• BIST 9056.11
  • Altın 2300.965
  • Dolar 32.313
  • Euro 35.1123
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

BAŞKAN ÇELİK’TEN, ALMANLARA BEDEN DİLİ AYARI

BAŞKAN ÇELİK’TEN, ALMANLARA BEDEN DİLİ AYARI
Kayserigaz'ın büyük ortağı olan Alman şirketi EWE'nin Türkiye Genel Müdürü ve Kayserigaz Yönetim Kurulu Başkanı Frank Quante, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'i ziyaret etti.

KAYSERİNEWS.COM KAYSERİ'NİN EN ÇOK TAKİP EDİLEN HABER SİTESİ 

 

 

Ziyarette 15 Temmuz olayları nedeniyle geçmiş olsun ve baş sağlığı dileklerinde bulunuldu. Başkan Mustafa Çelik de herhangi bir konuda ortaklık yapanların birbirlerinin haklarını her alanda koruması gerektiğini belirterek 15 Temmuz'daki hıyanetin Almanya'ya iyi anlatılması konusunda destek beklediklerini söyledi.

EWE Türkiye Holding Genel Müdürü ve Kayserigaz Yönetim Kurulu Başkanı Frank Quante'nin ziyaretine EWE AG CEO Ofis Yöneticisi Steffen Frerichs ve Kayserigaz Genel Müdürü Hasan Yasir Bora da katıldı.

13901765_10207170083635944_401560061_o.jpg

15 Temmuz'da yaşanan menfur saldırının başarısızlıkla sonuçlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Frank Quante, "Menfur saldırıda hayatını kaybeden insanlardan dolayı başsağlığı diliyoruz.

Çok üzücü olaylar yaşandı; ama bu olaylardan Türkiye'nin daha güçlü çıkarak büyümeye devam edeceğinden hiçbir şüphemiz yok.

Türkiye'nin geleceğine inanıyoruz. İşbirliğimizin daha güçlü bir şekilde devam edeceğini belirtmek isterim." dedi.

"TÜRK EKONOMİSİ SAĞLAM TEMELLER ÜZERİNDE

" Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de 15 Temmuz'da yaşananların Türk ekonomisinin ne kadar güçlü temeller üzerine oturduğunu gösterdiğini belirtti. Herhangi bir Avrupa ülkesinde böyle bir olayın yaşanmasının ekonomik anlamda daha büyük hasar vereceğini ifade eden Başkan Çelik, "İçimize girmiş hainlerin 40 yıllık bir hazırlığın sonucu olan çok büyük bir kalkışmaya neden olmasına rağmen hamdolsun hükümetimiz bastırdı ve hiçbir şey olmamış gibi pazartesi sabahı borsa açılarak herkes işine gücüne baktı. Ne bir kriz ortamı, ne dövizde olağanüstü bir yükselme, ne de borsada bir dalgalanma oldu.

Bu da Türk ekonomisinin gücünü gösteriyor. Benzer bir olay Avrupa'daki gelişmiş bir ülkede olsaydı, bunun tam tersi olurdu. Belçika havaalanına yapılan terörist saldırı ile İstanbul'da 15 Temmuz'da yaşananlar bu olayın sağlamasını yapıyor. İstanbul'daki olay Belçika'daki terör eyleminden üç misli daha ağır bir olay olmasına rağmen üç saat sonra havaalanını açtık.

Belçika ise 9 gün sonra havaalanını açabildi." diye konuştu.

"BURADA YAŞANANLARI ÜLKENİZE ANLATIN" Konuşmasında, Türkiye'de yaşananların Almanya'daki yetkililere ve halka doğru anlatılmasını da isteyen Başkan Çelik, "Ben ticaretten geldim. Bir konuda ortak olunduğunda taraflar birbirinin çıkarlarını korumak durumundadır. Sadece ortaklık yaptıkları şirkette değil tüm alanlarda bunu yapmak zorundadır. Biz ortaklıklara hep böyle baktık. EWE'nin de bu duygular içinde olması bizi memnun ediyor.

İnşallah bundan sonra da aynı duygular içinde birbirimizi her ortamda koruyarak yolumuza devam edeceğiz. Şunu özellikle belirtmek istiyorum.

Buradaki yaşanan olayları bizzat yaşamış biri olarak kendi ülkenizdeki yetkililere birebir aktarmak suretiyle buradaki gerçekler hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamanız lazım. Oradaki insanların Türkiye'ye bakışını yaşanan olaylara göre yönlendirmelerinin sağlanmasını ortağımızdan beklemek bizim hakkımız diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

"ÜLKEMDEKİ İNSANLARA GEREKLİ AÇIKLAMALARI YAPACAĞIM" Başkan Çelik'in açıklamaları üzerine yaşanan gerçekleri ülkesinde anlatacağını dile getiren Frank Quante ise şunları söyledi: "Türkiye'nin bu kadar hızlı normale dönmesinden gerçekten etkilendiğimizi söylemek isterim. Ben 4,5 yıldır Türkiye'de yaşıyorum ve şahsi olarak Türkiye'nin gönüllü elçiliğini yapıyorum ve yapmaktan da memnuiyet duyuyorum. Türkiye ile ilgili konularda gerekli açıklamaları ülkemdeki insanlara anlatacağımı da belirtmek isterim.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39