• BIST 8977
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • Kayseri 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 22 °C

BAŞKAN GÜLCÜOĞLU BATIK BELEDİYE ALDIK

BAŞKAN GÜLCÜOĞLU  BATIK BELEDİYE ALDIK
BAŞKAN ŞİNASİ GÜLCÜOĞLU GÖREVDEKİ 1 YILINI DEĞERLENDİRDİ

Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, Bünyan Belediyesi olarak geride kalan bir yılda yapılan çalışmaları anlattı. 
Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, son bir yılda yapılan çalışmaları ve 2015 yılı plan ve projeleri paylaştı. Başkan Gülcüoğlu tüm İslam âleminin Berat Kandilini kutlayarak başladığı konuşmasında, hedeflerinin ‘Marka Belediyecilik’ olduğunu bu doğrultuda sağlam adımlarla ilerlediklerini ifade etti.
‘’SÜRPRİZ DİYE NİTELENDİRİLEREK MAAŞLARINI ÖDEYEN BİR BELEDİYE VARDI’’
Görevi devraldıkları gün karşılaştıkları tabloya değinen Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu ,’’ Nisan 2014 günü görevi devraldıktan birkaç saat sonra belediye otobüslerinin piyasadan yakıt alamaması nedeniyle Kontak kapatmaya hazırlandıkları bir belediye devraldık, öyle ki başta sanayi olmak üzer piyasada adeta dibe vurmuş, şirket çalışanlarına maaşlarının ancak bir kısmı sürpriz diye ödenmekte ve adeta kimse mal vermemekte idi. Devralınan belediyelerle birlikte borç yükü 7,5 trilyon idi. Bununla birlikte belediyemize ait anonim şirketin de 5.150.000 lira borcu var idi. Bütün bu borçlar yapılandırılmak ve ödemek sureti ile belediye olarak 3 trilyonu, şirket olarak da başta personel alacakları olarak yapılan faaliyetler dâhil 3.000.000 TL ödemiştir. Şu anda şirketimiz geriye dönük üç aylık faaliyetinden 28.000 TL kar etmiştir. Şurası iyi bilinmelidir ki belediye ve şirketimiz tüm halkımızın istedikleri an denetime açıktır. Bundan bir yıl öncesine kadar sadece bir kısmı sürpriz diye nitelendirilerek maaşlarını ödeyen bir belediye iken geriye dönük alacakları da dâhil günü gününe ödeyen ve piyasada kabul görmüş bir belediye haline getirdik. Bundan sonraki hedef büyük usta ve büyük ortak gibi MARKA BELEDİYECİLİK olacaktır’’ şeklinde konuştu.
Bünyan Belediyesi olarak yapılan hizmetlerden bahseden Başkan Şinasi Gülcüoğlu; Mahallelerimizde 45.000 m2 kilitli parke yapılmıştır. Bünyan merkezde 22.600 m2 sıcak asfalt yapılmıştır. Asfalt tamiri için yaklaşık 700 ton rayiç malzeme kullanılmıştır. Yine asfalt tamiri için 75 ton torba asfalt kullanılmıştır. Belediye düğün salonumuza 230 m2 granit döşenerek salonumuzu yeniledik, Sosyal tesislerimizde bir dizi yenilik yaparak yeniden vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Taziyelerde kullanılmak üzere 5 adet çadır aldık, ayrıca bir adet çadırı da biz imal ettik. Yeni bağlanan mahallelerimizin yollarının da ıslah ve iyileştirilmesi için 18.000 ton 0,25 malzeme sererek reklajını yaptık. Neredeyse devraldığımızda yürüyemez, iş göremez hale gelen bütün araç ve gereçlerin bakım ve onarımı yapıldı’’ dedi.
Eğitime özel bir önem verdiklerini dikkat çeken Başkan Gülcüoğlu, bu güne kadar gerek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile gerekse de kurum içi eğitim faaliyetlerinde bir dizi çalışma yaptıklarını son olarak ise İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binasında çevre düzenleme çalışması yaparak vatandaşların kullanımına sunduklarını söyledi.
‘’BÜNYAN’I İLKLER İLE BULUŞTURUYORUZ’’
Bünyan’da birçok ilke imza attıklarını belirten Başkan Gülcüoğlu;’’ 160.000 m2 parke ihalesi yapılmış olup bu miktarda bir ihale Bünyan da bir ilktir. Bu hizmetinde yapımına başlanmış olup birçok mahallemizde çalışmalarımız sürüyor. Yaklaşık 4 trilyonluk asfalt ihalesi çalışması yapılmış olup bu da inşallah yapmak istediğimiz planlar arasındadır. Öte yandan 10 adet halı saha projemiz var ki bunlardan ikisinin yapımına başlanmış olup çalışmalar aralıksız olarak devam ediyor. 2 adet yeni mesire alanımızın inşaatına başlamak için gün sayıyoruz. Sanayi Sitesi, Kapalı Pazar yeri, Yeni Yolların açılması sosyal sorumluluk projeleri ve doğalgazın getirilmesi de bu yıl tamamlamak istediğimiz projeler arasında’’ dedi.
Bünyan Sanayi sitesi ile ilgili olarak dinleyicilerden gelen soru üzerine Başkan Şinasi Gülcüoğlu, önümüzdeki günlerde konuyla ilgili kamuoyunu bilgilendireceklerini söyledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39