• BIST 9092.73
  • Altın 2324.462
  • Dolar 32.3625
  • Euro 34.9678
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C

BAŞKAN ÖZHASEKİ, TARİHİ KAYSERİ MAHALLESİ’Nİ GEZDİ

BAŞKAN ÖZHASEKİ, TARİHİ KAYSERİ MAHALLESİ’Nİ GEZDİ
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, restorasyonu ve yapımı devam eden Tarihi Kayseri Mahallesi’ni gezdi.
Kentsel Tasarım Projesi kapsamında yapımı devam eden Tavukçu Mahallesi ticaret alanlarının yapım işini gezen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, projenin yapımı hakkında yetkililerden bilgiler aldı. Burada bir açıklama yapan Özhaseki, Kayseri’nin eski kültürlerini açığa çıkarmak istediklerini söyledi. 25 konak üzerinde yapım aşamasının devam ettiğini dile getiren Mehmet Özhaseki, “İçinde bulunduğumuz mahalleye Kayseri Mahallesi adını verdik. Bu ismi vermemizin sebebi, eski Kayseri kültürünü, eski Kayseri yaşantısını burada yeniden açığa çıkarmaya çalışıyoruz. Burada 88 dönüm arazi üzerinde çalışıyoruz. Onlarca parsel var. Zor olan süreci biraz geride bıraktık. Bu binlerce metrekarelik arazi üzerinde, binlerce de mülkiyet sahibi insan var. Önce bütün bu konakların mülklerini almak lazım. İstimlakını yapmamız lazım ki burada iş yapabilesiniz. Bunlar zamanında Kayseri’de yaşayan kimisi orta halli, kimisi zengin, kimisi ağa, kimisi paşa olan insanların mülkleri. Daha sonra çocuklarına kalıyor. Sonra onların da çocuklarına kalıyor derken karşınıza uzun bir liste çıkıyor. Bunların her birisine tek tek tebligat yapılmadan, her birisini tek tek bulmadan, hakkını vermeden buralarda çalışma imkanımız yok. Bu iş senelerinizi alıyor. Neredeyse 8-10 yıllık bir süreç bu. Bu süreç içerisinde büyük bir bölümü mülkiyet olarak belediyemize veya özel idaremize geçti. Bütün safhaları geçirdik ve sıkıntı bitti. Büyük bir bölümünde de ihaleler yapıldı. Şu an 25 kadar konak üzerinde çalışmalarımızı ya bitirdik ya da devam ediyoruz. Karşımıza ne çıkacak. Karşımıza bundan 80-100 yıl önce, babalarımızın, dedelerimizin yaşamış olduğu bir Kayseri Mahallesi çıkacak. Bu mahallede o günkü şartlarda insanların mahallelerinde ne varsa, hepsi olacak. Kayseri’nin eski mahallelerinde bulunan kasap, berber, çeşme ne varsa hepsi burada olacak. Bunlar ya eski halleriyle onarılıyor ya da kuruldan geçtiği şekliyle yenisi yapılıyor. Ortaya bir Kayseri Mahallesi çıkıyor” ifadelerini kullandı.
Özhaseki’ye gezisinde, AK Parti Kayseri İl Başkanı Ömer Dengiz, Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem ve Talas Belediye Başkanı Rıfat Yıldırım ile Büyükşehir Belediyesi yetkilileri eşlik etti.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39