• BIST 8995.6
  • Altın 2279.308
  • Dolar 32.327
  • Euro 35.02
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 19 °C

BAŞKAN ÖZHASEKİ: 4 RÜYAMI DA GERÇEKLEŞTİRDİM, YENİ PROJELER BAŞLADI

BAŞKAN ÖZHASEKİ: 4 RÜYAMI DA GERÇEKLEŞTİRDİM, YENİ PROJELER BAŞLADI
Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin en büyük projelerinden biri olan Raylı Sistem projesi 'Rüya Proje 2. Perde' belgeseli ile anlatıldı.

Hazırlanan belgeseli izleyen ve Raylı Sistem'in yapılı aşamaları ile ilgili bir konuşma yapan Başkan Mehmet Özhaseki, projenin bir başarı hikayesi olduğunu söyledi. 
Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan Rüya Proje 2. Perde adlı belgesel Kadir Has Kongre Merkezi Toplantı Salonu'nda gösterildi. Programa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve projenin yapımında emeği geçen firmaların temsilcileri ile çalışanlar katıldı.
ULUSLARARASI ÖDÜLLÜ SİSTEM
Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Arif Emecen, 2005 yılının Temmuz ayındaki temel atma töreniyle başlayan 2. etap çalışmalarıyla ilgili bilgi vererek projenin çok önemli ödüller aldığını söyledi. Emecen şöyle konuştu: "Tamamlanan raylı sistem projesiyle 2010 yılında En İyi Tramvay Projesi Ödülü ve Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği'nin 2010 yılı En İyi Kentsel Uyum Ödülünü aldık. Ayrıca 2011 yılında raylı sistem projesinin bir parçası olarak hizmete alınan KAYBİS Bisiklet Paylaşım Sistemi'ne Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği'nce En İyi Sürdürülebilir Gelişme Ödülü verildi. 2011 yılında 17 kilometrelik ikinci ve üçüncü etap İldem ve Talas hatları ihale edildi. Bu hatlar Şubat ayında hizmete açıldı. Üniversite-Talas hattının da 15 Eylül'de açılması için çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Başarılı bir proje yapım ve işletme süreci geçirdiğimiz düşünüyorum. Başarımızın arkasındaki etken Başkanımız Sayın Mehmet Özhaseki'nin Kayseri'de oluşturduğu muhteşem sinerji ve ekip ruhudur. Bu anlamda başkanımıza bize göstermiş olduğu güven ve vermiş olduğu destekten dolayı şükranlarımızı sunuyorum."
Arif Emecen'in konuşmasının ardından Rüya Proje 2. Perde adlı belgesel izlendi. Belgeselde raylı sistem 2. ve 3. etaplarının hangi safhalardan geçerek bugünlere geldiği anlatıldı.
DÖRT RÜYADAN BİRİSİ
Gösterimin ardından kürsüye gelen Başkan Mehmet Özhaseki, şehirde yapılan her işin arkasında müthiş bir gayret olduğunu belirterek, "2002'de Arıtma Tesisi'nin temeli atılırken şehir için dört tane rüyam var demiştim. Birincisi altyapıydı. Tüm su borularının değişmesi gerekiyordu, çünkü yüzde 65'lere varan kaçak bulunuyordu. Şehir şebekesi paslıydı ve zehir saçıyordu. Kanal yoktu şehrin yarısında. Ana kollektör hatları ve arıtma tesisi bulunmuyordu. Birinci rüyam şehrin altyapısı dedim. Sonra Yamula'da bir projeyi başlattık, ikinci rüyam da buydu. Üçüncüsü doğalgaz hattıydı. Şehirde büyük bir kirlilik vardı. Şehrin altından doğalgaz borusu geçiyor; üçlü koalisyon hükümeti izin vermiyordu. Bunların yapılması bir rüya gibiydi. Bir iş bitiyor, sonra herkes kullanmaya başlıyor, onun zorluğunu kimse anlamıyor; ama arkasında büyük bir çaba var, emek var, gayret var. Dördüncü rüyam da raylı sistemdi. Şükür bu rüyalarımızın hepsi gerçek oldu ve yeni yeni rüyalar, şehir için başka başka projeler başladı" dedi.
"YÜZDE YÜZ DOĞRU BİR PROJE"
Raylı Sistem için ilk çalışmalara başladıkları dönemde izin istediklerini; ancak o dönemdeki üçlü koalisyon hükümetince izin verilmediğini de belirten Başkan Özhaseki, "Zorluklarla başladık; ama üç etabı Allah'a şükür bitirdik. Dördüncü etabı da inşallah 15 Eylül'e kadar bitireceğiz. Bununla da kalmıyor. Anayurt, Teminal-Nuh Naci Yazgan Üniversitesi ve Erkilet hatları da inşallah bağlanacak. Bazen metro gibi sözler söyleniyor. Şehrin merkez nüfusu 1 milyon 100 bine geldi. Bunu nasıl taşıyacaksınız? Dünyanın bulduğu sistem belli, toplu taşıma araçları ve raylı sitemle taşınacak. Bu bir bilim dalı, konuşmaya gelmez öyle. Burada pik saatlerde olan yolcu sayınız artmışsa yerin altına girersiniz ve metro yaparsınız. Şimdiki maliyetlerin en az 10 mislini göze alırsınız. Yok bu sayıya ulaşmıyorsa otobüslerle minibüslerle taşırsınız. Ama bizim şehirlerin büyüklüğünde, hatta bizim şehirlerin iki misli üç misli büyük şehirlerde raylı sistem geçerli. Hiçbir zaman yaptığımızdan pişman değiliz. Çünkü yüzde yüz doğru yaptığımıza inanıyoruz. İnşallah daha nice başarı hikayeleri yazarız" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Başkan Mehmet Özhaseki, Ulaşım Daire Başkanı Arif Emecen ve projede emeği geçen firmaların temsilcilerine teşekkür plaketi verdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39