• BIST 9059.9
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3641
  • Euro 34.9382
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 18 °C

Başkan Mahmut Hiçyılmaz, 4 yıldır sürdürdükleri faaliyetler

Başkan Mahmut Hiçyılmaz, 4 yıldır sürdürdükleri faaliyetler
Hiçyılmaz, Yeni Dönem Hedeflerini Açıkladı
Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, 4 yıldır sürdürdükleri faaliyetleri ve yeni döneme ilişkin hedeflerini, düzenlediği basın toplantısı ile kamuoyuna açıkladı.

KTO BAŞKANI MAHMUT HİÇYILMAZ'DAN DEV PROJELER

 

Hiçyılmaz, 4 yıl boyunca görev aldıkları süre içerisinde her zaman üyelerin menfaatlerini ön planda tuttuklarını söyledi. Yapılacak olan seçimde adaylığını açıklayan ve seçilmeleri durumunda yapacakları icraatları anlatan Başkan Hiçyılmaz, üyelerin faydasına olan projelerinin olduğunu belirtti.

Projelerden bahseden Başkan Mahmut Hiçyılmaz, “Noterle ilgili her türlü işlerin notere gitmeden tek durak olarak Kayseri Ticaret Odası’nda yapılması, pastırma, sucuk ve mantının Avrupa Birliği Komisyonu tarafından tescilinin başlatılması, şeffaflık ilkemiz gereği mali tabloların internet sitemizde yayınlanması, SRC sınavlarının Kayseri’de yapılabilir hale gelmesi, gibi birçok faaliyetlerde Kayseri Ticaret Odası olarak çalışmalar yaptık. Bunların birçoğunda da başarılar elde ettik” dedi. 

Kayseri'ye modern bir hizmet binası kazandırdıklarının altını çizen Hiçyılmaz, “Bu dönemde yaptığımız en önemli icraatlardan biri şüphesiz ki çok güzel ve modern hizmet binasının Kayseri’ye ve Kayserili tüccarlara kazandırılmış olmasıdır. Yapmış olduğumuz bu eser uzun yıllar Kayseri tüccarına ve onun gelişmesine katkı sağlayacak niteliktedir. Örnek alınan ve Kayseri’ye yakışan çok güzel bir bina olmuştur. Bugün Türkiye’deki odaların hiçbirinde olmayan fiziki şartlara sahip, modern bir bina olmasının yanı sıra binanın yapılış prosedürünün de incelenmeye değer olduğunu buradan belirtmek istiyorum” diye konuştu.

KAYSERİ TİCARET ÜNİVERSİTESİ

Hiçyılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kayseri Ticaret Odası; üyelerine ve topluma faydalı çalışmalar yapan, yürüttüğü faaliyetlerle ilgili her konuda ulusal ve uluslararası alanda başarılı olmayı kendisine vizyon edinmiş bir kurumdur. Odamız bu özelliğini “4.Nesil Kent Üniversitesi" olarak adlandırdığımız bu projemiz ile güçlendirerek sürdürecektir. Kayseri Ticaret Üniversitesi, yerel ve Global değerleri ve ekonomiye katkı sunmayı hedefleyen şehrimizde eğitim öğretim, teknoloji Ar-ge kültürel ve sosyal faaliyetleri kucaklayan bir üniversite olacaktır.  Bu kapsamda kurulacak üniversite bir taraftan iş dünyasının yeni yetişmiş eleman ihtiyacına destek sağlayacak, diğer taraftan da ürettiği bilgilerle ekonomik alt yapımızın gelişmesine fırsat sunacaktır. Böylece yerel ve global ölçüde rekabet etme özelliğimiz artacaktır. Ayrıca yine bu bağlamda ilimizde bulunan ticaret lisesi, endüstri meslek lisesi gibi eğitim kurumlarının ticaret ve sanayi odalarının kontrolünde ve onların mütevelliğinde yine onların ihtiyaçlarına cevap verecek tarzda yapılanması hedeflenmektedir. Bu okullardan mezun olacak gençlerin, Kayseri Ticaret Üniversitesi'nde öğrenci altyapısını oluşturması hedeflenmektedir.”

KTO TİCARET AKADEMİSİ

“Üyelerimize ticari faaliyetleri süresince karşılaşabilecekleri problemleri aşabilmeleri için önleyici ve destekleyici hizmet vermeyi hedeflemekteyiz.  Bilginin güç olduğuna inanarak kurulacak eğitim ve destek birimleriyle üyelerimizin gelişim ve büyümesine katkı sağlanacaktır. Üyelerimizin işlerini daha iyi yapabilmeleri ve daha çok katma değer üretip, daha çok kar elde edebilmeleri bilgi ile teçhiz olmaları ile eşdeğerdir diye düşünüyoruz. Üyelerimizin asgari bilmeleri gereken bazı konularda bilgi sahibi olmaları bakımından ticaret akademisi faaliyet gösterecek ve üyelerimizin kendi işlerini daha iyi yapmaları konusunda kendilerine asgari bilgileri sunacaklar. Nedir mesela bunlar derseniz, doğrusunu isterseniz ben, Kayseri Ticaret Odasına üye üyelerimin en azından bir bilançoyu okuyabilmelerini veya bir sözleşmeyi yapabilmelerini önemsiyorum ve buna benzer asgari formlarda bilgi sahibi olmaları kendi menfaatlerine olacaktır diye düşünüyorum. Kayseri Ticaret Odası Ticaret Akademisi Projemiz ile üyelerimizin ticari faaliyetlerinde yararlanacakları eğitim ve gelişim hizmetleri sunarak üyelerimizi ve firmalarını güçlendirmeyi amaçlamaktayız. Yine bu kapsamda üyelerimizin uymakla yükümlü oldukları etik kurallar belirlenecek ve bu etik kurallara uyan üyelerimize sertifikaları verilmek suretiyle iş yerlerine asmaları sağlanacak. Etik kurallar dışına çıkan üyelerimizden bu sertifikalar geri alınmak suretiyle güvenli firma yaratma çabası içerisinde olacağız. Üniversitelerde okuyan öğrencilerimizin iş dünyasına daha fazla fayda sağlayabilmeleri bakımından eğitim aldıkları süre içerisinde staj yapmaları söz konusu ancak bu stajların çoğu zaman göstermelik şekilde yapıldığını hepimiz biliyoruz. İşte öğrencilerimizin stajlarını yaparken daha bilinçli ve faydalı bir şekilde yapmalarını sağlayacak staj portalı çalışmalarımız başlamıştı, devam ediyor. Önümüzdeki dönemde inşallah bunu faaliyete geçirmek suretiyle öğrencilerin daha ciddi staj yapmaları ve neticesinde iş dünyasına daha iyi hazırlanmaları noktasında gayret göstereceğiz. Bu proje Türkiye’de bir ilk olacak ve geçmiş dönemde Abdullah Gül Üniversitesi ile yapmış olduğumuz bir protokol var. Diğer üniversitelerle de aynı protokolü yapmak suretiyle üniversitelerimizle beraber bu staj portalını da hayata geçirmiş olacağız.” 

İHRACATTA HEDEF 5 MİLYAR $

“Değerli basın mensupları ülkemizin gelişmesi ve dünyada hak ettiği yeri alması için hem üretimimizi artırmamız hem de ürettiklerimizi ihracat yapmamız gerekiyor. Bu kapsamda gelişen ekonomik yapıların küresel dünyada söz sahibi olabilmesinin yolu, ancak güçlü ekonomik yapılarıyla mümkündür diyoruz ve şirketlerin ve kurumların gelişen teknolojik ve sosyal imkânlarla artıracakları ihracat kapasiteleri,  bu güçlü ekonomik yapıya katkı sunacaktır. 2016 yılında Kayseri’den yapılmış olan ihracatın sadece 1,5 milyar dolar olduğunu düşünürsek ve Türkiye’deki iller bazında 12. sırada olduğumuza bakarsak bu ihracatın Kayseri’nin potansiyeli bakımından yetersiz kaldığını daha fazla ihracat yapabilme potansiyelimizin olduğunu görüyoruz.  Dolaysıyla bu proje kapasımda 2 önemli başlık altında yürütülecek çalışmalarla, 2023 yılında ilimiz ihracatının 5 milyar dolara ulaşması hedeflenmektedir.”

Yurt Dışı Temsilcilikler;

“Ülkemizin 5 Milyar dolarlık ihracat hedefi kapsamında ihracatçılarımızın, belirlenmiş kritik bölgelerde oluşturulacak yurtdışı temsilciliklerle hizmet alması planlanmaktadır.”

Tüm Üyeler İçin Yurt Dışı Fuar Ziyaret Desteği;

“Önümüzdeki 4 yıllık dönemde; her bir üyemizin bir sefer yurt dışı fuarları ziyaret etmesi halinde uçak bileti bedelinin tamamını ödeyeceğiz. Tabi yurt dışı fuarlarda her üyemizin stant açması mümkün olmayabilir.    Ama biz Kayseri Ticaret Odası olarak açacağımız şemsiye stantlarla üyelerimizin ürettikleri malları veya pazarladıkları malları teşhir etmeleri tanıtmaları bakımından kendilerine imkân sunacağız.  Geçtiğimiz dönemde İstanbul’da diyelim bir fuara katılacak olan üyemizin gidiş geliş yol masraflarının, uçak biletlerinin yarısını karşılıyorduk. Önümüzdeki dönemde bu yol masrafının tamamını karşılayacağız.  Yurt dışından alım heyetleri getirilerek üyelerimizle B2B toplantıları düzenleyeceğiz ve yurt dışı iş gezilerine daha fazla ağırlık vereceğiz. İhracat yapan firmaların eleman ihtiyaçlarını karşılayabilmek için geçtiğimiz dönemde de yaptığımız ihracatçı elemanlar yetiştirme noktasındaki eğitim programımıza devam edeceğiz. Bütün bunları yürütecek olan dış ticaret birimimizi de güçlendireceğiz ve yeniden yapılandıracağız.” 

YILDIZ ŞİRKETLER

“Üye şirketlerimizi üretim, yönetim,  organizasyon, tedarik, pazarlama, insan kaynakları, ar-ge, finans ve muhasebe yönetimi gibi birçok alanda belirlenecek kriterler çerçevesinde değerlendirilerek sınıflandırılmasını sağlayacağız. Böylece şirketlerin değişim ve gelişim ihtiyaçlarına uygun oluşturacağımız raporlar ve gelişim planları ile üyemiz olan şirketler sürdürülebilir bir büyüme için sağlam temeller üzerine oturacak, kapasiteleri artacak ve sınıf atlayarak yıldız şirket konumuna gelecektir. Bu çalışmalarla üye şirketlerimizin 4 yıldız 5 yıldız olma konumu değerlendirilecek ve Odalar Borsalar Birliğinin Odalara vermiş olduğu 5 yıldızlı Oda statüsü gibi biz de şirketlerimizi 5 yıldızlı şirket statüsüne yükseltmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Onların bilgi, belge vs. hangi konularda destek ihtiyaçları varsa bunların temini noktasında uzman bir ekip oluşturup bunların 5 yıldızlı statüye kavuşmaları için çalışmalar yapacağız.”

ULUSLARARASI TİCARET ve SANAYİ KONGRESİ

“Bir ülkenin uluslararası alanda rekabet edebilmesinin en önemli şartı, bilgiyi üreten ve bilgi pazarlayabilen bir ülke konumuna ulaşmasıdır.  Ülkemiz, kuruluşunun yüzüncü yılında ulaşılması planlanan 2023 vizyonu çerçevesinde dünyada ilk 10 ekonomi içerisine girmeyi hedeflemiştir.  Kayseri Ticaret Odası olarak, ülkemizin bu vizyonuna katkı sunmak, sanayi ve ticaretle ilgili bilgi üretebilmek ve bu bilginin kullanılabilir olması için fırsatlar sunabilmek adına, uluslararası katılımlı bir kongre düzenleyeceğiz.

KAYSERİ ALIŞVERİŞ FESTİVALİ

“Tarihiyle, doğasıyla, kültürüyle, sanatıyla marka bir şehir ol yolunda ilerleyen Kayserimizin, ekonomisini canlandırmak ve yurtdışında Kayseri’yi tanıtmak hedeflerimiz arasındadır. Şehrimizin bölge turizminden de kendisine düşen payı alabilmesine katkı sağlamak amacıyla, Kayseri Shopping Fest dediğimiz Kayseri alışveriş festivali düzenlenecektir. Bu proje ile perakende sektörünün gelişmesi ve canlanması hedeflenmektedir. Ayrıca alışveriş festivali kentimizin ekonomisine katkı sunarken gerçekleştirilecek eğlence, konser ve sergilerle de şehrimizin kültürel faaliyetlerinin artmasına neden olacaktır.”

DİJİTAL ODA

“Gelişen teknolojinin iş süreçlerini kolaylaştırabilecek şekilde kullanılması amacıyla, üyelerimizin zaman tasarruflarını artırabilecek Dijital Oda Projesini hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Bu kapsamda web sitemiz online işlemler modülünün daha da donanımlı ve aktif hale gelmesi sağlanarak üyelerimizin iş ve işlemlerini dijital ortamda yapmaları planlanmıştır. Yine bu proje kapsamında tasarlanacak Mobil Oda ile de, üyelerimiz bu işlemleri dünyanın her yerinden online gerçekleştirebilecektir.”

HEDEF A+ (PLUS)

“Kayseri Ticaret Odası olarak biz, hizmetin kalitesine çok önem verdik. Hangi hizmeti verirsek verelim, hangi işi yaparsak yapalım en iyisini en kalitelisini yapma noktasında gayret gösterdik. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin, hizmet kalitesini eşitlemek amacıyla başlattığı 5 Yıldızlı Odalar Projesi kapsamında, Kayseri Ticaret Odası olarak kalitemizi 2017 yılında, TOBB bünyesinde çok az odanın sahip olduğu A sınıfına yükselttik. C’ den B’ye, B’den A’ya yükselttiğimiz bu kalite sürecinde çok az sayıda A sınıfı var. Ayrıca A + (Plus) diye sınıfın olduğunu ve bu seviyede hiçbir Odanın olmadığını öğrenmiş bulunuyoruz. Dolaysıyla hedefimiz; bundan sonraki süreçte Türkiye’de A + (Plus) kalite seviyesini alan ilk Oda olmaktır. Bu konuda çalışmalarımıza süratle devam edeceğiz. Oda içerisinde personel ve yönetim için performans sisteminin yenilenmesi,  E-uygulamalar ve dijital güvenlik konusunda da üyelerin Kayseri Ticaret Odası’na ulaşımının kolaylaştırılması hedeflenmektedir.”

KTO BUSINESS CARD - İNDİRİM REHBERİ

“Business Card indirim rehberi diye adlandırdığımız proje ile Kayseri, İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere tüm Türkiye’de üyelerimize indirimli hizmet verebilecek kuruluşlarla anlaşmalar yapılarak, üyelerimizin daha ekonomik hizmet alması sağlanacaktır. Üyelerimiz, özel hazırlanacak Kayseri Ticaret Odası Business Card ile akaryakıt, ulaşım, konaklama ve benzeri birçok alanda ekonomik ve ayrıcalıklı alışveriş imkânına kavuşacaklar. Bankalar ile yapılacak anlaşmalar sayesinde elektrik faturaları, doğalgaz faturaları gibi faturaların daha indirimli ödenmesi  ve bankaların vereceği promosyonlardan da üyelerimizin istifade etmesini sağlayacak bir sistem geliştireceğiz.”

KTO TV

“Kayseri Ticaret Odası olarak geçtiğimiz dönemde çok yoğun faaliyetler içerisinde olduk ve çok önemli projelere, icraatlara imza attık. Bu yapılan çalışmaların ve güncel bilgilerin daha aktif şekilde kamuoyuna duyurulması bakımından önümüzdeki dönemde Kayseri Ticaret Odası TV kurma çalışmalarımız yoğunlaşacak ve üyelerimizi anında haberdar edecek bir sistemi Ticaret Odamıza kazandıracağız.  Bunun için Oda içerisinde kuracağımız sistem ile internet üzerinden sürekli bilgilendirme yapmayı hedefliyoruz. Ayrıca her sektörden temsilcilerin katkı sağlayacağı bir yayın sistemi kurularak sektörlerde çözüm ve önerilerinin, problemlerin tartışılacağı bir platformu da oluşturmuş olacağız.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39