• BIST 9095.41
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • Kayseri 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C

BAŞKAN ÇELİK MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ

BAŞKAN ÇELİK MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇELİK MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 'birlikte yönetme' kültürü çerçevesinde muhtarlarla bir araya gelerek görüşlerini aldıklarını söyledi. 
Büyükşehir Belediyesi'nin önceki Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Mehmet Özhaseki ile birlikte Kocasinan, Melikgazi, Talas, Hacılar ve İncesu muhtarlarıyla buluşan Başkan Çelik, her fırsatta muhtarlarla bir araya geldiklerini ifade ederek, "Cuma namazlarını vesile kılarak mahallelerimizde muhtarlarımız ve vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz. Zaman zaman değişik toplantılarda görüşüyoruz. Bu kez de böyle topluca bir araya gelelim istedik. Bu aynı zamanda bizim 'birlikte yönetme' anlayışımızın da bir parçası. Burada sizlerin görüş ve önerilerini alarak mahallelerimizde yapacağımız hizmet ve yatırımlara yön vereceğiz. Bizim Kayseri'de oluşturduğumuz birlikte yönetme kültürü zamanla 'Bütünşehir Yasası' olarak yaygınlaştı ve tüm Türkiye'de uygulanır hale geldi. Bu konuda da büyük emekleri olan Haseki Başkanıma teşekkür ediyorum" dedi.
Konuşmasında devam eden proje ve çalışmalar hakkında da bilgiler veren Başkan Çelik, "Sosyal kültürel tesis ve faaliyetlerden kentsel dönüşüme, yeşil alanlardan ulaşım ve turizme kadar birçok alanda önemli çalışmalar yapıyoruz. Raylı sistem için yeni araçlar gelecek. Dün de imalatçı firmanın Ankara'daki tesislerini gezerek, bizim için yapılan araçları gördük ve bilgiler aldık. Yılbaşından itibaren her ay bir iki aracı teslim alarak hizmete sunacağız. Bunun yanısıra yine toplu taşıma alanında 30 yeni otobüs alımımız oldu. Bir iki haftadan bu yeni otobüsler, yolcu taşımaya başlayacak. Engelliler için bir büyük merkez yapımının yanısıra, 8 parkta onların kullanabileceği bölümler oluşturuyoruz. Yeşil alan konusunda iki büyük parkın çalışmaları sürüyor. Birisi 1 milyon 600 metrekare büyüklüğündeki Hava İkmal Parkı, diğeri de Şeker Gölü'nü de içine alan Keykubat'ta yine çok büyük bir park yapımı gerçekleştireceğiz. Katı Atık Depolama tesisinin yapımı tamamlanmak üzere, yakın zamanda hizmete girecek. Bütün bunların yanısıra Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında önce Sahabiye ardından da Eski Sanayi bölgelerinde yepyeni, yaşam merkezleri oluşturacağız" diye konuştu.
Başkan Çelik, daha sonra kültür ve turizm alanındaki çalışmalara da değinerek, "Bu alandaki en büyük projemiz Erciyes. Özel sektör yatırımlarıyla birlikte 350 milyon avroyu bulan devasa bir proje bu. Hiçbir belediyenin kendi imkanlarıyla böylesine büyük bir projeyi başlayıp bitirmesi mümkün değil. Bu konuda belediyemiz çok başarılı bir yatırım gerçekleştirdi. Kültür Yolu, bir başka turizm projemiz. Bu yol üzerinde tarihi eserler bulunduğu gibi tarafımızdan şehrimize kazandırılan Selçuklu Müzesi, Milli Mücadele Müzesi, Kaleiçi Kültür Merkezi ve Arkeoloji Müzesi gibi mekanlar yer alıyor. Ayrıca geleneksel evlerden oluşan Kayseri Mahallesi de tamamlanmak üzere. Orası da şehrin önemli bir kültür-turizm mekanı olacak. Tabi bütün bunları üç ay gibi kısa bir sürede ben başlayıp bitirmiş değilim. Bütün bunlarda Haseki Başkanımın imzası var. Bütün şehri, bütün mahalleleri ilmek ilmek dokudu. Projeler, hep onun eseri ve onun imzası var. Ben burada, sizin huzurunuzda kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra da Ankara'dan Kayseri'ye hizmet edecek, biz de alkışlayacağız" şeklinde sözlerini tamamladı.
Programda konuşan Büyükşehir Belediyesi'nin önceki Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Mehmet Özhaseki de belediye başkanlığına güçlü gelip boynu bükük gidenlerin çok olduğunu ifade ederek, "Belediye başkanları seçimi kazanıp başkanlığa güçlü gelir. İyi işler yaparsa güçlü ve başı dik gider. Başarısız olursa sessizce boynu bükük gider. Ben 21 yıl belediye başkanlığı yaptım, durmaksızın çalıştım. 21 yıl boyunca 10 gün üst üste tatil yapmadım. Haram yemedim, yedirmedim, arsa alıp satmadım. Şehri aldığım nokta ile bıraktığım arasında dağlar kadar fark var. Erciyes gibi, Stadyum gibi devletin yapması gereken devasa tesisleri şehrimize kazandırdım. Kimseye partisinden ve inancından dolayı ayrımcılık yapmadım. Bunun sonucunda da başım dik, alnım açık olarak ayrıldım" dedi.
Konuşmasında Ankara'da yapılması gereken işleri de sıralayan Mehmet Özhaseki, şehri ilgilendiren dev projelerin olduğuna dikkat çekerek, "Ankara-Kayseri hızlı treninin çabucak gelmesi lazım. Eğer hızlı tren gelirse Erciyes Kayak Merkezi daha bir canlanır. Ayrıca Antalya-Nevşehir üzerinden Kayseri'ye gelip Samsun'a kadar uzanan yeni hızlı tren hattının yapılması lazım. Havaalanın genişlemesi lazım. Sulama kanallarının yapılması gerek. Bunları ve yeni projeleri yaparak şehri bir kez daha büyütmemiz lazım. Şehir büyürse herkes mutlu olur. Bunları biz yapmazsak kimse yapmaz. Hepsini tek tek takip etmemiz lazım" dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39