• BIST 9069.65
  • Altın 2324.847
  • Dolar 32.37
  • Euro 34.967
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 18 °C

BAŞKAN ÖZHASEKİ VE ÖMER DENGİZ

BAŞKAN ÖZHASEKİ VE ÖMER DENGİZ
Bu iki isim Kayseri siyasetinin önde gelen isimlerinden. Biri AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı, diğeri AK Parti İl Başkanı. Yani iktidar partisine mensup kişiler.Bunları neden yazıyorum biraz sabır. Aşağıda anlatmaya çalışacağım. Yerel seçimleri 5
Kayseri’de siyaset yapmak ise başlı başına bir olaydır. Çünkü Kayseri’de hatır gönül ilişkisi çok olur.
Neyse. Başkan Mehmet Özhaseki’nin CNN TÜRK'te yayınlanan, Enver Aysever ile Aykırı Sorular programını izleyenler ya da ertesi gün gazetelerde çıkan haberleri takip edenler hatırlayacaktır. Başkan Özhaseki, Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı adayı olması ile ilgili bir soruya şöyle cevap vermişti “ Başbakan Erdoğan Köşke, Cumhurbaşkanı Gül’de Parti’nin başına geçmeli”
İşte bu cümleden hareketle yazıma devam edecek olursak, Kayseri’de AK Parti’nin kesin olan tek adayının Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki olduğunu söylemek yanlış olmasa gerek. Bana ve benim gibi birçok insanın kanaatine ve varsayımına göre, Başkan Mehmet Özhaseki, yerel seçimlerde aday olup seçildikten sonra genel seçimler için istifa ederek Milletvekili adayı olacak.
Bu nasıl mı olacak derseniz. Yukarda Başkan Özhaseki’nin televizyonda söylediği “partinin başına Abdullah bey geçmeli” sözü bilinçsizce söylenen bir şey değil.
Erdoğan ile Gül arasına fitne sokmak için Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kullananların oyunları boşuna çıkarak, Erdoğan köşke, Gül’de AK Parti’nin başına geçecek büyük bir ihtimalle.
Böyle olunca AK Parti’nin başındaki Abdullah Gül, en yakınına en güvendiği isimlerden bir ekip kuracak ki bunların başında da Başkan Mehmet Özhaseki geliyor.
Böyle bir ihtimal karşısında gelelim AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz’in durumuna.
Son zamanlarda Büyükşehir’in toplantılarının hemen hemen hepsinde Ömer Dengiz’i Başkan Özhaseki ile yan yana görmek mümkün. Şimdi diyecek siniz ki “ Ömer Dengiz İl Başkanı. Partili bir belediye başkanının programında olması kadar doğal bir şey olamaz” tabi ki öyle ama bu işi tersten okursak Ömer Dengiz, Özhaseki sonrasında Büyükşehir Belediye Başkanlık koltuğunun en güçlü adayı.
Zaten kulislerde konuşulan bir senaryodan bahsediyorum. Ömer Dengiz, ilçe ve Büyükşehir Meclis üyeliğinden istifa ederek İl Başkanı olmuştu. Belediyecilik tecrübesi de var sayılır.
Ömer Dengiz'in, Haseki sonrasında Büyükşehir Belediye Başkanı olması için izlenecek yol ise merkez ilçelerden birinin Belediye Başkanı olması olarak planlanıyor. Meclis üyesi de olsa Başkan olabilir ama bu ihtimal çok zayıf.
Siyaset bu belli olmaz tabiî ki.
Bütün bu yazdıklarımdan Ömer Dengiz ile ilgili olan kısım 1 Kasım tarihine kadar netleşir gibi geliyor. Tabiî ki genel merkezin inisiyatifi 1 Kasım sonrasına kadar sürüyor. Eğer Ömer Dengiz 1 Kasım’a kadar istifa ettiğini açıklarsa, bazılarının planları suya düşecek gibi gözüküyor. Dengeler tamamen değişir. Hesaplar yeniden yapılır. Bekleyip göreceğiz.
İlçe Belediye Başkan adayları ile ilgili bir önceki yazımda merkez ilçelerden bahsetmiştim. Bu yazım da da Pınarbaşı ilçesiyle ilgili bir şeyler yazayım istedim.
AK Parti’nin yerel seçimlerde en ağırlık vereceği ilçelerin başında Pınarbaşı ve Bünyan geliyor. Pınarbaşı MHP’nin kalesi durumunda.
MHP’li Belediye Başkanı Dursun Ataş çalışmalarını son sürat sürdürürken, AK Parti’de güçlü bir aday arayışına devam ediyor.
Bu isimlerin başında da AK Parti Kocasinan eski İl Genel Meclis Üyesi Cemil Görücü’nün adı sıkça geçmeye başladı.
Cemil Görücü’yü yakinen tanırım.
Değerli bir insan.
Kendisi de Pınarbaşılı, oldukça çevresi olan ve ilçeye büyük katkılar sağladığı herkes tarafından biliniyor.
Görücü’nün adaylığı belli olursa bence Pınarbaşı için yerinde bir karar olur diye düşünüyorum.
Bir sonraki yazımda da İnşallah siyasetle devam etme niyetindeyim Vesselam.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39