• BIST 9057.99
  • Altın 2291.7
  • Dolar 32.3134
  • Euro 35.1036
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

BAŞKAN ÇELİK’TEN KAYSERİ’YE DEV PROJE

BAŞKAN ÇELİK’TEN KAYSERİ’YE DEV PROJE
“KARTAL KAVŞAĞI”NIN TEMELİ BU YIL ATILIYOR

SONDAKİKA HABERLER AN BE AN KAYSERİNEWS.COM GOOGLE'DEN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ..........

www.kayserinews.com....kayserinin en güncel haber sitesi mutlaka tıklayın facebook sayfamız ve twitter sayfamız'dan takip edebilirsiniz.

Kayserinews.com@Kayserinewscomtwittersayfamıztakip edebilirsinizTIKLAYIN,BEĞENİ,YAPIN-FACEBOOK-SAYFASI-HABER-TAKİP-SİSTEMİ .https://www.facebook.com/kayserinewscom-261415263889283/?fref=ts

 

 

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kartal Kavşağı’na yapılacak 3 katlı köprülü kavşağın temelinin bu yıl içinde atılacağını söyledi. Başkan Çelik, İstanbul ve Ankara’da böyle yerlere kavşak bile yapmıyorlar.Biraz sinyalizasyonla bekleterek çözüyorlar.Ama biz buna dayanamıyoruz.

Bizim hedefimizde daha konforlu bir ulaşım, daha konforlu bir toplu taşım var.Onun için en ideal çözümü de bulduk.İnşallah bu sene inşaat sezonunun sonuna kalmadan temelleri atarız diye hesap ediyoruz.Hedefimiz ulaşımda en iyi, en uygun çözümleri getiren şehir olmak.Koyduğumuz önemli hedeflerden birisi de bu” diye konuştu..

KAYSERİ TRAFİĞİ %90 RAHAT NEFES ALACAK Özellikle yaz aylarında yaşanan nüfus yoğunluğu ile birlikte artan araç trafiği için Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ilk adımını atıyor. Kartal Kavşağı’nda yaşanan trafik sorununun çözümü için fizibilite ve proje çalışmaları tamamlandı.

Kayseri’nin ulaşımı ile ilgili olarak devasa projeler hazırladıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik,“ Kartal Kavşağı’na yapılacak 3 katlı bir köprülü kavşakla ilgili gelinen son noktayı aktardı.

“Altın Taksi” turuna çıkan Başkan Çelik Kartal Kavşağı çalışmalarıyla ilgili şunları söyledi.

6 AYRI FİRMADAN ÇALIŞMA İSTENDİ

“Kartal Kavşağı’nda yapılacak projeyle ilgili 6 ayrı firma çalıştı.Farklı projeler geliştirdi.Bu yaptığı projeleri simülasyon programlarına uyguladı.Artık eskisi gibi değil.Elektronik ortamda simülasyon programları var.Buradaki ölçümü yapıyorlar.Akşama kadar pik saatlerdeki,

normal saatlerdeki araç trafiğinin sayımlarını yapıyorlar.Küçük araç ne kadar geçiyor, dolmuş ne kadar geçiyor, otobüs, kamyon, ağır vasıta ne kadar geçiyor bunların tamamı ellerinde done olarak bu simülasyon programına giriyorlar.Ondan sonra uyguladıkları projenin üzerine bunu bindiriyorlar.Tuşa basıyorlar çalıştırıyorlar.Sanki gerçekten bu araçlar hareket ediyor gibi orada uyguladıkları çözümün üzerinde trafiğe bakıyorlar.

Baktıkları zaman bir yönde trafik sıkışıyor.Ha bu ideal bir çözüm değil diyor değiştiriyor.Öbür projeyi, farklı projeleri deniyor.Bu şekilde simülasyon programları ile en son nihai çözüme ulaşılmış oluyor.Bunu da biz tek firma ile yetinmedik 6 ayrı firmadan çalışma istedik.En sonunda ideal bir noktaya geldik ve burada uygun bir Avan proje çıktı.Şimdi uygulama projelerine başlattık.

TARİHİ DOKUYA DUYARLI PROJE

Birde burayı normal bir alan gibi düşünemezsiniz.Burada ileride yapacağınız çok büyük bir yeşil alan çalışması ve çok büyük bir şehir parkı projesi var.Hemen yanında şehitlik, döner kümbet ve sanat okulumuz var.Dolayısıyla buranın dokusuna zarar vermeyecek şekilde uygun proje çizmeniz lazım.istediğiniz yerden pat diye de geçemiyorsunuz.

Biz o doneleri zaten firmalara veriyoruz diyoruz ki buranın şu şu özellikleri olmazsa olmaz.Bunlara da dikkat edin.Burada yayada geçişleri de çok önemli faktör.Sadece araca göre de çözemezsiniz burayı.Bu projeleri verdik.

Burası A harfi gibi bir çözüm.Talas’tan gelen hat, Hisarcık’tan gelen hat.Mustafa Kemal Paşa’dan gelip organizeye giden hat.Altılı A harfi şeklinde bir çözüm istiyor burası. Ağırlıklı trafik Mustafa Kemal Paşa bulvarından gelip organizeye hat olarak göze çarpıyor.Bu hattı kesintisiz hale getirmekle bir kere %60 trafik sorununu çözmüş oluyorsunuz.

Diğer geçişleri de çözerek bunu %90 lara çıkartıyorsunuz.Kesintisiz akan trafiği ne kadar artırdınız o kadar çözmüş oluyorsunuz.Burada yaptığımız çalışmada Mustafa Kemal Paşa’dan gelip organizeye giden trafiği biz aşağı aldık.Üstte hiçbir şey gözükmüyor.

Hem organize tarafından gelen araçlar hem de buradan organizeye giden araçlar alt kottan gidecek. Yine aynı şekilde şehirden gelip Hisarcık’a yada organizeye gidecek olan da aşağıya dahil olacak.Yine aynı şekilde Hisarcık’tan gelip Mustafa Kemal Paşa’ya gidende aşağı inecek.Bu ana geçişleri aşağı almış olacağız.Sadece Mustafa Kemal Paşa’dan gelip Talas’a ve Hisarcık’a gidecekler için birer şerit üste alıyoruz.

Sadece onlar üste kalıyor onun dışında tamamını altta çözmüş oluyoruz.Sadece iki yerde sola dönüşler var orayı da zaten yaya için keseceğiz ama yüzde %90’nına yakını çözmüş oluyoruz”

İLGİNÇ BİR ANEKDOTUNU ANLATTI Ömer Faruk Hamurcu ile İlginç bir Anekdotunu da paylaşan Başkan Çelik,” Çalışan firmalardan biri dedi ki ben kendi sayımımı kendim yapacağım.

Elektronik kameralarını yerleştirdi.Sayımların neticelerini aldı götürdü.Ekibin önüne koymuş.Demiş ki çözeceğimiz kavşak bu kavşak.Sayımları da bunlar, buna göre uygun bir proje çizelim.Ekip alıyor trafik mühendisleri, inşaat mühendisleri bu işi çözecek yetkililer bakalım diyorlar.

Tabi kavşaklarda uluslar arası 6- 7 klasman var.A,B,C,D diye sınıflara ayrılmış vaziyette.A,B ve C tipi sınıflarında yoğunluğu olan kavşaklar.Sadece normal zeminde trafik ışıklarıyla bir miktar bekletilerek çözülebiliyor.D,E,F olursa katlı kavşaklara doğru çözüm aranılıyor.Koymuşlar simülasyon programını çalıştırmışlar.C sınıfı çıkıyor.

Zaten şu anda bile aslında bizim Kartal Kavşağı trafik düzenlemelerinde yapılan çalışmayla Ankara’daki ve İstanbul’daki akışkan kavşak tarzında bir kavşak.Ama biz başlangıçta vatandaşımızı öyle bir alıştırdık ki rahat ortamda hiç beklemeden konforlu ortama, bize bura bile zor geliyor.Biz dedik ki yok kardeşim C sınıfı da çıksa biz burayı B’ ye getirelim.

A’ya dönüştürelim.Bunun için ne gerekiyorsa yapalım dedim.Yoksa İstanbul ve Ankara’da böyle yerlere kavşak bile yapmıyorlar.Biraz sinyalizasyonla bekleterek çözüyorlar.Ama biz buna dayanamıyoruz. Bizim hedefimizde daha konforlu bir ulaşım, daha konforlu bir toplu taşım var.

Onun için en ideal çözümü de bulduk.İnşallah bu sene inşaat sezonunun sonuna kalmadan temelleri atarız diye hesap ediyoruz.Hedefimiz ulaşımda en iyi, en uygun çözümleri getiren şehir olmak.Koyduğumuz önemli hedeflerden birisi de bu” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39