim de şehir merkezinde burayı biraz daha güçlendirmemiz gerektiğini anladık. En azından diğer sene yan tarafa kurulacak farklı çadırlarla bu gibi fuarları büyütmemiz gerektiğini anladık. Şuan da iki salonumuz dışarda ki çadırlarla sağlanıyor. Bu iş için özel olarak yapılmış çadırlarda ki içeri sığmadı. Bakın 600’den fazla yayınevi bizden yer istedi. 120’sine ancak yer bulabildik. Gelecek sene bunu iki misline çıkaracağız. İçeri de neredeyse nefes alacak oksijen kalmıyor. O kadar yoğunluk da ilgi ve alaka var. Biraz havalandırma dediler iyi de kardeşim Dünya Ticaret Merkezi böyle bir kalabalık görmedi. Burada 3 bin insan ziyaret eder diye bir hesap yapılır ona göre bir ekleme yapılır. Siz bunu 5 misline çıkartırsanız koridorda yürünmüyor. Yaptığımız işin ne kadar doğru olduğunu ve gelecek sene daha büyütmemiz gerektiğini anlıyoruz."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39