• BIST 9080.36
  • Altın 2325.321
  • Dolar 32.3781
  • Euro 35.018
  • Kayseri 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C

BAŞKAN ÖZHASEKİ TIKLIM TIKLIM SALONU DOLDURAN TALASLILARA SESLENDİ

BAŞKAN ÖZHASEKİ TIKLIM TIKLIM SALONU DOLDURAN TALASLILARA SESLENDİ
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MEHMET ÖZHASEKİ: ''TALAS'IN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK"

h4-002.jpgh3-004.jpg"Ufuktaki Kent Kayseri" vizyonunu ilçelere taşıyan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, bu kez de Talas Spor Salonunu tıklım tıklım dolduran Talaslılara seslendi. Kayseri'de yapılanları anlatan ve Talas için düşündükleri projeleri dile getiren Başkan Özhaseki, Talas'ın çehresinin değişeceğini söyledi. 
"Talas Büyükşehir El Ele" vurgusuyla Talas Spor Salonunda gerçekleştirilen toplantıya ilgi büyüktü. Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin yanı sıra Ak Parti İl Başkanı Ömer Dengiz, Talas Belediye Başkanı Rıfat Yıldırım, Ak Parti Talas Belediye Başkan Adayı Mustafa Palancıoğlu, ilçe başkanları, belediye başkanları ve çok sayıda Talaslı katıldı.
AK Parti Talas İlçe Başkanı Ragıp Dost'un kısa bir selamlama konuşmasının ardından kürsüye gelen Talas Belediye Başkan Adayı Mustafa Palancıoğlu, belediye başkanı Rıfat Yıldırım ve ekibine bugüne kadar yapmış oldukları hizmetlerden ötürü teşekkür ederek, teslim alacağı bayrağı hakkıyla taşımak için çalışacağını söyledi. Palancıoğlu Talas'ın gelecek 50 yılını en iyi şekilde planlayacaklarını kaydetti.
AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz de konuşmasında 30 Mart'a kadar çalmadık kapı bırakmayarak seçime hazırlanacaklarını belirtti ve "Durmak yok yola devam" mesajı verdi.
"Kayseri'nin Gururu Haseki Başkan" sloganları ile kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, üç bölümden oluşan sunumunda öncelikle Kayseri'ye bugüne kadar yapılan hizmetleri aktardı. alt yapı ve üst yapıdaki sorunları tamamen giderdiklerini dile getiren Başkan Özhaseki, daha sonra Yamula Barajı, Erciyes Turizm Merkezi, Raylı Sistem, Stadyum, Harikalar Diyarı, Kültür Yolu gibi Kayseri'yi geleceğe taşıyacak projelere başladıklarını söyledi. Sunumunun ikinci bölümünde Talas'la ilgili tespitlerini aktaran Başkan Özhaseki daha sonra yapılması düşünülen hizmetleri sıraladı. Derevenk Viyadüğü ve Güney Çevreyolu projesi üzerinde duran Başkan Özhaseki, Talas'ı Malatya Yoluna bağlayacak olan projenin Talas'ın çehresini değiştireceğini belirtti. Viyadüğün 40 milyon liraya ihale edildiğini ifade eden Başkan Özhaseki, bağlantı yolları ve kamulaştırmalar için de Büyükşehir Belediyesi'nin de yaklaşık 40 milyon lira harcayacağını ve toplam da 80 milyon liralık yatırım yapılacağını kaydetti.
"ULAŞIM YÜKÜNÜ RAYLI SİSTEM ÇEKECEK"
Talas'ın ulaşım yükünü çekecek olan raylı sistem hatlarından da bahseden Özhaseki, "Erciyes Üniversitesi-Cemil Baba Mezarlığı Hattının yapımına yakında başlayacağız. Diğer hat Kaymakamlık yanından girip Talas İl Jandarma Komutanlığı önünden viyadükle Halef Hoca Caddesi'ne çıkacak ve buradan Anayurt'a gidecek. Bu hatları 1-1,5 yılda bitiririz. Talas'ın ulaşım yükünü artık raylı sistem çekecek" dedi.
Başkan Özhaseki ayrıca, Tarihi Talas evleri, havacılık faaliyetleri gibi turizm değerlerini ön plana çıkaracaklarını, Ali Dağı Teleferik hattı projesi için uygun hat bulunamadığını ve bunun için çalıştıklarını, Ali Dağı'nda çevre düzenlemesi yapılarak bisiklet yolu ve binicilik parkuru oluşturacaklarını da söyledi. Başkan Özhaseki ayrıca Talas Amerikan Koleji'ni Gençlik Merkezine dönüştüreceklerini ve Başakpınar'da sosyal tesis yapılacağını kaydederek Gençlik ve Spor Bakanlığının yapacağı Sporcu Fabrikası ve Gençlik Spor Merkezi projeleri için planlamanın yapıldığını dile getirdi. Talas'ın spor tesislerine ve sosyal alanlara ihtiyacı olduğunu vurgulayan Başkan Mehmet Özhaseki, herkesin nefes alacağı projeleri hayata geçireceklerini kaydetti.h2-005.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39