• BIST 8878.81
  • Altın 2241.255
  • Dolar 32.3385
  • Euro 35.103
  • Kayseri 9 °C
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 13 °C

Başkan Çelik'ten yatırım daveti

Başkan Çelik'ten yatırım daveti
Kanada’nın Ankara Büyükelçisi Christhopher John Cooter ve eşi Karen Blumenschein, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’i ziyaret etti.

Konuk Büyükelçi ile verimli bir görüşme yapan Başkan Çelik, yatırım davetinde bulunarak ekonomik ilişkilerin daha kalıcı hale gelebilmesi için uygun yatırım alanları olduğunu söyledi. 
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kanada Büyükelçisi Christhopher John Cooter’a Kayseri ile ilgili bilgiler verdi. Başkan Çelik, Kayseri’nin çok önemli bir tarih, kültür, sanayi, turizm ve sağlık şehri olduğunu belirtti. 
Kayseri’de olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Büyükelçi Christhopher John Cooter da bu yıl Kanada ve Türkiye’nin diplomatik ilişkilerinin 75. yıl dönümü olduğunu hatırlattı ve bu ilişkileri daha da geliştirmek istediklerini söyledi. Ankara ve İstanbul dışındaki Kayseri gibi dinamik şehirleri de ziyaret etmek istediğini ifade eden Konuk Büyükelçi, “Kayseri’de yatırımlarımız artacak. Söylediğiniz üzere burası bir sağlık şehri ve biz de sağlıkla alakalı güzel bir müzeyi ziyaret ettik. Kanada da sağlık sektöründe öncüdür. Birlikte çalışabiliriz. Eğitim konusunda da çok iyiyiz. Sizin de çok iyi 3 üniversiteniz var. Öğrenci değişim programlarıyla kaynaklar oluşturabiliriz. Aynı şekilde turist değişimleriyle Kanada’dan buraya buradan Kanada’ya çeşitli turizm aktiviteleri yapabiliriz. Kanadalı iş adamları ya da iş hayatı Türkiye’de pek aktif değil. Şehrinizde özellikle bu ilişkileri daha da yükseltmek istiyoruz. Kayseri tarihi ve güzel bir şehir. Bu şehirde iş birliği yapabiliriz. Aynı zamanda bizler tarımda da çok iyiyiz. Sizlerle hayvancılık konusunda da ciddi çalışmalar yapabiliriz. Misafirperverliğiniz için çok teşekkür ederiz. Kanadalılara da buraya geldikleri zaman Erciyes Dağı’na gitmelerini özellikle söyleyeceğiz. Bugün biz de gideceğiz” dedi. 
“TARIM VE HAYVANCILIKTA İŞBİRLİĞİ YAPILABİLİR” 
Ekonomik ilişkilerin daha kalıcı hale gelmesi için Kayseri’de önemli sektörlerin var olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de, “Burada Kanadalı bir firmanın maden yatırımları olduğunu biliyorum. Süreli bir yatırım. Rezerv bitene kadar çalışılacak, ondan sonra bitecek bir yatırım yapıldı. Ama hayvancılık konusunda yapılacak bir yatırım uzun yıllar devam edebilecek bir yatırım. Özellikle Kayseri sucuk ve pastırma imalatından dolayı et ve et ürünlerinin merkezi durumunda. Dolayısıyla burada kurulacak hayvancılık tesisi çok ekonomik ve kârlı bir yatırım olacaktır. Bu konuda biz de yerel yöneticiler olarak gereken desteği vermeye hazırız. Hayvancılığın yanı sıra başka sektörlerde de kalıcı yatırımlar yapılabilir. Kamuoyunda maden yatırımları çok sempatik gözükmüyor. Bunu tolere etmek için kalıcı yatırımlar yapılabilir. Yahyalı ve Develi bölgesinde tarım ve besicilik için çok uygun alanlar var. Dolayısıyla sizdeki yatırımcıları bu alanlarda yatırıma davet ediyoruz” diye konuştu. 
Ziyarette karşılıklı hediyeler de takdim edildi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39