• BIST 9051.52
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • Kayseri 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 22 °C

BAŞKAN ÖZHASEKİ AYAKTA ALKIŞLANDI

BAŞKAN ÖZHASEKİ AYAKTA ALKIŞLANDI
Özhaseki, Kuzey Carolina Meclisi'nde Milletvekillerine Hitap EttiBAŞKAN ÖZHASEKİ AYAKTA ALKIŞLANDI
Kuzey Carolina Eyaleti ile Kayseri arasındaki işbirliği protokolünü imzalamak için ABD'ye giden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kuzey Carolina Meclisi'nde Amerikalı milletvekillerine hitap etti.

Türk ve Amerika Bayrakları ile süslenmiş Meclis Salonu'nda konuşmasını yapan Başkan Özhaseki, konuşmasının bitiminde ayakta alkışlandı.

Konuşmasında Kayseri'nin tarihinden ve kültüründen söz eden Başkan Özhaseki, "Dünyanın en eski yerleşim yerlerinden birisi olan Anadolu'nun tam ortasındaki şehir, Kayseri'den geliyorum. Şehrimiz, onlarca medeniyete ev sahipliği yapmış bir yerleşim yeridir. İpek Yolu üzerinde yer alan ve her dönemde önemini koruyan Kayseri, aynı zamanda ticaret ve sanayinin merkezidir" dedi.

İki ülke arasındaki stratejik işbirliğine dikkat çeken Başkan Özhaseki, "Ülkelerimiz arasında zaten var olan stratejik işbirliğine ilaveten ticaret ve sanayide de ortaklık yapabilme imkanlarını görüşmek için eyaletinize geldik. İnşallah uzun yıllar sürecek bir işbirliği protokolü imzalayacağız. Değişen dünya standartlarında yer alan fırsatları değerlendirmek gerekir. Kayseri ile Kuzey Carolina arasında heyetler oluşturarak bu konular değerlendirilmelidir. Bu vesile ile sizleri Kayseri ye davet ediyorum. Hem ortak yatırımları görüselim hem de kültürümüzü görmüş, bizleri tanımış olursunuz" ifadelerini kullandı.




Başkan Özhaseki'ye Amerika ziyaretinde Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, Sanayi Odası Meclis Başkanı Nureddin Okandan, GESİAD Kayseri Şubesi Başkanı Hamdi Kınaş, işadamı Hacı Boydak ve bazı bürokratlar da eşlik etti.

ÖZHASEKİ ABD'Lİ VEKİL PRICE İLE YEMEK YEDİ

Öte yandan Başkan Özhaseki, Kuzey Carolina'da Federal Milletvekili David Price ile de biraraya geldi.




Orta Atlantik Türki Amerikan Dernekleri Federasyonu tarafından Divan Kültür Merkezi'nde düzenlenen yemekte biraraya gelen ikili, Kayseri ile Kuzey Carolina arasında kurulacak işbirliği protokolü üzerine fikir alışverişinde bulundu.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39