• BIST 9099.03
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3697
  • Euro 34.9682
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C

BAŞKAN ÖZHASEKİ: "GELEN 37, YAPILAN YATIRIM 127 MİLYON LİRA"

BAŞKAN ÖZHASEKİ: "GELEN 37, YAPILAN YATIRIM 127 MİLYON LİRA"
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, İncesu'da düzenlenen toplantıda ilçelere yapılan yatırım ve hizmetleri değerlendirdi.

Başkan Özhaseki, ilçelere yaptıkları yatırım miktarının, Büyükşehir'e bağlandıkları için ilçe belediyelerinden kesilen paradan kat kat fazla olduğunu söyledi. 
Büyükşehir Belediyesi'nin her ay bir ilçede yaptığı yatırım toplantısı İncesu'da devam etti. Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin yanı sıra AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, ilçe belediye başkanları ve Büyükşehir Belediyesi bürokratları katıldı. Toplantıda İncesu'ya yapılan yatırımları anlatan İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karyol, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve KASKİ'ye ilçenin Büyükşehir'e bağlanmasından sonraki 10 yıl içinde yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür etti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise, Kayseri'nin tüm ilçelerinin Büyükşehir Belediyesi'ne bağlanmasını sağlayan yasaya değinerek çıkarılan yasanın yüzde yüz doğru bir yasa olduğuna vurgu yaptı. Bazı muhalif partililerin 'İlçe belediyelerinden Büyükşehir ve KASKİ'ye para kesiliyor. Büyükşehir bize ne yaptı' şeklindeki sözlerine de cevap veren Başkan Özhaseki, "İncesu'da ne yapıldığı ortada" dedi ve yapılan hizmetleri anlattı.
Sadece AK Partili adayların seçildiği ilçelerde değil MHP ve CHP'li adayların seçildiği ilçeler için de pek çok proje yapıldığını dile getiren Başkan Özhaseki, "Kendi güçleriyle şimdiye kadar yapabiliyorlardı da neden durdular? Parklar, gençlik merkezleri, çok amaçlı salonlar, düğün salonları, pazar yerleri, bunların hepsi şimdiye kadar yapılsaydı. Konuşurken doğruyu söylemek lazım. Şurada Büyükşehir kanunu çıkalı 6 aylık bir süre geçti. Bütün ilçe belediyelerimizden KASKİ dahil Büyükşehir'e kesilen para 37 milyon lira. Şu ana kadar Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçeler için programa girmiş ve ihalesi yapılmış yatırımlar ise 127 milyon lira. Proje ve ihaleler devam ediyor. Bu rakam 200 milyon lirayı bulur. Herkes işine baksın. Allah'a şükür çok güzel programlar yapılıyor" diye konuştu.
Hizmet yapılırken proje ve ihale sürecine de dikkat çeken Başkan Mehmet Özhaseki, "Bir işin ihale sürecine gelmesi için zaman gerekiyor. Bazı projeler 6-8 ay sürüyor. Sonra ihale kapsamına girecek bu işler ve baharda inşaatına başlanacak. Tavuğun cücüğünü güzün sayarlar. 3-5 sene sonra herkes altını çizip baksın. İlçelerden kaç lira kesilmiş; ama oralara ne kadar yatırım yapılmış? Biz iki şeye dikkat ettik. Başka partilerin seçildiği yerlerin de işini yapalım, dışlamayalım dedik. Burası Kayseri ve oradakiler hepimizin hemşehrisi. Hizmeti götürürken de işin temeli olan sudan, kanaldan başladık. Aslında yaptığımız işlerin büyük çoğunluğu da ilçe belediyelerinin işi. Büyükşehir Belediyesi'nin ilçe ve köylerde sadece su ve kanal hizmeti olur. Örneğin 30 metreden küçük bütün yolları yapmak ilçe belediyesinin işi. Ancak, ilçelerde bir tek 30 metreden büyük yol yok. İlçe belediyelerinin kendi işlerini bile biz üstlendik. Çünkü bu memleket bizim. Hizmet etmek istiyoruz. Hep beraberiz ve ayrımız gayrımız yok. Onun içinde bütün bu işlerin altına omuz veriyoruz" dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Boğazlıyan ve Ovakent'e yapılması gündeme gelen hizmetler için yapılan eleştirilere de cevap vererek, şöyle devam etti; "100-200 bin liralık bir konu için bunlar söylenmez bile. Nihayette Ovakentli, Boğazlıyanlı insanların yüzde 80'i Kayseri'de yaşıyor. 100 milyonlarca dolarlık bütçesi olan bir belediye gidip iki tane tuvalet, bin metrelik çevre düzeni ya da bir köyün yolunu yapsa ne olur. Kayseri'deki o belediye başkanı arkadaşların 30 metreden küçük yollarını da bizim sorumluluğumuzda olmamasına rağmen biz yapıyoruz. O zaman onları da yapmayalım. Ama doğru olmaz. Biz yolumuzdan dönecek değiliz. Köylerde, kazalarda yaşayanlar da bizim insanımız. Onlara hizmet etmek de mukaddes bir iş. Bize düşen hizmet etmek."
İncesu'daki yatırım toplantısında daha sonra İncesu'dan başlanarak tüm ilçelerde yapılan yatırımlarda gelinen durum ele alındı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39