• BIST 9076.69
  • Altın 2324.954
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9453
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 18 °C

BAŞKAN ÖZHASEKİ: KAYSERİSPOR SAHİPSİZ DEĞİLDİR

BAŞKAN ÖZHASEKİ: KAYSERİSPOR SAHİPSİZ DEĞİLDİR
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayserispor Kulübü Başkanı Recep Mamur'u ziyaret etti.

Başkan Özhaseki ziyarette "Bu gün özellikle Kayserisporumuzun hem idareci arkadaşlarımızla istişare hemde futbolcularla görüşme babında ziyarete geldik. Sağ olsun Recep Başkanımız ile de burada görüşerek Kayserispor'un geleceği ile ilgili istişare etmek istiyoruz" dedi.
Başkan Özhaseki, "Kayserispor bu şehrin komple herkesin sahip çıktığı bir takım. Yıllardır gerek Süper Lig'de gerekse ikinci liğde bizi başarı ile temsil etmiş bir ekip. Hepimizin bu takım ile ilgili hatıraları var. Beklentileri var. Ümitleri var. Bu anlamda doğrusu son dönemde bu kongrelerin yapılmasıyla birlikte ortaya çıkan manzara da sanki biraz boşluk varmış gibi veya sahipsizlik oluşuyormuş gibi bir his varmış gibi bir hissin olması bizi üzer. Bu anlamda gelecekle ilgili planların yapılabilmesi ve bu konuda bir takım istişarelerde bulunmak amacıyla başkanımız ile oturacağız görüşeceğiz. Sonra arkadaki tesileri gezeceğiz. Çok güzel bir tesisleşme başladı. Türkiye'nin en güzel tesisleri yapılıyor. Hepimiz günü birlik başarılarla veya sporlarla durumu idare ettiğimiz için buradaki tesisleri kimse görmüyor ve gözardı ediyor. Halbuki bu maçlardaki sonuçlar, skorların bir çok geçici, kalıcı olan ise arkadaki eserlerdir" diye konuşarak şunları söyledi:
"Buraları gezip, eksik ve ihtiyaçlarına bakacağız, bu amaçla buradayız. İnşallah bu görüşmeler hayırlı olur.
kayseri'de 3-4 sene öncesine kadar hiç milli maç yapılamamış, 6 bin yıllık şehirde bir kere bile milli maç yapılmamış ama 3-5 senedir değişik vesilelerle gerek futbolda, gerek basketbolda gerek voleybolda veya başka türlü turnuvalarda milli maçlar uluslararası turnuvalar yapılıyor. Bunun tek sebebi var bu şehrin büyümesi, gelişmesi ve spora altyapısının uygun olması. Eğer sizin buna uygun bir altyapınız olmazsa yabancılar gelidğinde, havaalanından inip şehre girdiklerinde bu köye nereden geldik diye bakacaklarsa hiçkimse buraya milli maçı vermez. Bir taraftan şehrimizin buna hazır olması lazım. Otellerinizin ve altyapınızın buna hazır olması lazım. İkisi birden olursa ancak federasyonlar Kayseri'ye maç verirler yoksa vermezler. Allah'a şükür şehir bu konuda hazır. Şehir bizim övünebileceğimiz bir şehir ve Türkiye'de parmakla gösterilebilecek bir şehir.
Stadımız ile de övünüyoruz. Bu Kayserispor'da da şahane bir ortam var. Yeni yapılan tesis her türlü milli takımımızı misafir edebilecek 5 yıldızlı otel kapasitesinde. Böyle olunca Kayseri akla gelen ilk şehir oluyor. Eğer milli takımımızın yapacağı diğer maçların Kayseri'ye verileceğinin konuşulduğu şu ortamda Kayseri'ye verilirse biz seve seve ev sahipliği yaparız. Yüzümüzü de ağartırız Türk Milleti olarak. Son yıllarda futbola olan ilginin azaldığını biliyoruz. Bunu inkar edemeyiz. Bunun passolig'e bağlanmasını çok doğru bulmuyorum. Ama bir soğumanın olduğu kesin. Belkide zamanındaki o yapılan soruşturmalar neticesindeki ortaya çıkan işler konuşmalar insanları biraz soğuttu. Bunu hiçkimsenin inkar etmeden açıklıkla tartışması lazım ve gerçeği kabullenmesi lazım ve geleceğe ait plan yapalım ve konuşalım.
Ancak aynı dönemde Avrupa'ya bakıyorsunuz bütün statlar dolu. Hem de küçük küçük şehir statları. Orada aileler haftalık şenlik haline getirmişler. Eğer Türkiye'de Galatasaray, Fenerbahçe gibi yüz yıllık kulüpler statlarını dolduramıyorsa, bunun sebebini düşünmemiz lazım. Kimseyi suçlamak amacıyla söylemiyorum. Öyle bir niyetim de yok zaten. Objektif olarak bütün bu sorunları ortaya yatırıp çözümü de beraber düşünmek gerekir,. Kayserimizde böyle bir soğukluğun olduğu kesin. Bunu takımın ikinci ligde olmasına bağlamamak lazım. Erciyessporumuz var Süper Lig'de fakat görüldüğü gibi seyirci desteğini doğru dürüst sağlamıyor. Bu konuda Kayserililerin maçlara gelmesi lazım. Futbolla uğraşan insanlar kendilerini yanlız hissetmesinler"
Kayserispor Kulübü eski Başkanı Recep Mamur ise, "28 yıldır ben bu kapıdan içeri giriyorum. İçinde de olsam dışında da olsam, gönlüm Kayserispor ile beraber. Gönül bağım olan insanlar var. Onlarla birlikte olmayı çok arzu ederim. Hayırlısı olsun. Kayserispor'un menfaatleri neyi gerektiriyorsa onu yaparım" dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39